EXCLUSIV | Consilier local PNL Sector 1, despre scandalul ”Greenfield”: ”Dezastru. Toți stau după proverbialul pix… pixul lui Clotilde Armand”

EXCLUSIV | Consilier local PNL Sector 1, despre scandalul ”Greenfield”: ”Dezastru. Toți stau după proverbialul pix… pixul lui Clotilde Armand”

Continuă ”telenovela” drumului de acces către cartierul ”Greenfield”, Clotilde Armand fiind acuzată de reprezentanții PNL Sector 1 că a avut la dispoziție mai mulți ani pentru a cere preluarea acestui drum de la Romsilva, numai că lucrurile au trenat, iar peste 6.000 de oameni din acest cartier rămân blocați în trafic.

Drumul Vadul Moldovei, aflat în centrul acestui scandal, este format din trei porțiuni, potrivit reprezentanților Romsilva, două dintre acestea având regim de ”drum forestier”. Romsilva susține că a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porţiuni a drumului respectiv şi a manifestat toată deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publică locală, pentru a fi deschis circulaţiei publice.

Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1 la primăria condusă de Clotilde Armand, a declarat că, în această dimineață, în ”Greenfield” era un ”dezastru”, mașinile stand la coadă pe o distanță de 2,5 kilometri.

Așa cum ne ne așteptam, de altfel, a fost dezastru, de dimineață, în Greenfield. În medie, îți trebuie o oră pentru a ieși din cartier. Poliția Locală a fost de dimineață la fața locului, dar a plecat si coada s-a întins pe 2,5 km constant.

În ultimă instanță, toți stau după proverbialul pix… pixul lui Clotilde Armand”, a declarat consilierul local Daniel Ciungu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Din 2020 primărița Armand refuză aplicarea legii și a unor hotărâri de consiliu în vigoare. Mai era nevoie DOAR de cererea primarului Armand. Blocajul a fost totdeauna la persoana primarului Clotilde Armand, care una promitea cetățenilor în campanie și fix invers a făcut de când e primar… Armand a promis celor din Greenfield că va amenaja și deschide drumul, dar a ales să-i mintă și îi ține în praf și gropi de atunci

PNL Sector 1

”Armand e pierdută în peisaj”

Daniel Ciungu a concluzionat și în mediul online că primarul Sectorului 1 este ”pierdut în peisaj” și că nu face altceva decât să dea vina ”pe unii și pe alții”, oamenii având toate motivele să fie supărați pentru că accesul către și dinspre cartierul ”Greenfield” nu este reglementat după câțiva ani.

Clotilde Armand, reamintește Daniel Ciungu, a primit mandat pentru a  ”cere Drumul Vadul Moldovei de la Romsilva”, numai că timpul a trecut și nu s-a rezolvat absolut nimic.

Armand e pierdută în peisaj… dă vina pe unii și pe alții, face kompromaturi la adresa celorlalte forțe politice. Orice doar să nu recunoască adevărul: cei peste 6000 oameni din cartierul Greenfield stau blocați acum în trafic din cauza ei.  Doamna primar lăsați certurile și crizele, hai să faceți treabă. Aveți mandatul Consiliului General și cel al Consiliului Local.

Semnați dispoziția prin care cereți Drumul Vadul Moldovei de la Romsilva. Ei vă așteaptă de peste un an deja. Ei și-au făcut treaba. Da, va fi și treaba capitalei apoi. Poate reușesc ei primii cine știe”, a notat Daniel Ciungu pe pagina sa de socializare.

”Important este ca autoritatea locală să ia o decizie pozitivă într-un final! PNL Sector 1 susține preluarea și administrarea drumului la sector!  Lumea este supărată pe bună dreptate pe voi!”

Daniel Ciungu, consilier local PNL la Primăria Sectorului 1

”Romsilva va sprijini aceste demers, atunci când Primăria Sectorului 1 va continua procesul de scoatere definitivă a drumului respectiv din fondul forestier”

Romsilva a precizat, prin intermediul unui comunicat, că măsura închiderii drumului este strict legală, drumul respectiv fiind format din trei porţiuni, din care două de drum forestier, unde accesul vehiculelor de orice fel este strict interzis.

Romsilva susține că a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porţiuni a drumului respectiv şi a manifestat toată deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publică locală, pentru a fi deschis circulaţiei publice.

În urma acuzațiilor lansate în spațiul public de către primarul Sectorului 1 privind închiderea accesului autovehiculelor pe Drumul Forestier «Vadul Moldovei» din Pădurea Băneasa, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva face următoarele precizări:

  • Drumul respectiv este format din trei porțiuni, două de drum forestier și o linie parcelară.
  • Drumurile forestiere, conform art. 54 (2) și 83 alin. (2) din Codul Silvic sunt cai de transport tehnologic, închise circulației publice.
  • Mai mult, pe linia parcelară, o porțiune din pădure care delimitează două parcele, accesul vehiculelor de orice fel este strict interzis.
  • Așadar, măsura închiderii Drumului Forestier «Vadul Moldovei» și a liniei parcelare este o măsură strict legală, în conformitate cu Codul Silvic, și nu o «măsură (posibil) politică». Printr-o sentința definitivă și irevocabilă a unei instanțe judecătorești, a fost recunoscută proprietatea publică a statului asupra drumului forestier respectiv, în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, prin Direcția Silvică Ilfov, acesta fiind intabulat în prezent că proprietate publică a statului român.
  • Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a avizat pozitiv încă din 2019 scoaterea din fondul forestier a celor trei porțiuni a drumului respectiv și a manifestat toată deschiderea pentru demersul de preluare a acestuia de către autoritatea publică locală, pentru a fi deschis circulației publice.
  • Menționăm că în conformitate cu prevederile art. 40 din Codul Silvic, aprobările pentru scoaterea definitivă a unor terenuri din fondul forestier, mai mici de un hectar, se fac la solicitarea autorității publice locale, în acest caz Primăria Sectorului 1, cu aprobarea Gărzii Forestiere.

În continuare, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva va sprijini aceste demers, atunci când Primăria Sectorului 1 va continua procesul de scoatere definitivă a drumului respectiv din fondul forestier”, s-a precizat în comunicatul Romsilva.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Trupul neînsuflețit al lui Naomy va fi adus în România! Când și unde va fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
Se schimbă totul din 1 iunie. Românii, obligați să accepte. Guvernul a dat ordin
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro