EXCLUSIV | Procurorii DNA au extins ancheta de la primăria condusă de Clotilde Armand, la Primăria Generală și la Poliția Capitalei. S-ar fi cumpărat, fictiv, sute de uniforme

EXCLUSIV | Procurorii DNA au extins ancheta de la primăria condusă de Clotilde Armand, la Primăria Generală și la Poliția Capitalei. S-ar fi cumpărat, fictiv, sute de uniforme
Publicat: 31/01/2023, 07:00

Descinderile procurorilor DNA de la Poliția Capitalei, Poliția Municipiului Călărași și Poliția Locală a Municipiului București sunt în strânsă legătură cu perchezițiile pe care anchetatorii anticorupție le-au făcut, în data de 19 ianuarie, la primăria condusă de Clotilde Armand. După ce au descoperit că Primăria Sectorului 1 ar fi făcut achiziții fictive de echipament pentru polițiștii locali, de la firma „Viper Spirit”, procurorii DNA verifică acum toate celelalte instituții de forță, care, la sfârșitul anului trecut, au cumpărat uniforme de la furnizorul respectiv.   

Procurorii DNA descindeau, la data de 19 ianuarie, susținuți de mascații Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, la Poliția Locală a Sectorului 1. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că șefii Poliției Locale Sector 1 ar fi cumpărat, în mod fictiv, echipamente tactice pentru angajați, în condițiile în care ar fi virat banii și ar fi semnat recepția produselor, cu toate că acestea nu fuseseră livrate.

Sursele citate au afirmat, pentru Gândul, că reprezentanții primăriei s-ar fi grăbit să cheltuiască banii pe care îi aveau în buget, până la sfârșitul anului, ca să nu-i piardă. Pentru că procedurile de achiziție s-ar fi făcut târziu, s-ar fi semnat în fals, cu reprezentanții „Viper Spirit”, primirea uniformelor pentru polițiștii locali și s-ar fi făcut plata, urmând ca bunurile să fie livrate ulterior.

Pornind de la această situație, procurorii DNA ar fi decis să extindă cercetările și la alte instituții care au cumpărat echipament de la firma „Viper Spirit”.

Ca urmare, anchetatorii au descins, luni dimineața, la Direcția Generală de Poliţie Locală a Municipiului București, Poliţia Capitalei și Poliția Municipiului Călărași.

Șefii Poliției Locale, în vizorul procurorilor anticorupție

Conform anchetatorilor, la Poliția Locală București, instituție subordonată primarului general Nicușor Dan, ar fi vizați, în principal, directorul general Daniel Rășică, dar și adjunctul acestuia, Liviu Nedelcu.

Procurorii încearcă să stabilească dacă mărfurile achitate către „Viper Spirit” se regăsesc și în magaziile instituțiilor verificate.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale.

În cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”,  a transmis, luni, DNA, într-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Poliția Locală Sector 1, executată silit din cauza primăriței Clotilde Armand! Suma datorată unei firme de avocatură se ridică la 318.300 lei. Decembrie 2021, ultim termen înainte de scoaterea la licitație a sediului Poliției!

EXCLUSIV | Primăria Sectorului 1, amendată cu 300.000 de lei de Garda de Mediu. Președintele ADU: ”Clotilde Armand nu se preocupă să rezolve problemele, ci să conteste niște sancțiuni primite pe bună dreptate”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”