VIDEO | Escroc celebru, reținut pentru că a păcălit o femeie că lucrează la o structură specială și i-a luat peste 4.000 de euro / Individul este cercetat și în alte dosare, pentru că s-a dat drept preot, medic sau agent secret

Publicat: 17/02/2023, 13:13
Actualizat: 17/02/2023, 14:10

Un escroc celebru din Arad, cunoscut sub numele de „Keops”, a fost reținut pentru că păcălit o femeie că este angajat al unei instituții și i-a luat peste 4.000 de euro. Individul nu a acționat singur, iar complicea lui, o tânără de 27 de ani, a fost reținută și ea.

Groza Adrian Petru, zis „Keops”, este cunoscut în județul Alba pentru că a păcălit mai multe femei. De data aceasta, împreuna cu o tânără de 27 de ani, Diana, au abordat o femeie pe Facebook și i-au spus că fac parte dintr-o structură specială, spun surse judiciare pentru GÂNDUL.

Ulterior, conversațiile s-au mutat pe Telegram, pentru a fi secrete. La un moment dat, discuțiile din mediul online au avut loc în cel offline, cei trei stabilind o întâlnire.

La momentul în care s-au văzut față în față, cei doi escroci i-au solicitat o sumă de bani și i-au cerut telefonul mobil, sub pretextul că îi vor instala o aplicație specială de supraveghere. Atunci, au reușit să îi fure cardul cât timp femeia nu era atentă.

Pe numele bărbatului era dat în urmărire pentru că a condus fără permis

Polițiștii i-au prins pe cei doi falși angajați ai Poliției și îi suspectează de înșelăciune, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

„La data de 8 februarie 2023, Secția 13 Poliție a fost sesizată de către o femeie, cu privire la faptul că, la data de 4 februarie 2023, în jurul orei 19.00, două persoane necunoscute, care și-ar fi atribuit calități oficiale de reprezentanți ai unei instituții publice, ar fi contactat-o prin intermediul unei rețele de socializare, apoi, sub pretextul că va fi angajată în cadrul instituției din care acestea fac parte, ar fi indus-o în eroare, determinând-o să le remită 11.500 de lei și 2000 de euro, precum și telefonul mobil”, a transmis, vineri, Poliția București.

Ulterior, la data de 6 februarie 2023, în timp ce persoanele se aflau în locuinţa femeii, profitând de neatenția ei, i-ar fi sustras din portofel un card bancar, pe care l-ar fi folosit, ulterior, la efectuarea mai multor cumpărături în diverse centre comerciale.

„Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta ar fi fost săvârșită de o femeie, în vârstă de 27 de ani și un bărbat, în vârstă de 36 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

Totodată, din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul este urmărit, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Alba Iulia, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, fiind condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare și un mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Alba Iulia, într-un dosar de înșelăciune”, potrivit sursei citate.

„Keops” nu este la prima faptă de acest gen. De-a lungul timpului, el a țepuit nenumărate femei. A acționat sub multiple identități, fie de preot, polițist, medic sau agent secret.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
O nouă eră de parteneriat între China și Rusia. Anunțul făcut de Xi Jinping și...
×