Dezvăluiri șocante din ANCHETA fraților Tate. Fosta polițistă Luana Radu a accesat baza de date a MAI, ca să afle date din anchetă. ”Era imposibil fără sprijinul altor persoane”

Dezvăluiri șocante din ANCHETA fraților Tate. Fosta polițistă Luana Radu a accesat baza de date a MAI, ca să afle date din anchetă. ”Era imposibil fără sprijinul altor persoane”
Luana Radu a fost polițistă în cadrul Secției 7, din București
Publicat: 01/03/2023, 18:45

Procurorii DIICOT au făcut percheziții informatice în telefoanele fraților Andrew și Tristan Tate care au adus noi probe suficient de convingătoare pentru ca judecătorii să îi mai țină în arest preventive încă 30 de zile, până aproape de sfârșitul lunii martie. La percheziția informatică făcută în telefonul și laptopul fostei polițiste Luana Alexandra Radu au dat însă de o informație care ar putea să aducă o extindere a anchetei.

Căutând dovezi care să arate cum ar fi exploatat frații Tate mai multe tinere, pe care le-ar fi pus să facă videochat, procurorii DIICOT au descoperit că Luana Radu, care a fost polițist și știe mersul într-un dosar de urmărire penală, a căutat informații despre polițiștii și procurorii implicați în ancheta demarată în aprilie 2022, când s-au făcut pentru prima dată percheziții la vila din Pipera a fraților Andrew și Tristan, dar și la studioul lor de videochat.

Procurorul DIICOT care anchetează cazul de trafic de persoane i-a spus magistratului de la Tribunalul București care a judecat în 21 februarie prelungirea arestării preventive a fraților Tate, dar și a celor două complice ale lor, Luana Radu și Georgiana Naghel, cum a făcut fosta polițistă investigații inclusiv în bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne, din aprilie până în decembrie, pentru a afla cine sunt cei care se ocupă de acest dosar.

Luana Radu a fost ajutată să intre în bazele de date MAI

Judecătorul a considerat însă că Luana Radu nu putea de una singură, fără a fi ajutată de alte persoane, să facă cercetări în bazele de date ale MAI.

Deși procurorul reține cu privire la Radu Alexandra Luana că în urma perchezițiilor informatice efectuate au rezultat date potrivit cărora inculpata, în perioada aprilie 2022 – decembrie 2022, a efectuat investigații, inclusiv în bazele de date ale MAI, în ceea ce privește organele de cercetare și urmărire penală ce efectuează cercetări în prezenta cauză, judecătorul de drepturi și libertăți nu poate reține aceste susțineri, având în vedere că perchezițiile informatice s-au efectuat asupra dispozitivelor ridicate de la inculpați, fiind imposibil ca inculpata să acceseze baza de date a MAI fără sprijinul altor persoane”, a arătat judecătorul în motivarea deciziei din 21 februarie, când a prelungit mandatele de arestare preventivă doar pentru Andrew și Tristan Tate, iar în cazul celor două femei care le-au fost complici a decis plasare în arest la domiciliu.

Dacă procurorii nu au reușit să convingă judecătorul de la Tribunalul București să le mai țină în arest preventiv încă 30 de zile pe Luana Radu și pe Georgiana Naghel, la Curtea de Apel București, magistrații au decis că sunt suficiente dovezi ca și acestea să rămână încarcerate, la fel ca și frații Tate.

Andrew și Tristan Tate, alături de Luana Radu și Georgiana Naghel, au fost reținuți în 29 decembrie 2022 și arestați preventiv o zi mai târziu, la solicitarea procurorilor DIICOT, care îi acuză că, în cursul anului 2021, „ar fi constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Andrew Tate a aflat înainte de a fi arestat că are o boală gravă. Ce DIAGNOSTIC i-au pus medicii și cum a vrut să convingă instanța să-l lase să plece în Dubai

EXCLUSIV | Andrew și Tristan Tate au cerut Playstation și hairstylist în arest. Cum au reacționat polițiștii

EXCLUSIV | Judecătorii Curții de Apel București au demontat toată apărarea fraților Tate. Cum au încercat milionarii britanici să scape din arest

EXCLUSIV | Declarații uluitoare date de Andrew Tate în fața procurorilor DIICOT. „Practic, eu sunt persoana traficată în acest caz”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Va fi obligatoriu pentru mașinile pe benzină sau motorină. Intră în vigoare din 1 mai
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului