EXCLUSIV | Judecătorii Curții de Apel București au demontat toată apărarea fraților Tate. Cum au încercat milionarii britanici să scape din arest

EXCLUSIV | Judecătorii Curții de Apel București au demontat toată apărarea fraților Tate. Cum au încercat milionarii britanici să scape din arest
Foto: Mihai Pop
Publicat: 21/02/2023, 07:00

Judecătorii Curții de Apel București au demontat toată apărarea fraților Andrew și Tristan Tate, după ce avocații celor doi au cerut eliberarea acestora din arest. Printre argumentele judecătorilor s-a numărat și faptul că deși Andrew și Tristan Tate nu au  condamnări definitive, ei au fost totuși cercetați în Marea Britanie, printre acuzații fiind și ”infracțiuni privind viața sexuală”.

Magistrații Curții de Apel București au judecat, la începutul lunii februarie, contestația depusă de frații Andrew și Tristan Tate, dar și de locotenentele lor, Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Radu, față de prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventivă, decisă în 20 ianuarie de Tribunalul București

Contestația celor patru a fost respinsă, iar judecătorii Curții de Apel București au explicat, în motivarea hotărârii, că frații Tate și complicii lor reprezintă un grup criminal periculos. În acest sens, Andrew și Tristan Tate și-ar fi exploatat sexual victimele după ce, mai întâi, le-ar fi determinat să se îndrăgostească de ei și să le asculte ordinele din convingere, fără să aibă sentimentul că sunt constrânse.

În plus, documentul relevă și faptul că instanța a ținut cont de faptul că Andrew și Tristan Tate nu au condamnări anterioare, dar au mai fost cercetați în Marea Britanie, unul pentru „o infracțiune contra integrității corporale” și celălalt ”pentru infracțiuni contra persoanei și infracțiuni privind viața sexuală”.

Judecătorii au demontat apărarea celor doi, bucată cu bucată.

„Nu pot fi primite apărările avocaților inculpaților conform cărora ceea ce au spus inculpații prin intermediul internetului nu reflectă realitatea. Din contră, aceste susțineri, după cum s-a arătat mai sus, chiar au fost puse în practică”, au scris judecătorii în motivare.

Tristan Tate voia să-și vadă copilul nou-născut

În continuare, instanța a subliniat și faptul că susținerea de care s-au bucurat frații Tate din partea unor fani care au reacționat în mediul on-line „nu este de natură să conducă la admiterea contestațiilor, deoarece justiția nu se face pe baza susținerilor fanilor, „folowers-ilor”, jurnaliștilor, ci se realizează de către instanțele judecătorești, pe bază de probe.

Aproape în fiecare dosar penal, toți inculpații au susținătorii şi fanii lor, diferă doar numărul, în funcție de statutul fiecăruia”, au precizat judecătorii de la Curtea de Apel București care au decis în februarie ca frații Tate să rămână în arest.

În ceea ce privește cererea lui Tristan Tate de eliberare din arest, pe motiv că, la scurt timp după arestare, i s-a născut un copil, instanța a explicat rațiunea pentru care nu poate fi luat în calcul un astfel de argument, fără a fi îndeplinite alte condiții legale pentru o astfel de măsură.

Curtea nu poate considera ca un argument pentru punerea în liber a inculpatului (n.r. Tristan Tate) nici susţinerea acestuia conform căreia are un copil născut recent pe care nu l-a văzut. Procedura judiciară desfășurată împotriva sa este consecința acțiunilor sale şi are şi unele laturi mai neplăcute, care îi afectează viaţa personală.

De altfel, marea majoritate a inculpaţilor, din aproape toate dosarele penale, au copii minori (unii foarte mulţi), însă asta nu înseamnă că nu mai sunt pedepsiţi sau nu se mai dispun faţă de ei măsuri preventive privative de libertate”, au argumentat judecătorii.

Andrew și Tristan Tate sunt în arest din 29 decembrie 2022, după perchezițiile făcute de procurorii DIICOT la vila lor din Pipera și la studioul de videochat. Alături de ei au fost arestate Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Alexandra Radu.

Aceștia sunt acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Declarații uluitoare date de Andrew Tate în fața procurorilor DIICOT. „Practic, eu sunt persoana traficată în acest caz”

EXCLUSIV | Ancheta în cazul fraților Tate a fost extinsă în alte patru țări. Bolidul lor preferat, un Bugatti de 5,4 milioane de euro, adus din Dubai, la cererea anchetatorilor

EXCLUSIV | Criptomonedele fraților Tate, sub sechestrul DIICOT. Gândul a obținut lista cu sumele de bani, terenurile, casele și ceasurile aflate sub măsura asigurătorie

EXCLUSIV | Frații Andrew și Tristan Tate, acuzații grave în fața judecătorilor de la CAB: „Suntem ținuți în arest ca să cedăm psihic”

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului