Premierul Republicii Moldova, DORIN RECEAN, a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Președintele a reiterat sprijinul României în gestionarea provocărilor de securitate

Premierul Republicii Moldova, DORIN RECEAN, a fost primit la Cotroceni de Klaus Iohannis. Președintele a reiterat sprijinul României în gestionarea provocărilor de securitate
Primirea prim-ministrului Republicii Moldova Dorin Recean la Cotroceni/Sursa FOTO: presidency.ro
Publicat: 01/03/2023, 16:42
Actualizat: 01/03/2023, 16:43

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 1 martie 2023, la Palatul Cotroceni, pe prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, care se află în vizită în România.

”În cadrul întrevederii, Președintele Klaus Iohannis a adresat înaltului oficial de la Chișinău felicitări pentru alegerea în noua funcție și a evocat dialogul aprofundat și constant, purtat la nivel politic, necesar pentru luarea deciziilor care să ducă la avansarea agendei bilaterale, precum și a parcursului european al Republicii Moldova”, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, președintele României a reiterat mesajul de sprijin ferm în gestionarea provocărilor de securitate, ca și a dezechilibrelor economice, cauzate de conflictul din Ucraina, mesaj care a fost transmis și cu prilejul întrevederii recente avute cu Președintele Maia Sandu, la 23 februarie 2023.

Discuția cu Prim-ministrul Republicii Moldova a prilejuit evaluarea stadiului implementării obiectivelor prioritare din domeniile energie, agricultură, transporturi și interconectivitate, sănătate, educație și societate informațională. Președintele Klaus Iohannis a subliniat, în context, necesitatea creării condițiilor necesare pentru atragerea investițiilor românești și ameliorarea mediului de afaceri.

De asemenea, președintele României a evidențiat asistența multidimensională pe care țara noastră o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situațiilor de criză cu care aceasta se confruntă. De asemenea, au fost discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe.

Conform sursei citate, prim-ministrul Dorin Recean a adresat mulțumiri pentru sprijinul consistent și prompt oferit de România de fiecare dată când Republica Moldova s-a aflat în dificultate. De asemenea, a exprimat recunoștința autorităților de la Chișinău pentru asistența bugetară directă, precum și pentru susținerea constantă în parcursul european al Republicii Moldova.

”Președintele Klaus Iohannis a reconfirmat angajamentul României de a acorda întreaga susținere în procesele de transformare, modernizare și de implementare a reformelor, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, bazat pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”, se mai arată în comunicat.

Premierul Republicii Moldova s-a întâlnit la Palatul Victoria cu prim-ministrul Nicolae Ciucă. De asemenea, Dorin Recean va avea întrevederi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi cu preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, şi va fi primit de Custodele Coroanei române, Margareta, şi Principele Radu, la Palatul Elisabeta.

Vizita la Bucureşti a premierului Dorin Recean este prima sa deplasare oficială în străinătate de la învestirea în fruntea Guvernului Republicii Moldova.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un băiat de 14 ani a murit după ce a răspuns la o provocare și...
De ce a fost eliminată Ștefania Ștefan. Acuzații dure la adresa Pro TV după ultimul...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
Telefoanele, INTERZISE prin lege. Propunerea drastică pentru milioane de oameni din România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
"Vă rog, ajutați-ne. Ajutor!". Iulia Vântur, mesaj disperat. Ce s-a întâmplat și cum dorește să...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Bărbat dispărut în urmă cu 27 de ani, găsit în pivnița unui vecin
×