Se pregătește Tucker Carlson, fostul prezentator Fox News, pentru alegerile prezidențiale? „Este singurul care ar reprezenta un pericol pentru Trump”

Se pregătește Tucker Carlson, fostul prezentator Fox News, pentru alegerile prezidențiale? „Este singurul care ar reprezenta un pericol pentru Trump”
Publicat: 02/05/2023, 12:46

Viitorul lui Tucker Carlson, moderatorul TV dat afară de postul american de știri al Fox News săptămâna aceasta, este subiectul multor speculații. Cel mai recent zvon indică faptul că prezentatorul vrea să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA.

Tucker Carlson este una dintre cele mai influente voci conservatoare din America. Demis lunea trecută de Fox News, Tucker Carlson, în vârstă de 53 de ani, și-a pierdut job-ul, dar și-a recâștigat libertatea. Ce va face cu el mai departe? Va bate palma cu „Newsmax” sau „One America News Network” (OAN), două canale de extremă dreapta, sau va intra în cursa pentru prezidențiale, așa cum susțin unii?

„Cred că ar fi bine pentru țară dacă ar candida”, a spus Vivek Ramaswamy, un antreprenor, care a fost candidat la nominalizarea republicană din februarie, citat de Le Journal de Dimanche.

„Este singurul republican care ar putea prezenta un pericol pentru Donald Trump la primare”, crede Rick Wilson, un fost strateg al Partidului Republican.

Prezent pe micul ecran timp de douăzeci și trei de ani, Tucker Carlson, care a lucrat și la CNN și MSNBC, este o față cunoscută americanilor, așa cum era Donald Trump în 2016.

Tucker Carlson a ieșit la atac după ce a fost concediat de Fox News. „Conspiră activ pentru a reduce la tăcere”

În prima reacție oficială după plecarea de la Fox News, jurnalistul Tucker Carlson lansează un atac virulent la adresa partidelor politice din SUA și a sponsorilor acestora.

Fosta vedetă Fox News este de părere că vocile independente din mass-media sunt reduse la tăcere, iar totul este un plan bine coordonat.

Miercuri, 26 aprilie, Tucker Carlson a reapărut pentru prima dată după recenta sa despărţire de canalul preferat al conservatorilor americani.

El a publicat un mesaj video în care critică discursul public de la televiziunile din SUA. În mesaj, Carlson nu s-a referit la plecarea de la Fox News, ci a vizat mass-media americane în general, precum şi sistemul politic al Statelor Unite.

„Atât partidele politice, cât şi donatorii acestora au ajuns la un consens asupra a ceea ce le avantajează şi conspiră activ pentru a reduce la tăcere orice discuţie despre acest lucru. Brusc, SUA seamănă foarte mult cu un stat monopartit. Este o constatare deprimantă, dar nu e ceva permanent”, a declarat Tucker Carlson, potrivit The Guardian.

„Unde mai poţi găsi americani care să spună adevăruri? Nu în prea multe locuri, dar mai sunt câteva” – Tucker Carlson

Fox News, despăgubiri de aproape 800 de milioane de dolari

Cu circa o săptămână înainte de despărţirea de Carlson, Fox News a semnat un acord de 787,5 milioane de dolari cu compania Dominion, care produce maşini pentru votul electronic. Dominion a dat în judecată Fox News pentru defăimare, iar gigantul media a acceptat să plătească această sumă pentru a evita un proces răsunător.

New York Times a relatat că picătura care a umplut paharul pentru directorii Fox Corporation a reprezentat-o o serie de mesaje private conţinând „remarci extrem de jignitoare şi grosolane” venite din partea prezentatorului.

Tucker Carlson prezenta din 2016 emisiunea „Tucker Carlson Tonight”. El a devenit una dintre cele mai influente voci ale Americii conservatoare. Pe de altă parte, adversarii l-au acuzat că a popularizat teoriile conspiraţiei prin mesajele transmise.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
A murit bărbatul cu primul transplant de rinichi de porc modificat genetic din lume
×