Se pregătește Tucker Carlson, fostul prezentator Fox News, pentru alegerile prezidențiale? „Este singurul care ar reprezenta un pericol pentru Trump”

Se pregătește Tucker Carlson, fostul prezentator Fox News, pentru alegerile prezidențiale? „Este singurul care ar reprezenta un pericol pentru Trump”
Publicat: 02/05/2023, 12:46

Viitorul lui Tucker Carlson, moderatorul TV dat afară de postul american de știri al Fox News săptămâna aceasta, este subiectul multor speculații. Cel mai recent zvon indică faptul că prezentatorul vrea să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA.

Tucker Carlson este una dintre cele mai influente voci conservatoare din America. Demis lunea trecută de Fox News, Tucker Carlson, în vârstă de 53 de ani, și-a pierdut job-ul, dar și-a recâștigat libertatea. Ce va face cu el mai departe? Va bate palma cu „Newsmax” sau „One America News Network” (OAN), două canale de extremă dreapta, sau va intra în cursa pentru prezidențiale, așa cum susțin unii?

„Cred că ar fi bine pentru țară dacă ar candida”, a spus Vivek Ramaswamy, un antreprenor, care a fost candidat la nominalizarea republicană din februarie, citat de Le Journal de Dimanche.

„Este singurul republican care ar putea prezenta un pericol pentru Donald Trump la primare”, crede Rick Wilson, un fost strateg al Partidului Republican.

Prezent pe micul ecran timp de douăzeci și trei de ani, Tucker Carlson, care a lucrat și la CNN și MSNBC, este o față cunoscută americanilor, așa cum era Donald Trump în 2016.

Tucker Carlson a ieșit la atac după ce a fost concediat de Fox News. „Conspiră activ pentru a reduce la tăcere”

În prima reacție oficială după plecarea de la Fox News, jurnalistul Tucker Carlson lansează un atac virulent la adresa partidelor politice din SUA și a sponsorilor acestora.

Fosta vedetă Fox News este de părere că vocile independente din mass-media sunt reduse la tăcere, iar totul este un plan bine coordonat.

Miercuri, 26 aprilie, Tucker Carlson a reapărut pentru prima dată după recenta sa despărţire de canalul preferat al conservatorilor americani.

El a publicat un mesaj video în care critică discursul public de la televiziunile din SUA. În mesaj, Carlson nu s-a referit la plecarea de la Fox News, ci a vizat mass-media americane în general, precum şi sistemul politic al Statelor Unite.

„Atât partidele politice, cât şi donatorii acestora au ajuns la un consens asupra a ceea ce le avantajează şi conspiră activ pentru a reduce la tăcere orice discuţie despre acest lucru. Brusc, SUA seamănă foarte mult cu un stat monopartit. Este o constatare deprimantă, dar nu e ceva permanent”, a declarat Tucker Carlson, potrivit The Guardian.

„Unde mai poţi găsi americani care să spună adevăruri? Nu în prea multe locuri, dar mai sunt câteva” – Tucker Carlson

Fox News, despăgubiri de aproape 800 de milioane de dolari

Cu circa o săptămână înainte de despărţirea de Carlson, Fox News a semnat un acord de 787,5 milioane de dolari cu compania Dominion, care produce maşini pentru votul electronic. Dominion a dat în judecată Fox News pentru defăimare, iar gigantul media a acceptat să plătească această sumă pentru a evita un proces răsunător.

New York Times a relatat că picătura care a umplut paharul pentru directorii Fox Corporation a reprezentat-o o serie de mesaje private conţinând „remarci extrem de jignitoare şi grosolane” venite din partea prezentatorului.

Tucker Carlson prezenta din 2016 emisiunea „Tucker Carlson Tonight”. El a devenit una dintre cele mai influente voci ale Americii conservatoare. Pe de altă parte, adversarii l-au acuzat că a popularizat teoriile conspiraţiei prin mesajele transmise.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii