EXCLUSIV | Bărbatul împușcat pe Muntele Athos de un călugăr va fi operat. Familia respinge orice ajutor de la Gigi Becali: ”Nu putem fi cumpărați”

EXCLUSIV | Bărbatul împușcat pe Muntele Athos de un călugăr va fi operat. Familia respinge orice ajutor de la Gigi Becali: ”Nu putem fi cumpărați”
Costel Sandu a fost adus din Grecia cu ambulanța și internat la spitalul din Botoșani
Publicat: 08/08/2023, 08:00
Actualizat: 08/08/2023, 10:30

Bărbatul împușcat pe Muntele Athos de un călugăr român este, de sâmbătă, în îngrijirea medicilor români. Costel Sandu este internat la spitalul din Botoșani, iar marți ar putea fi supus primei intervenții chirurgicale, în urma căreia medicii speră să îi salveze piciorul. În paralel, familia vrea ca preotul să dea socoteală în instanță pentru ceea ce a făcut și dezminte că ar fi fost ajutată în vreun fel de Gigi Becali.

Bărbatul care ar fi fost împușcat de părintele Caliopie de pe Muntele Athos a fost adus de două zile în România. Cât timp a stat internat în spitalul din Grecia, nu a reușit  să comunice cu nimeni cât să înțeleagă mai multe despre starea sa, pentru că nu știa nici engleză, nici greacă.

Chiar dacă revenirea acasă i-a ridicat moralul, situația lui medicală nu este deloc bună. De sâmbătă, de când a fost internat la spitalul din Botoșani, medicii i-au făcut numeroase investigații medicale.

Costel Sandu ar putea fi supus, marți, unei prime intervenții chirurgicale, dintr-o serie mai lungă de operații necesare pentru a i se salva piciorul, grav afectat în urma împușcării.

”Astăzi trebuie să îi facă RMN-ul. Este posibil să fie nevoie de trei, patru operații, nu se știe sigur, încă i se fac investigații medicale, Știm că are în continuare nevoie de sânge. Persoanele care vor să doneze, trebuie să specifice la spital că donează sânge pentru Costel Sandu. Vrem să le mulțumim pe această cale”, a spus, pentru Gândul, Alina Sandu, nepoata bărbatului.

În timp ce Costel Sandu este pe patul de spital, iar medicii fac tot posibilul să îl ajute să meargă din nou, familia lui se luptă să afle adevărul despre ce s-a întâmplat exact în ziua în care ar fi fost împușcat de preotul de pe Muntele Athos.

”Vrem adevărul, dacă este nevoie, vom cere și despăgubiri, dar acum ce ne interesează cel mai mult este să își recupereze piciorul și să poată avea din nou o viață normală. Vrem să știm de ce a decis să îl împuște pe unchiul meu. Indiferent că ai o altercație cu cineva, nu ai dreptul să împuști un om. Avocata ne-a spus că vom lua totul pas cu pas. Va fi un proces în curs și vom face tot ce este necesar pentru a afla adevărul”, a mai spus nepoata bărbatului.

Femeia a ținut să precizeze că Gigi Becali nu s-a implicat cu absolut nimic în sprijinirea unchiului său și familia lui Costel Sandu nu dorește niciun ajutor de la omul de afaceri.

”Nu ne-a căutat nimeni. Dezmințim public faptul că domnul Becali ne-ar fi ajutat cu ceva. Nu ne ajută cu nimic și nici nu ne dorim, noi suportăm cheltuiala în continuare. Noi nu dorim absolut nimic de la Gigi Becali, decât să nu mai abereze la televizor că el a ajutat sau va ajuta familia. Nu dânsul a plătit ambulanța. Nu va plăti și nu va face nimic, pentru că eu și familia mea nu putem fi cumpărați”, a afirmat Alina Sandu.

Lucra de la începutul anului pentru călugărul care l-ar fi împușcat

Costel Sandu s-a dus să lucreze pe Muntele Athos ca să-și ajute familia, dar a ajuns pe un pat de spital și riscă să îi fie amputat un picior.

Familia bărbatului acuză un călugăr român care slujește pe Muntele Athos, la care botoșăneanul muncea de la începutul anului, că l-a împușcat în picior.

Mai mult, familia susține că acesta i-ar fi promis că va avea grijă de el dacă nu va relata adevărul despre incident, dar l-a abandonat într-un spital din Grecia.

Nepoata lui Costel Sandu a apelat la Consulatul României în Grecia pentru a-l putea transfera pe unchiul său la o unitate medicală din România.

Sâmbătă dimineață, bărbatul în vârstă de 51 de ani a fost adus în țară, cu o ambulanță, și se află internat la spitalul din Botoșani.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV| Acuzații grave aduse unui preot român care slujește pe Muntele Athos: ”L-a împușcat pe unchiul meu, apoi l-a lăsat ca pe un câine în spital”

VIDEO EXCLUSIV | Bărbatul care i-ar fi căzut victimă unui preot de la Muntele Athos este adus în România cu o ambulanță. ”Starea lui nu este bună”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Polițistul care i-a împrumutat motocicleta Dianei Șoșoacă cere ajutor pe Facebook: „Eu am fost...
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat...
De ce oamenii nu zâmbeau în fotografii, în urmă cu 100 de ani. Care e...
Românii care nu vor beneficia de creşterea salariului minim
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Donald Trump, prima conferinţă de presă după ce juriul l-a găsit vinovat în cele 34...
Este fruct SAU legumă? Puțini știu despre AVOCADO că este de fapt...
Regulă în România pentru toți șoferii care fac ITP. Legea pe care scrie suspendare plăcuțe...
Edward Sanda și Cleopatra Stratan, la 3 ani de căsnicie. „Nimeni nu știa, era o...
Zece activități de 1 Iunie 2024 pentru copii și părinți. Ce puteți face în familie...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Cum a reușit Emily Burghelea să aibă doi copii deși are probleme cu infertilitatea: ”Am...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Șomajul scade ușor la nivel global în 2024, însă piața muncii rămâne „inegală”
×