EXCLUSIV| Acuzații grave aduse unui preot român care slujește pe Muntele Athos: ”L-a împușcat pe unchiul meu, apoi l-a lăsat ca pe un câine în spital”

EXCLUSIV| Acuzații grave aduse unui preot român care slujește pe Muntele Athos: ”L-a împușcat pe unchiul meu, apoi l-a lăsat ca pe un câine în spital”
Bărbatul din Botoșani este spitalizat în Grecia, dar familia face eforturi ca să îl aducă în țară
Publicat: 03/08/2023, 16:05
Actualizat: 04/08/2023, 15:45

Un bărbat din județul Botoșani s-a dus să lucreze pe Muntele Athos ca să-și ajute familia, dar a ajuns pe un pat de spital și riscă să îi fie amputat un picior. Familia bărbatului acuză un preot român care slujește pe Muntele Athos, la care acesta muncea de la începutul anului, că l-a împușcat în picior. Mai mult, familia susține că preotul i-ar fi promis că va avea grijă de el dacă nu va relata adevărul despre incident, dar l-a abandonat în spital.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, ar fi lucrat în Grecia, unde îl ajuta la diverse munci pe un preot – despre care familia acestuia știe că s-ar numi părintele Caliopie și că slujește pe Muntele Athos -, iar incidentul s-ar fi întâmplat în dimineața zilei de 26 iulie.

Nepoata bărbatului, originar din comuna Tudora, județul Botoșani, spune că preotul ar fi responsabil de un accident căruia i-a căzut victimă unchiul său. Bărbatul este acum internat în stare gravă în spitalul din Halkidiki.

”Unchiul meu era ajutor de casă, tăia și aduna lemne, fiind plătit cu 60 de euro pe zi. În acea dimineață, preotul s-a enervat pe o mâță, a luat pușca, dar animalul nu stă pe loc și, până să dea în pisică, l-a împușcat pe unchiul meu. L-au dus la spital, i s-a luat declarație, dar preotul i-a zis să declare că a fost împușcat în alte circumstanțe, că altfel o să fie închis. I-a promis că are grijă de el, că suportă el cheltuielile de operație și că va fi ok. I-a spus să declare că au fost la o vânătoare de mistreți, preotul s-a împiedicat și glonțul a ricoșat”, a spus, pentru Gândul, Alina Sandu, nepoata bărbatului.

Femeia susține că, la internare, preotul i-ar fi luat unchiului său și actele, și hainele, iar apoi nu s-a mai interesat de el, lăsându-l ”ca pe un câine” în spital.

Victima riscă să i se amputeze un picior

Din cauza faptului că nu vorbește engleză, unchiul său nu a știut până recent care este cu adevărat situația sa medicală. Mai mult decât atât, chiar dacă la un picior are fractură, iar la celălalt este rănit, și-a asigurat familia că nu trebuie să își facă griji, el bazându-se pe ajutorul preotului, care însă nu l-a mai căutat. Când a aflat că a fost abandonat în spital de cel care l-ar fi împușcat și care i-ar fi promis sprijin, familia bărbatului a plecat de urgență în Grecia.

”Pur și simplu, timp de o săptămână, a fost al nimănui. Ieri am reușit să îi recuperăm buletinul, cu ajutorul Poliției. Unchiul este în stare critică, urmează să facă niște operații și riscă să i se amputeze un picior. A fost lăsat ca un câine acolo. El spera, săracul, că mai stă pe aici, prin Grecia, dar nu o să mai meargă normal niciodată. Dacă nu veneam aici, tare mi-e că îl luam acasă între patru scânduri”, ne-a mai spus nepoata bărbatului.

În urma împușcăturii, bărbatul s-a ales cu fractură la un picior și cu o rană gravă la celălalt

”Mi se pare ireal să lași un om să moară pentru că ești preotul de pe Athos”

Femeia are îndoieli că unchiul său ar fi fost împușcat accidental de preotul Caliope.

”Nu știu dacă s-a întâmplat din greșeală sau nu, dar cu o săptămână înainte i-a spus că ar fi cazul să plece de aici, pentru că a stat cam mult”, a adăugat Alina Sandu.

Aceasta susține că poliția din Grecia nu a fost receptivă la reclamația pe care a făcut-o, iar preoții de la mănăstire nu vor să stea de vorbă cu ea și îi închid telefonul când încearcă să ia legătura cu ei.

De la unchiul său a aflat că preoții i-ar fi spus că au vorbit cu Gigi Becali să îi ajute să îl repatrieze și să îl interneze în clinica pe care o deține latifundiarul, însă femeia spune că nu crede această versiune.

”Bag mâna în foc că domnul Becali nu știe nimic. Mi se pare ireal să lași un om să moară pentru că ești preotul de pe Athos. Medicii ne-au spus că, starea lui fiind gravă, dacă îl externăm, o facem pe răspunderea noastră. Vom vedea dacă îl aducem în țară sau va fi operat la un spital din Salonic”, a mai spus femeia.

Familia bărbatului a cerut ajutorul consulului României în Grecia, Dan Dima, care i-a acordat tot sprijinul necesar nepoatei acestuia și a pus-o în legătură cu un avocat.

”O anchetă cu privire la circumstanțele producerii incidentului este în desfășurare”

După subiectul dezvăluit de Gândul, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat că, după ce i-a fost sesizat acest caz, Consulatul General al României la Salonic a cerut mai multe informații autorităților locale și se va face o anchetă cu privire la circumstanțele producerii incidentului.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General la Salonic, a fost notificat telefonic, în data de 2 august 2023, cu privire la spitalizarea unui cetățean român în localitatea Polygiros, ca urmare a unui incident soldat cu rănirea prin împușcare a acestuia, și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și situația persoanei în cauză. Potrivit informațiilor obținute de Consulatul General al României la Salonic, cetățeanul român a fost supus unor intervenții medicale specifice într-o unitate medicală din zonă, iar o anchetă cu privire la circumstanțele producerii incidentului este în desfășurare”, se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, MAE confirmă că reprezentantul Consulatului General al României la Salonic a pus familia victimei în contact cu un avocat vorbitor de română. Pe de altă parte, au fost solicitate poliției rapoartele detaliate privind împrejurările incidentului.

”Consulatul General al României la Salonic continuă dialogul cu autoritățile locale, cu unitatea medicală și cu familia persoanei în cauză și acordă asistență consulară în vederea repatrierii”, se mai precizează în același comunicat.


CITEȘTE ȘI:

Sfaturi de la DUHOVNICUL de la Athos al Regelui Charles. „Mulți români sunt mari amatori de jocuri de noroc. E greșit!”

VIDEO | Daniel Buzdugan, despre cum a găsit liniștea pe Muntele Athos, la podcastul „Altceva” cu Adrian Artene: „Mi-am spus că sunt atât de păcătos că mi-ar fi frică să fac doi pași în afara mănăstirii noaptea”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Crima din Crângaşi, produsă din cauza unui Like dat pe Facebook. Victima încercase să îşi...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Un bărbat a atacat cu un cuțit mai mulți oameni, în plină stradă! Unde s-a...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
Toți șoferii au INTERZIS! Nu ai voie să cari așa ceva cu mașina
Viața la bloc. Informații neașteptate despre centralele termice
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
Valurile de căldură au cauzat 150.000 de morți pe an în lume, între 1990 și...
×