EXCLUSIV | Olteanul care s-a ridicat din sicriu, provocându-i un infarct fatal tatălui său, s-a stins și el din viață. Marele regret al lui nea Ilie

EXCLUSIV | Olteanul care s-a ridicat din sicriu, provocându-i un infarct fatal tatălui său, s-a stins și el din viață. Marele regret al lui nea Ilie
Ilie Dobre a devenit cunoscut după ce, în tinerețe, chiar în ziua în care trebuia înmormântat, s-a ridicat din coșciug și a cerut un pahar cu apă
Publicat: 07/11/2023, 09:00

Cazul lui Ilie Dobre, românul din Filiași care s-a trezit din morți, a uluit o țară întreagă, în 1992. Avea 37 de ani când medicii i-au spus că suferă de ciroză hepatică, nu i-au mai dat zile multe de trăit, iar la scurt timp a și murit. Familia a cumpărat toate cele necesare înmormântării, Ilie a fost îmbrăcat cu haine noi și așezat în sicriu. În ziua în care trebuia îngropat, bărbatul s-a ridicat însă din coșciug și a cerut un pahar cu apă, moment care i-a băgat în sperieți pe cei de față. Nea Ilie s-a stins însă din viață acum cinci ani, fără să se mai întâmple nicio minune.

În tinerețe, medicii i-au pus lui Ilie Dobre un diagnostic crunt: ciroză hepatică. Familia acestuia a fost avertizată să se pregătească pentru ceea ce este mai rău. La scurt timp, bărbatul din Filiași, care era căsătorit și avea doi băieți și-o fată, a murit acasă. A fost durere mare în familie, mai ales că era tânăr și lăsa în urma lui trei copii.

Rudele s-au ocupat de tot ce trebuia pentru înmormântare. Soția lui, Viorica, i-a cumpărat haine noi, așa cum se obișnuiește, de la costum până la pantofi și șosete, și a avut grijă ca Ilie să fie frezat înainte de a fi așezat în sicriu. Ca un presentiment, Viorica nu s-a îndurat să-l îngroape prea repede. Zile în șir, bărbatul a fost jelit de rude, vecinii și cunoscuții au trecut să îi aprindă lumânări, iar, în ziua înmormântării, preotul a venit să îi facă slujbă.

Cu câteva ore înainte să fie dus la groapă, chiar cu preotul de față, mortul s-a ridicat însă dintr-o dată în capul oaselor, a deschis larg ochii, s-a uitat în jur și a cerut un pahar cu apă. Îngroziți de ce văd, toți cei de față au fugit cât i-au ținut picioarele, care încotro a apucat, spre marea mirare a mortului însetat, care, într-o clipă, s-a trezit singur în încăpere.

Tatăl său s-a speriat atât de tare, încât a făcut infarct și a murit pe loc. Tot de frică, băiatul cel mare al bărbatului s-a aruncat de la balcon, de la etajul I, iar în urma căzăturii și-a rupt piciorul, ajungând să stea, ani de zile, imobilizat într-un scaun cu rotile. Osul dislocat i-a scurtat piciorul cu câțiva centimetri, iar băiatul a rămas cu sechele pe viață.

”Se împingeau unii pe alții, copiii țipau, popa și-a pierdut patrafirul”

Povestea a făcut repede ocolul zonei, Ilie Dobre devenind o adevărată vedetă după această întâmplare ieșită din comun, care s-a petrecut în anul 1992.

“Erau amândouă camerele ticsite de lume. Veniseră rudele de la țară, prietenii, vecinii din bloc… Și, dintr-o dată, mortul s-a ridicat! A tras aer în piept, șuierând, și a rămas așa, în fund, uitându-se prin cameră, cu ochii căscați. Dar credeți că a mai stat cineva să se uite la el?! Fugea lumea pe scări în jos, de ziceai că e cutremur. Se împingeau unii pe alții, copiii țipau, popa și-a pierdut patrafirul“, a povestit, mai târziu, un vecin al bărbatului.

După ce și-a îngropat tatăl, Ilie și-a reluat viața cotidiană, fără să treacă însă vreo zi în care să nu-i mulțumească lui Dumnezeu că n-a fost îngropat de viu. Bărbatul a mai povestit că, după ce s-a întors din morți, a orbit, dar vederea i-ar fi revenit la scurt timp după ce, într-o noapte, i-ar fi apărut în vis Iisus Hristos.

Când s-a dus din nou la medici, aceștia l-au asigurat atunci, mai în glumă, mai în serios, că va trăi 100 de ani. Anii au trecut, între timp nea Ilie, așa cum îi spuneau vecinii, s-a pensionat pe caz de boală, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat.

A murit în aprilie 2018, la doar 63 de ani, lăsând în urma lui o poveste de pomină. Nea Ilie a plecat pe lumea cealaltă cu regretul că celebritatea nu l-a ajutat cu nimic, sentiment împărtășit și de cei trei copii ai săi, care acum sunt oameni în toată firea.

CITEȘTE ȘI:

S-a „trezit din morți”. Un bărbat declarat mort de trei medici s-a trezit la morgă, înaintea autopsiei

O femeie declarată MOARTĂ la spital s-a trezit în sicriu: „Și-a deschis ochii, gura și inima îi bătea tare”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Măcelarul din Teheran a murit! Drag popor al Iranului, bucură-te!". Cine sunt iranienii fericiți că...
Reacția virală a unei turiste din Marea Britanie când a văzut cât costă o cafea...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO „Vezi că te bat”. Miron Cozma s-a îmbrâncit cu liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, după...
Oana Roman a făcut o gafă colosală şi a fost taxată imediat: 'Se vede clar...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
ANIMAŢIE. "Nu pot să vă spun ce am văzut, băiatul ardea". Trei prieteni, cursă nebună...
Breaking news despre Florin Piersic!
Care este singurul tip de carne complet interzis în România! Ce pățești dacă mănâci așa...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Când intri pe autostradă, dai semnal STÂNGA sau DREAPTA? Ce semnale luminoase sunt impuse de...
Curtea Penală Internaţională solicită mandate de arestare pentru premierul Netanyahu şi Yahya Sinwar - liderul...
O PREDICȚIE extraordinară a lui EINSTEIN, tocmai a fost CONFIRMATĂ
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Ei sunt cei trei tineri care au murit în cumplitul accident din Iași. George și...
BANCUL ZILEI: - Bulă, cocoșul tău de ce nu cântă dimineața? - Pentru că este...
Undă verde pentru Neuralink! Compania lui Elon Musk poate implanta al doilea cip într-un creier...
×