EXCLUSIV | Un traficant internațional de droguri umblă liber, îmbrăcat în uniformă de polițist. Bărbatul se recomandă ofițer anticorupție

Publicat: 13/11/2023, 07:00

Un român arestat în Marea Britanie pentru trafic de cocaină a revenit în țară, unde umblă liber, îmbrăcat într-o uniformă asemănătoare celei de Poliție. Acesta ar fi încercat să înșele cel puțin o persoană, după ce s-a recomandat drept ofițer al Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală.

Presa britanică relata, în 2018, faptul că, în luna decembrie, românul Claudiu Iftene a fost arestat pentru trafic de droguri de mare risc. Bărbatul fusese oprit în trafic, pe o stradă din orașul Guildford. În mașină, Iftene avea o cantitate importantă de cocaină, dar și o sumă mare de bani, despre care s-a presupus că provine din vânzarea stupefiantelor.

Patru ani mai târziu, Iftene a revenit în atenția autorităților, însă, de această dată, pe teritoriul României. Individul ar fi încercat să înșele un polițist de penitenciare din Craiova, după ce s-a recomandat drept ofițer al Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Cu o lună în urmă, polițistul de penitenciare fusese victima unei agresiuni într-un local craiovean. Acesta fusese bătut de mai mulți foști deținuți și de fiul unui prosper om de afaceri din oraș, iar cazul devenise cunoscut după ce imaginile surprinse de camerele de supraveghere fuseseră intens mediatizate.

Pe acest fond, cu toate că polițistul de penitenciare bătut avea doar calitate de victimă, Claudiu Iftene l-a contactat pe acesta printr-un intermediar și s-ar fi recomandat ofițer DGA, delegat la Craiova de „șefii de la București”.

Surse Gândul au precizat că Iftene i-ar fi cerut 2.000 de euro, bani care ar fi trebuit să ajungă atât la superiorii săi, cât și la procurorul de caz. Agentul de penitenciare a anunțat imediat Poliția, însă, înainte să fie prins în flagrant, bărbatul a dispărut.

De altfel, sursele Gândul au mai spus că, înainte de acest incident, același individ s-ar fi recomandat drept ofițer DGA și în clubul de manele craiovean „Impulse”, controlat de fostul polițist Dorin Daniel Petcu, la rândul său un personaj controversat în Oltenia. Conform surselor citate, Iftene ar fi fluturat inclusiv o așa-zisă legitimație, însă Petcu nu s-ar fi lăsat deloc impresionat, iar Iftene ar fi fost agresat și dat afară din club.

Bărbatul și-a făcut singur o uniformă de Poliție

Individul ar fi amenințat că, pentru el va interveni „prim-procurorul” și că se „se va suna de la București”, însă afirmațiile sale s-ar fi dovedit doar vorbe goale.

Pentru a fi mai convingător, Claudiu Ilftene și-a făcut un cont de Facebook în care a postat fotografii în care apare îmbrăcat într-o presupusă uniformă de poliție.

Acesta a folosit o geacă bleumarin pe care a aplicat un ecuson cu stema României, iar în piept a lipit o etichetă care conține steagul național și numele său. Totuși, în ciuda asemănărilor, surse judiciare au explicat, pentru Gândul, că bărbatul nu folosește o uniformă reală, în condițiile în care nu corespunde cu echipamentul de serviciu a niciunei structuri a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

CITIȚI ȘI:

A apărut o nouă înșelăciune, în numele Poliției Române. „Datele tale de identificare apar într-o operațiune de spălare de bani”. Recomandările IGPR

Ce au pățit doi ROMÂNI din Olanda, după ce au îmbrăcat uniforme de polițiști și au început să dea amenzi. Au dat nas în nas cu un polițist adevărat

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
TOP vedete în costume de baie prea mici, prea mulate sau prea transparente. GALERIE FOTO...
Simona Halep s-a dus să mănânce la Gigi. Ce prețuri a găsit la restaurant
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Soția lui Cristi Tănase a obținut ordin de protecție împotriva fostului fotbalist, la 2 luni...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Finlanda se pregăteşte pentru un război la scară largă cu Rusia: Trebuie să fim pregătiţi
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Codul Rutier 2024. Interzis complet pentru șoferi. 10 LUNI fără permis
Locul în care multă lume gafează fără să știe. Care sunt normele de comportament
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Femeile care vor să rămână însărcinate ar trebui să renunțe la vaping, arată un studiu