EXCLUSIV | Un traficant internațional de droguri umblă liber, îmbrăcat în uniformă de polițist. Bărbatul se recomandă ofițer anticorupție

Publicat: 13/11/2023, 07:00

Un român arestat în Marea Britanie pentru trafic de cocaină a revenit în țară, unde umblă liber, îmbrăcat într-o uniformă asemănătoare celei de Poliție. Acesta ar fi încercat să înșele cel puțin o persoană, după ce s-a recomandat drept ofițer al Direcției Generale Anticorupție – Structura Centrală.

Presa britanică relata, în 2018, faptul că, în luna decembrie, românul Claudiu Iftene a fost arestat pentru trafic de droguri de mare risc. Bărbatul fusese oprit în trafic, pe o stradă din orașul Guildford. În mașină, Iftene avea o cantitate importantă de cocaină, dar și o sumă mare de bani, despre care s-a presupus că provine din vânzarea stupefiantelor.

Patru ani mai târziu, Iftene a revenit în atenția autorităților, însă, de această dată, pe teritoriul României. Individul ar fi încercat să înșele un polițist de penitenciare din Craiova, după ce s-a recomandat drept ofițer al Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Cu o lună în urmă, polițistul de penitenciare fusese victima unei agresiuni într-un local craiovean. Acesta fusese bătut de mai mulți foști deținuți și de fiul unui prosper om de afaceri din oraș, iar cazul devenise cunoscut după ce imaginile surprinse de camerele de supraveghere fuseseră intens mediatizate.

Pe acest fond, cu toate că polițistul de penitenciare bătut avea doar calitate de victimă, Claudiu Iftene l-a contactat pe acesta printr-un intermediar și s-ar fi recomandat ofițer DGA, delegat la Craiova de „șefii de la București”.

Surse Gândul au precizat că Iftene i-ar fi cerut 2.000 de euro, bani care ar fi trebuit să ajungă atât la superiorii săi, cât și la procurorul de caz. Agentul de penitenciare a anunțat imediat Poliția, însă, înainte să fie prins în flagrant, bărbatul a dispărut.

De altfel, sursele Gândul au mai spus că, înainte de acest incident, același individ s-ar fi recomandat drept ofițer DGA și în clubul de manele craiovean „Impulse”, controlat de fostul polițist Dorin Daniel Petcu, la rândul său un personaj controversat în Oltenia. Conform surselor citate, Iftene ar fi fluturat inclusiv o așa-zisă legitimație, însă Petcu nu s-ar fi lăsat deloc impresionat, iar Iftene ar fi fost agresat și dat afară din club.

Bărbatul și-a făcut singur o uniformă de Poliție

Individul ar fi amenințat că, pentru el va interveni „prim-procurorul” și că se „se va suna de la București”, însă afirmațiile sale s-ar fi dovedit doar vorbe goale.

Pentru a fi mai convingător, Claudiu Ilftene și-a făcut un cont de Facebook în care a postat fotografii în care apare îmbrăcat într-o presupusă uniformă de poliție.

Acesta a folosit o geacă bleumarin pe care a aplicat un ecuson cu stema României, iar în piept a lipit o etichetă care conține steagul național și numele său. Totuși, în ciuda asemănărilor, surse judiciare au explicat, pentru Gândul, că bărbatul nu folosește o uniformă reală, în condițiile în care nu corespunde cu echipamentul de serviciu a niciunei structuri a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

CITIȚI ȘI:

A apărut o nouă înșelăciune, în numele Poliției Române. „Datele tale de identificare apar într-o operațiune de spălare de bani”. Recomandările IGPR

Ce au pățit doi ROMÂNI din Olanda, după ce au îmbrăcat uniforme de polițiști și au început să dea amenzi. Au dat nas în nas cu un polițist adevărat

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...