EXCLUSIV | Luptător de la Penitenciarul Craiova, bătut cu bestialitate, într-un club, de fiul unui milionar, un polițist și mai mulți foști deținuți

Publicat: 18/09/2023, 07:00
Actualizat: 18/09/2023, 12:39

Un luptător din cadrul trupelor de intervenție rapidă de la Penitenciarul de maximă siguranță Craiova a fost bătut cu bestialitate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de mai multe persoane, între care și fiul milionarului de origine iordaniană Ahmed Bacriz. Alături de băiatul afaceristului Bacriz, au mai fost implicați, în agresarea victimei, un polițist din Craiova și mai mulți foști deținuți, proaspăt eliberați din închisoare.

UPDATE | Punctul de vedere al IPJ Dolj

„Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, privind implicarea unui polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj în evenimentul produs la data de 16 septembrie a.c., Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj este abilitat să comunice următoarele:

Infirmăm speculațiile apărute în spațiul public.

În cauză, polițiștii au efectuat verificări, fiind identificate cinci persoane care au fost implicate în eveniment.

Din informațiile obținute în cadrul anchetei până în prezent, a rezultat faptul că, în altercația respectivă, nu a fost implicat niciun polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

*

În dimineața de 16 septembrie a.c., în jurul orei 05.31, poliţiştii Secţiei 1 Poliție Craiova au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că un alt bărbat, de 37 de ani, ar fi fost agresat fizic.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că în urma unui conflict spontan, bărbatul de 37 de ani ar fi fost agresat fizic de o persoană necunoscută. În urma evenimentului, acesta a necesitat îngrijiri medicale fiind transportat la spital.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul, urmând ca în funcţie de rezultatul cercetărilor să fie propuse măsuri în consecinţă”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj.

Știrea inițială

Polițiștii craioveni au fost anunțați, sâmbătă dimineață, că într-un club de manele din oraș a avut loc un incident violent.

După primele cercetări, polițiștii au constatat că la scandal au participat șapte bărbați, dintre care unul a fost agent de penitenciare. Bătaia, au concluzionat polițiștii ajunși la fața locului, ar fi izbucnit în urma unor divergențe pe tema dedicațiilor muzicale.

Aceiași polițiști au raportat că toate persoanele implicate au fost identificate, iar una dintre ele a fost deja dată în consemn la frontieră.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că bărbatul agresat este luptător din cadrul trupelor de intervenție rapidă de la Penitenciarul Craiova, iar majoritatea agresorilor sunt foști deținuți, autori ai unor fapte cu violență, care și-au executat cea mai mare parte a pedepselor tocmai la închisoarea la care lucrează victima.

Mai mult, în sistemul penitenciar, agenții care fac parte din trupele de intervenție rapidă, așa cum este și bărbatul atacat în club, nu au voie să poarte cagule, astfel că pot fi ușor de recunoscut.

Fiul milionarului Bacriz, însoțit de foști deținuți

Vineri seară, agentul de penitenciare a mers la club însoțit de o cunoștință. La un moment dat, la o masă vecină s-a așezat fiul unuia dintre frații Bacriz, trei afaceriști de origine iordaniană considerați unii dintre cei mai bogați antreprenori din Oltenia.

Sursele citate susțin că Bacriz junior era însoțit de mai mulți bărbați, majoritatea foști deținuți. Timp de mai multe ore, oamenii tânărului Bacriz au aruncat priviri crâncene către angajatul Penitenciarului Craiova. Mai mult, ulterior, la club ar fi început să apară alte persoane, cunoscute în mediile violente din Craiova, care au început să ocupe mesele din jurul agentului de penitenciare, pentru a-l înconjura.

Capul răutăților, un polițist din Craiova

Spre dimineață, înainte de ora închiderii, între grupul lui Bacriz și agent a existat un conflict legat de faptul că polițistul l-ar fi abordat pe lăutar, pentru o dedicație muzicală, în timp ce acesta cânta la masa iordanianului.

Evenimentele au escaladat rapid, iar angajatul Penitenciarului Craiova a fost atacat pe la spate și trântit la pământ de V.M., care ar fi agent în cadrul Secției 3 Poliție Craiova. Imediat, au sărit să termine treaba prietenii săi, foști pușcăriași.

Așa cum se vede și din imaginile înregistrate cu ajutorul camerelor de supraveghere, conflictul a degenerat într-o bătaie generală, oprită cu greu de agenții de pază, care au folosit sprayuri lacrimogene.

Sursele citate au mai menționat că, alături de fiul omului de afaceri și polițistul craiovean, la conflict ar fi participat și persoane cunoscute sub numele de Picolo, Furnică (proaspăt liberat din penitenciar) și Iulian Florin Siclitaru, fratele unei judecătoare din Craiova, condamnat la 3 ani de detenție după ce, în primăvara lui 2013, a condus drogat și a ucis doi tineri.

Polițiștii doljeni s-au autosesizat și au declanșat o anchetă. Pentru că nu a fost găsit pentru a fi audiat, Bacriz junior a fost dat în consemn la frontieră.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Cristian Rizea ar fi fost mutat, în secret, la Rahova. Deținutul ar fi păzit cu strictețe, după ce un interlop faimos i-ar fi pus gând rău

EXCLUSIV | Jandarmul care i-a făcut praf pe bătăușii din Costinești a fost în Legiunea Străină. Doi dintre scandalagii sunt infractori periculoși

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
DECIZIE DRASTICĂ pentru toți posesorii de mașini. Abia acum S-A AFLAT ce s-a întâmplat: A...
Surpriză la pompă, înainte de Paște. Prețurile carburanților
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic