Yandex NV, compania care deține „Google-ul rusesc”, PUSĂ PE BUTUCI de războiul lui Putin din Ucraina: „Ia în calcul vânzarea tuturor activelor sale”

Yandex NV, compania care deține „Google-ul rusesc”, PUSĂ PE BUTUCI de războiul lui Putin din Ucraina: „Ia în calcul vânzarea tuturor activelor sale”
Publicat: 17/11/2023, 09:34
Actualizat: 17/11/2023, 09:38

Una dintre cele mai mari companii de tehnologie din Rusia lui Vladimir Putin – Yandex NV – a decis să își vândă toate activele, ”mutarea”- surpriză putând avea loc până la sfârșitul acestui an.

Yandex NV – holdingul olandez este lider pe piața din Rusia a serviciilor de transport pentru pasageri oferite prin aplicație și deține o platformă populară de comerț online – deține motorul de căutare aflat pe primul loc în Rusia, supranumit „Google-ul rusesc”, dar războiul din Ucraina s-a dovedit a fi o piedică insurmontabilă, potrivit Bloomberg.

Sursa citată mai precizează că Yandex se transformase într-una dintre cele mai promițătoare companii de tehnologie, din punct de vedere al extinderii globale.

Serviciile de taxi ale companiei funcționează în opt țări africane, iar firma a testat utilizarea mașinilor autonome atât în SUA, cât și în Israel.

Arkadi Voloj, cofondatorul companiei Yandex NV, se află acum în Israel

Arkadi Voloj, cofondatorul companiei Yandex NV, se află acum în Israel, și a renunțat la postul de director general după ce Uniunea Europeană l-a plasat pe lista de sancțiuni în luna iunie a anului 2022.

În acel context, Arkadi Voloj  a fost acuzat că „a sprijinit material sau financiar” guvernul de la Moscova.

Afaceristul Arkadi Voloj a ținut să spună că acuzațiile care îi sunt aduse sunt nefondate și, mai mult, a condamnat invadarea Ucrainei de către armata rusă, etichetând acțiunea drept „barbară”.

De altfel, Yandex NV a vândut serviciile sale de știri și blogging companiei rivale VK, la sfârșitul anului 2022. Această companie este controlată de statul rus, după ce guvernul de la Moscova a introdus măsuri extrem de aspre de control al presei din mediul online.

Orice înțelegere ”necesită în cele din urmă aprobarea acționarilor și a guvernului Rusiei”

În luna mai a acestui an, surse citate de Reuters au dezvăluit că miliardarii ruși au depus oferte, oferind aproximativ 7 miliarde de dolari pentru jumătate din compania Yandex NV.

Cu o reuniune a Consiliului de Administrație programată la sfârșitul lunii noiembrie, părțile implicate speră să ajungă la un acord în decembrie, notează sursa citată mai sus, dar orice înțelegere ”necesită în cele din urmă aprobarea acționarilor și a guvernului Rusiei”.

Restructurarea planificată a holdingului olandez Yandex NV are ca scop recuperarea unor fonduri ale acționarilor prin vânzarea principalelor sale afaceri generatoare de venituri din Rusia, cum ar fi operațiunile sale de «motor de căutare» și transport. Ulterior, Yandex NV intenționează să dezvolte alte patru linii de afaceri la nivel internațional.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

Declarație-șoc la televiziunea de stat Rusia-1 | Propagandist rus: ”Nu aș bombarda Polonia chiar acum, i-aș LOVI pe români, au devenit aroganți”

EXCLUSIV | Omar Hayssam, adus în scaun cu rotile la instanță după ce a făcut cerere de eliberare condiționată: „Morfina nu-și mai face efectul”

ANALIZĂ | Elisabeth Braw (European Leadership Network): „Sabotajul de la Marea Baltică, nava chineză Newnew Polar Bear și legăturile cu Rusia”

Cum a vrut Putin să facă ”jocurile” cu ajutorul elitei occidentale. În scenariul Țarului apărea un informator FBI care nu s-a lăsat sedus de Mocova

Israelul, ”ORDIN DE URGENȚĂ” pentru blocarea televiziunii Al Mayadeen din Liban: „Purtător de cuvânt al Hezbollah, PROPAGANDĂ periculoasă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Cine este Andrei, bărbatul de doar 37 de ani care s-a aruncat de pe podul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Simona Halep a fost exclusă. Este cea mai grea lovitură pentru marea campioană
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Mit sau adevăr: durerile de cap cauzate de presiune înainte de o furtună sunt reale?
×