EXCLUSIV | A scăpat ca prin minune cu viață după ce mașina lui a fost strivită de tren. „Puteam ajunge în scaunul cu rotile”

Publicat: 17/12/2023, 08:00

În urmă cu o lună, culturistul Valentin Chiriac a trecut razant pe lângă moarte. Până și medicii de la  SMURD și pompierii s-au minunat că sportivul de 34 de ani a scăpat cu viață dintr-un cumplit accident petrecut la o trecere la nivel cu calea ferată. Culturistul a vrut să scurteze drumul spre serviciu, dar mașina sa a fost izbită în plin de tren și târâtă pe o distanță de zeci de metri. Valentin Chiriac a suferit numeroase leziuni, dar niciuna care să-i pună viața în pericol. Sportivul, care va deveni în curând tătic pentru a doua oară, se simte norocos că a supraviețuit cumplitului accident. 

Deși, prin prisma profesiei, au văzut multe la viața lor, medicii de pe SMURD și pompierii nu vor uita prea curând cazul lui Valentin Chiriac. Bărbatul de 34 de ani, care este militar în cadrul unei unități de transmisiuni, a scăpat cu viață într-un mod miraculos dintr-un teribil accident. S-a întâmplat în urmă cu aproximativ o lună, mai exact pe 16 noiembrie, când bărbatul, care este și campion național la fitness, a fost victima unui accident rutier la o trecere la nivel cu calea ferată, între localitățile Ovidiu și Mihail Kogălniceanu.

Valentin Chiriac, care se afla la volanul mașinii sale, se grăbea să ajungă la serviciu și o decizie neinspirată l-a împins să o ia pe o scurtătură. Autoturismul a fost lovit în plin de un tren și târât pe o distanță de zeci de metri. Mașina a fost efectiv strivită între tren și parapet. Conductorul trenului de marfă privat a reușit să frâneze abia pe pasarela de cale ferată, iar șoferul a rămas prins între fiarele contorsionate ale mașinii, pe pasarelă.

”Mergeam la muncă pe drumul pe care merg de obicei de 15 ani, în fiecare dimineață. Exact în ziua respectivă îl văzusem pe un coleg care trecuse pe acolo, era un drum care scurta traseul către muncă. Atunci, pentru prima dată, am decis să trec și eu pe acolo. Nu am văzut trenul și m-a lovit pur și simplu”, a povestit, pentru Gândul, Valentin Chiriac.

Dată fiind gravitatea accidentului, nimeni nu i-ar fi dat nicio șansă de supraviețuire șoferului, nici măcar medicii SMURD și pompierii, care au fost îngroziți de ce au găsit la fața locului. Cu toate acestea, Valentin Chiriac nu doar că era conștient după impactul violent, dar a suferit leziuni, care deși erau destul de serioase, nu i-au pus viața în pericol.

Medicii de pe SMURD l-au transportat atunci la Spitalul Județean Constanța pentru investigații medicale complete.

Valentin Chiriac practică culturismul de 14 ani | Sursă foto: arhivă personală

”Am avut câteva traumatisme, printre care un traumatism cranian și o coastă ruptă. Am fost tot timpul conștient și am cooperat cu toate persoanele care au venit acolo. Toată lumea spune că a fost un miracol. Toți erau șocați că trăiesc. Mă consider norocos, în acele momente m-am gândit la copilul care se va naște, soția mea fiind însărcinată. Ea a fost șocată când a aflat ce s-a întâmplat”, ne-a mai spus Valentin Chiriac, care va deveni în curând tătic pentru a doua oară. El și soția lui mai au o fetiță, iar acum așteaptă venirea pe lume a unui băiețel.

”Puteam ajunge în scaunul cu rotile”

Valentin Chiriac este convins că faptul că face sport de performanță i-a salvat viața.

”A fost o experiență foarte urâtă. Consider că sunt puternic din punct de vedere psihic, dacă era altă persoană, probabil ceda psihic în momentele alea, dar și după ce realiza prin ce a trecut. Dacă nu eram puternic și fizic, puteam ajunge în scaunul cu rotile. Am primit o lovitură puternică în spate, iar, dacă era altă persoană, care nu făcea sport, avea coloana ruptă. Consider că faptul că fac sport m-a ajutat mult”, a adăugat sportivul.

Deocamdată, Valentin Chiriac nu își poate relua antrenamentele, dar este pe drumul cel bun în ceea ce privește recuperarea.

”Nu m-am refăcut în totalitate, dar pot să merg și să fac diverse chestii. Încă nu merg la sală, nu am voie să mă forțez, dar urmează”, ne-a mai spus militarul.

A fost campion și vicecampion național

Valentin Chiriac s-a apucat de culturism în urmă cu 14 ani. Totul a început dintr-o pură curiozitate, dar și din dorința de a-și umple timpul liber într-un mod util.
Treptat, a evoluat ca sportiv, iar de 5 ani a dus culturismul la un alt nivel.

”M-am mutat la o sală unde am cunoscut un antrenor, care mi-a devenit și prieten și m-a ajutat cu alimentația. Așa am început să mă pregătesc pentru primul concurs, iar acum 4 ani am devenit campion național la culturism, apoi am fost în lotul național alături de care am participat la campionatul balcanic, unde am luat locul al III lea și după aceea am ieșit vicecampion național. În momentul de față nu pot să mai trăiesc fără să fac sportul ăsta, care m-a făcut puternic și mi-a dat o motivație”, ne-a mărturisit sportivul, care înainte de accidentul de acum o lună se antrena în fiecare zi.

Valentin Chiriac spune că, pe lângă antrenamente, și alimentația a jucat un rol important în performanțele lui sportive. Campionul la fitness ne-a mai mărturisit că au fost perioade în care, de exemplu, timp de un an nu s-a atins de zahăr.

Video: Ziua de Constanța

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Accident feroviar în orașul Bușteni. Un copil, printre răniți. Un autoturism a fost izbit de tren și proiectat într-un alt tren

ACCIDENT. Trei persoane au murit după ce un tren a lovit o mașină la o trecere peste calea ferată

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Tortură în stil mafiot la o stână din Bacău. Proprietarul i-a turnat picioarele în beton...
Vești crunte despre prințesa Kate Middleton. Soția Prințului William „nu va mai fi niciodată ca...
Adrian Mititelu Jr, jefuit în vacanța din Mykonos! Hoții i-au spart vila de lux
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
Prima condamnare după Legea Anastasia: Ce pedeapsă a primit un șofer beat care a omorât...
Întâlnire secretă în parc cu ceas de 620,000 € la mână! Două familii bogate și...
Celebra actriță, diagnosticată cu CANCER MAMAR. E devastată după reconstrucția mamară. „Sunt în viață și...
Cât te costă să dormi într-un lan de lavandă. Reacţia unui turist din Polonia ajuns...
Tinerii stropiți cu acid, urmăriți! Băiatul a povestit totul: Am găsit...
Mesajul tulburător transmis de familia lui Cristian Molnar, în a șasea zi de căutări. Fratele...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
Cât de bună e, de fapt, Dacia Duster 2024? VIDEO
Ce relaţie va fi între Moscova şi Washington după alegerile prezidenţiale din SUA? Vladimir Putin...
Succes COLOSAL pentru SpaceX! Elon Musk A PLÂNS de bucurie
S-a dat ordinul de astăzi, 6 IUNIE. Se aplică OBLIGATORIU și în România
Cum arată acum mormântul Denisei Răducu. Internauții au fost revoltați pentru că nu avea lumânare...
Imaginile durerii! Patrizia și Bianca s-au întors acasă în sicrie albe! VIDEO cutremurător
Adrian Minune, despre legătura pe care o are cu Florin Salam. „Eu sunt tatăl lui...
Doliu uriaș în lumea filmului internațional! Philippe Leroy a murit t la vârsta de 93...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Câte informații poate reține creierul? Cercetătorii s-au înșelat amarnic!
×