Prima pagină » Actualitate » Cum să faci cel mai pufos și mai fraged cozonac pentru Crăciun. Secretele folosite de cofetari

Cum să faci cel mai pufos și mai fraged cozonac pentru Crăciun. Secretele folosite de cofetari

Cum să faci cel mai pufos și mai fraged cozonac pentru Crăciun. Secretele folosite de cofetari

Nu există Crăciun fără cozonac, fără mirosul îmbietor de arome și aluat fraged și parfumat, proaspăt scos din cuptor. Însă, pentru a face un cozonac absolit delicios, este nevoie de multă răbdare și pricepere. 

Pentru a realiza un cozonac extrem de pufos și fraged, este important să acorzi atenție detaliilor și să urmezi anumite tehnici. Cofetarii experimentați au deja secretele lor pentru a obține un cozonac care ți se topește în gură!

Cum să faci cel mai pufos și mai fraged cozonac pentru Crăciun

Iată câteva sfaturi, trucuri și care te vor ajuta să obții cel mai bun rezultat: un cozonac absolut delicios!

  • Dedică timp pentru dospirea adecvată a aluatului. Lasă aluatul să crească până când își dublează volumul. Acest pas esențial contribuie semnificativ la cât de pufos va fi cozonacul!
  • Dacă folosești drojdie proaspătă, asigură-te că este proaspătă și activă. În cazul drojdiei uscate, păstreaz-o într-un loc răcoros și uscat. Drojdia de calitate este esențială pentru o dospire eficientă.
  • Adaugă unt sau ulei la aluat pentru a-l face mai moale și mai pufos. Untul oferă și un gust bogat.
  • Folosește un amestec de făină fină și făină pentru prăjituri, care are mai puțin gluten. Acest tip de făină va contribui la obținerea unui cozonac mai pufos.
  • De asemenea, adăugarea unei cantități mici de lapte praf la aluat poate contribui la textura fină și la pufosenie. Ouăle adaugă umiditate și structură aluatului. Asigură-te că sunt proaspete.
  • Coace cozonacul la o temperatură moderată pentru a permite o creștere uniformă. De obicei, 175-180°C este o temperatură bună.
  • Îndoaie aluatul într-o formă bine definită și pune-l în tava corespunzătoare. Asigură-te că nu este presat sau manipulat excesiv înainte de coacere.

Dacă vei respecta indicațiile de mai sus, cozonacul tău pentru Crăciun va ieși extem de pufos și de fraged. Pentru un gust desăvârșit, poți pune diferite esențe ori chiar coajă rasă de portocală și lămâie. Atenție! Folosește numai fructe a căror coajă poate fi consumată!

Sursa foto: Shutterstock

Recomandarea video

Mediafax
Europa 2026: previziuni salariale, țările cu cele mai mari creșteri. România și Ucraina, singurele pe minus
Digi24
Cea mai scăzută temperatură de pe Pământ în acest moment. Zilele următoare sunt prognozate și -60 de grade Celsius
Cancan.ro
Ce mâncau Nicolae și Elena Ceaușescu în prima zi de Crăciun. Meniul strict era făcut cu o zi înainte
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Indignarea unui muncitor român stabilit în Spania, după ce i s-a oferit un salariu de 1.800 euro: „Nu acceptați aceste mizerii”
Mediafax
Cod portocaliu de viscol în zona de munte din județele Hunedoara și Caraș-Severin
Click
Trei zodii își rescriu destinul de la început de an. Ianuarie le schimbă viața în bine, renasc din propria cenușă
Digi24
A murit Pat Finn. Actorul din serialele „Seinfeld” și „Friends” avea 60 de ani
Cancan.ro
-17 grade Celsius în România. Pe ce dată vine "iarna secolului", potrivit meteorologilor Accuweather
Ce se întâmplă doctore
Mihai Voropchievici avertizează: Această zodie este vizată de o forță malefică, pe final de 2025
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Dacia deschide comenzile noului Spring pe piețele vest-europene. România încă vinde vechea generație
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Pământul ar fi putut fi devastat de explozii spațiale „invizibile”