Prima pagină » Actualitate » Cum să faci cel mai pufos și mai fraged cozonac pentru Crăciun. Secretele folosite de cofetari

Cum să faci cel mai pufos și mai fraged cozonac pentru Crăciun. Secretele folosite de cofetari

Cum să faci cel mai pufos și mai fraged cozonac pentru Crăciun. Secretele folosite de cofetari

Nu există Crăciun fără cozonac, fără mirosul îmbietor de arome și aluat fraged și parfumat, proaspăt scos din cuptor. Însă, pentru a face un cozonac absolit delicios, este nevoie de multă răbdare și pricepere. 

Pentru a realiza un cozonac extrem de pufos și fraged, este important să acorzi atenție detaliilor și să urmezi anumite tehnici. Cofetarii experimentați au deja secretele lor pentru a obține un cozonac care ți se topește în gură!

Cum să faci cel mai pufos și mai fraged cozonac pentru Crăciun

Iată câteva sfaturi, trucuri și care te vor ajuta să obții cel mai bun rezultat: un cozonac absolut delicios!

  • Dedică timp pentru dospirea adecvată a aluatului. Lasă aluatul să crească până când își dublează volumul. Acest pas esențial contribuie semnificativ la cât de pufos va fi cozonacul!
  • Dacă folosești drojdie proaspătă, asigură-te că este proaspătă și activă. În cazul drojdiei uscate, păstreaz-o într-un loc răcoros și uscat. Drojdia de calitate este esențială pentru o dospire eficientă.
  • Adaugă unt sau ulei la aluat pentru a-l face mai moale și mai pufos. Untul oferă și un gust bogat.
  • Folosește un amestec de făină fină și făină pentru prăjituri, care are mai puțin gluten. Acest tip de făină va contribui la obținerea unui cozonac mai pufos.
  • De asemenea, adăugarea unei cantități mici de lapte praf la aluat poate contribui la textura fină și la pufosenie. Ouăle adaugă umiditate și structură aluatului. Asigură-te că sunt proaspete.
  • Coace cozonacul la o temperatură moderată pentru a permite o creștere uniformă. De obicei, 175-180°C este o temperatură bună.
  • Îndoaie aluatul într-o formă bine definită și pune-l în tava corespunzătoare. Asigură-te că nu este presat sau manipulat excesiv înainte de coacere.

Dacă vei respecta indicațiile de mai sus, cozonacul tău pentru Crăciun va ieși extem de pufos și de fraged. Pentru un gust desăvârșit, poți pune diferite esențe ori chiar coajă rasă de portocală și lămâie. Atenție! Folosește numai fructe a căror coajă poate fi consumată!

Sursa foto: Shutterstock

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Cât ar trebui să mâncăm, de fapt, de Crăciun. Un medic trage semnalul de alarmă
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Ea e Mălina, tânăra care a căzut de la etaj azi în Oradea! Era celebră
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Ce va indica noua etichetă de pe electrocasnice. Cumpărătorii vor fi primii anunțați
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
Zodia care termină anul 2025 în genunchi. Mihai Voropchievici: Din păcate, este prea târziu
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
O boală extrem de contagioasă pentru bebeluși revine în forță