Ionuț Stroe, despre apariția lui Simion și Șoșoacă la protestul TRANSPORTATORILOR din Chiajna: Scopul lor este dezordinea și violența

Ionuț Stroe, despre apariția lui Simion și Șoșoacă la protestul TRANSPORTATORILOR din Chiajna: Scopul lor este dezordinea și violența
Ionuţ Stroe - Sursa FOTO: Facebook/ PNL
Publicat: 12/01/2024, 13:11

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuț Stroe, a declarat vineri, în urma apariției lui George Simion și a Dianei Șoșoacă la protestul de joi seara a transportatorilor din Chiajna, că scopul celor doi este „dezordinea și violența, o formă de anarhie din care ei să culeagă voturi”.

Ionuț Stroe a precizat că liderii AUR și SOS au venit înarmați cu recuzita obișnuită de „țipete și violență” pentru a deturna protestul transportatorilor. Câțiva transportatori au început să îi huiduie pe cei doi politicieni.

„Aseară la protestele de lângă București au apărut și figuranții obișnuiți de la orice scandal, cu aceeași recuzită de țipete și violență – Simion și Șoșoacă. Diferența este că oamenii văd tot mai mult cine sunt acești agenți de propagandă și că nu e bine să te asociezi cu ei, dacă nu vrei să ajungi să joci, fără voia ta, într-o scenetă pregătită undeva pe la Moscova. De aceea i-au și huiduit pe cei doi și i-au trimis acasă”, a precizat purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Liberalul adaugă că scopul celor doi a fost acela de a incita manifestanții la violențe împotriva Jandarmilor, asta pe lângă agresiunile frecvente din Parlament la adresa deputaților și senatorilor, spune Stroe.

„Îndemnul acestor doi scandalagii la violență împotriva Jandarmilor, care s-a auzit pe live aseară, nu este doar o declarație politică, ci o strategie permanentă de a duce lucrurile la extrem și de a destabiliza în final România. Au făcut-o de nenumărate ori atunci când au agresat fizic și verbal demnitari în Parlament, când au agresat oameni la protestele de lângă Parlament, când au încercat să intre cu droguri și cu gloanțe în Parlament, ca să nu mai amintim de acuzațiile la adresa lor referitoare la legăturile cu FSB”, a precizat Ionuț Stroe.

I. Stroe: Extremiștii reprezentanți de AUR sunt un pericol real la adresa democrației și stabilității din România

Pe lângă acuzațiile de instigare la violență asupra Jandarmilor, purtătorul de cuvânt al PNL atrage atenția cu privire la pericolul reprezentat de George Simion și Diana Șoșoacă de transforma astfel de manifestații într-o „normalitate”.

„Pericolul lor nu mai trebuie ignorat, pentru a nu ajunge o „normalitate”. Salut de aceea mesajul și reacția calmă a protestatarilor care nu au vrut să se asocieze cu gesturi violente, au respins din start o confruntare cu jandarmii și nu au dat curs ideilor trăznite ale unor politicieni toxici în căutare de senzațional. Dialogul civilizat este singura cale pentru a rezolva orice probleme. Trebuie să facem foarte clar diferența protestatarii care vor să discute despre drepturile lor legitime și acești politicieni”, a adăugat Ionuț Stroe.

Fermierii și transportatorii protestează vineri, pentru a treia zi consecutiv împotriva creșterii prețurilor la motorină și la RCA. Protestatarii vor să solicite autorizaţie pentru un protest în Piaţa Victoriei, săptămâna viitoare, asta după ce joi, prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, i-a anunțat că nu au autorizație pentru manifestație, fapt care le împiedică intrarea în Capitală.

CITIȚI ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Acest bărbat a fost dat dispărut în 1998, la vârsta de 19 ani. Ireal unde...
Cel mai iubit CUPLU și-a spus ADIO! Apropiații lor sunt șocați: „Nu ar fi putut...
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile...
EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a...
„Dacă m-ar înșela..” Anamaria Prodan a răspuns la întrebarea care stă pe buzele tuturor! Cum...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
Tehnologia ULUITOARE care a generat CĂLDURĂ de peste 1.000 grade Celsius
S-a stins marele actor. Adio, maestre! A murit în mod pașnic și rafinat
Vlăduța Lupău, surpriză pentru soțul ei. Cum i-a dat vestea despre a doua sarcină
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Astronomii au găsit o planetă de mărimea Pământului la doar 55 de ani-lumină depărtare
×