Cazuri bizare la Urgențe. Românii se prezintă la SPITAL pentru motive ciudate, cum ar fi visele urâte sau că li s-a făcut „pielea de găină” de la TV

Cazuri bizare la Urgențe. Românii se prezintă la SPITAL pentru motive ciudate, cum ar fi visele urâte sau că li s-a făcut „pielea de găină” de la TV
Sursa foto: Profimedia images
Publicat: 26/01/2024, 10:29

Când vine vorba de urgențe medicale, am putea pune că românii sunt împărțiți în 3 mari categorii. Cei care nu se duc niciodată sau prea târziu la doctor, cei care se duc regulat și cei care aglomerează nejustificat Unitățile de Primiri Urgențe din motive bizare.

Șeful Unității de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Județean Suceava a dezvăluit că printre pacienții care ajung în fiecare zi la Urgențe se numără și cei cu motive inedite, precum visele urâte sau senzații bizare, fapt care consumă timp și resurse medicale.

Dr. Liviu Cîrlan, șeful UPU Suceava, a subliniat că aproximativ 80 dintre cei 270 de pacienți care se prezintă zilnic la Urgențe nu au cazuri de urgență reale. Printre exemplele de cazuri bizare, acesta a menționat un pacient care s-a prezentat la spital pentru că a avut un vis urât și altul căruia i s-a ridicat părul de pe abdomen în timp ce se uita la televizor.

Potrivit medicului, mulți dintre pacienții care ajung la Urgențe sunt tineri care, după ce simt anumite senzații neobișnuite, caută imediat pe internet simptomele respective și se panichează citind despre boli grave.

Tinerii își caută diagnostic direct pe internet

Dr. Cîrlan a adăugat că astfel de cazuri bizare reprezintă o provocare pentru personalul medical și ocupă timp valoros, timp care ar putea fi folosit pentru pacienții cu adevărat în nevoie de îngrijire de urgență.

„La un moment dat, aveam pe paturi în UPU patru tineri pregătiți pentru consult. Toți butonau telefoanele. Am întrebat care e urgența? Unul spunea că îi amorțește o mână, altul că i se pare că are înțepături în piept… Toți căutau pe net direct ”infarct”. Bineînțeles că infarctul poate să apară și la vârste tinere, dar nu era cazul aici. Zilnic, cel puțin o persoană se prezintă în UPU pentru că ”are senzația că”, a mai spus medicul-șef al UPU Suceava.

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

El a menționat că astfel de probleme ar putea fi rezolvate mai eficient la cabinetele medicilor de familie sau în centrele de permanență.

Totodată, medicul a explicat că aceste situații inedite se înregistrează în contextul în care UPU Suceava dispune de 11 medici pentru a acoperi solicitările 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Deoarece numărul medicilor este limitat, timpul de așteptare pentru consultații este mai lung, iar acest lucru poate duce la nemulțumiri din partea pacienților sau a aparținătorilor.

„Pacienții” cer doctori acasă pentru a socializa cu cineva

Purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adriana Morari, a declarat că fenomenul solicitării ambulanței pe post de taxi s-a diminuat mult, mai ales de când SAJ a instituit serviciul de consultații la domiciliu pentru municipiul Suceava și localitățile arondate.

Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

„Sunt apeluri aproape zilnice ale unor pacienți care vor vizita unui echipaj sau al unui doctor la domiciliu doar pentru a socializa, potrivit Știrileprotv.

Sunt și câțiva, aproximativ 10, care vor neapărat la spital. Sunt pacienți cronici, cu afecțiuni medicale care nu necesită consultație sau transport la spital, care au tulburări de comportament nediagnosticate sau netratate. Nu au aparținători cooperanți sau au o situație socială precară”, a spus dr. Morari.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Acord între Apple și OpenAI! ChatGPT, introdus în sistemul de operare iOS
×