Atac mafiot în București, dejucat de Poliție. Un interlop celebru a fost adus pentru audieri

Atac mafiot în București, dejucat de Poliție. Un interlop celebru a fost adus pentru audieri
Cristian Stoian, zis Calu, a fost unul dintre membri marcanți ai grupării Sportivilor
Publicat: 03/02/2024, 07:00

Unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai temutei grupări a Sportivilor ar fi fost implicat într-o răzbunare de tip mafiot care se putea sfârși tragic, după ce un bărbat a încercat să incendieze casa și mașinile unui alt membru al organizației. Poliția a intervenit în forță, iar mai multe persoane au fost ridicate și aduse la audieri.

Polițiștii bucureșteni au intervenit în forță, la sfârșitul lunii trecute, după ce, pe o stradă din cartierul bucureștean Berceni a avut loc un incident violent. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că un bărbat ar fi încercat să incendieze, cu benzină, casa și mașinile unui interlop din Sectorul 4.

Incidentul a avut loc în dimineața zilei de 27 ianuarie, după ce patru membri ai grupării Sportivilor ar fi băut împreună într-un local de pe Strada Șoimuș. Spre dimineață, aceștia ar fi început să se certe, iar doi dintre ei au decis să plece pentru a evita astfel o încăierare ce părea iminentă.

Planul răzbunării

Sursele citate au afirmat că în local ar fi rămas Cristian Stoian, zis Calu, lider în cadrul grupării care domină mediile infracționale din Sectorul 4 și Marius Dumitrescu, un alt personaj cunoscut.

Undeva în jurul orei 9.00 dimineața, scandalul s-a mutat în fața casei lui Dumitrescu. Ionel Sîrbu, unul dintre cei doi bărbați care, mai devreme, plecaseră din restaurant, hotărâse să se răzbune pe rivalul său și să-i incendieze casa și două autoturisme.

Ca urmare, Sîrbu ar fi stropit cu benzină imobilul și mașinile însă, potrivit relatărilor unor martori, acesta a fost imobilizat și bătut de un bărbat chemat în ajutor de către proprietar. Înainte ca incidentele să capete proporții, la fața locului ar fi intervenit, în forță, polițiștii Secției 16. După ce au restabilit ordinea, oamenii legii au declanșat o anchetă, iar mai multe persoane au fost aduse la audieri.

Interlopii au aplicat legea tăcerii

Surse judiciare au afirmat că printre persoanele aduse s-ar fi numărat și Cristi Calu, însă persoanele identificate ar oferit detalii contradictorii. Chiar și ținta atacului, Marius Dumitrescu, ar fi oferit foarte puține amănunte și a refuzat să depună plângere.

Ca urmare, pentru că Ionel Sîrbu avea fața tumefiată și era evident că fusese bătut, polițiștii s-au autosesizat și au deschis un dosar penal pentru lovire, cu toate că bărbatul ar fi afirmat că s-a lovit singur.

La rândul său, Cristi Calu i-ar fi ironizat pe polițiști și le-ar fi spus că, dacă cineva ar fi stropit cu benzină casa lui Marius Dumitrescu, el însuși „i-ar fi dat o brichetă” ca să aprindă focul.

Cristian Stoian este unul dintre cei mai vechi membri ai grupării Sportivilor. Acesta a devenit cunoscut din postura de naș al controversatului politician Puiu Florian. De altfel, în 2010, cei doi au și fost implicați împreună într-un scandal public după ce ar fi încercat să-l șantajeze pe Ianis Zicu, la momentul respectiv fotbalist în activitate.

Aceștia ar fi intrat în posesia unor imagini compromițătoare cu fotbalistul, după ce persoane rămase necunoscute i-au furat telefonul mobil. La momentul respectiv, Zicu a mers la Poliție, însă flagrantul pus la cale de anchetatori a eșuat.

CITIȚI ȘI:

EXCLUSIV | Ce afaceri a ajuns să învârtă în România mafia motocicliștilor. Răufăcătorii sunt dirijați din străinătate, iar legea tăcerii este sfântă

EXCLUSIV | Luptător din trupele speciale de la Penitenciarul Craiova, ținta unei răzbunări mafiote. Bărbatul a mai fost atacat și într-un club

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji