Noi imagini de colecție de la CANNES, surprinse de singurul român acreditat la festival: ”Francis Ford Coppola s-a aplecat în fața fiecăruia”

Noi imagini de colecție de la CANNES, surprinse de singurul român acreditat la festival: ”Francis Ford Coppola s-a aplecat în fața fiecăruia”
Fiecare ediție a Festivalului de Film de la Cannes este un adevărat spectacol al eleganței foto: Cristian Radu Nema

Cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, care se desfășoară în perioada 14-25 mai 2024, a reunit nume grele ale cinematografiei. Regizorul Cristian Radu Nema a fost singurul fotograf român acreditat la festival. Cineastul a vorbit, pentru Gândul, despre momentul unic în care marele Francis Ford Coppola și-a ridicat pălăria în fața fotografilor, pe care îl compară ca intensitate a emoțiilor cu cel pe care l-a trăit în urmă cu mai bine de zece ani.

Atunci, un alt gigant al cinematografiei, Jean Paul Belmondo, a străbătut covorul roșu și absolut niciun fotograf nu a făcut nicio fotografie, ci toți l-au aplaudat la unison.

Cristian Radu Nema a oferit, în exclusivitate pentru Gândul, noi imagini de colecție de la importantul eveniment unde se acordă mult râvnitul trofeu Palme d’Or.

Fiecare ediție a Festivalului de Film de la Cannes este un adevărat spectacol al eleganței. Ediția din acest an, desfășurată între 14 și 25 mai 2024, cea de-a 77-a din istoria festivalului, a ținut ștacheta sus în ceea ce privește calibrul vedetelor prezente la marele eveniment. La ceremonia de deschidere, printre vedetele care au defilat pe covorul roșu s-a numărat și Jane Fonda, care, la cei 86 de ani, a surprins prin frumusețe și rafinament.

Un alt moment remarcabil a fost acela în care Francis Ford Coppola și-a ridicat pălăria în fața fotografilor. Regizorul Cristian Radu Nema, singurul fotograf român acreditat pe covorul roșu, a vorbit, pentru Gândul, despre acest moment unic.

”Doar în 2011 am trăit ceva asemănător”

„De mai bine de 10 ani, nu am mai trăit un moment de o putere atât de mare și mai profundă, precum gestul lui Francis Ford Coppola de a-și ridica pălăria în fața noastră. A celor ce, încet, încet, ducem moștenirea festivalului mai departe. Doar în 2011 am trăit ceva asemănător, când uriașul Jean Paul Belmondo a străbătut covorul roșu și absolut niciun fotograf nu a făcut nicio fotografie. Au aplaudat la unison, cu aparatele jos. Înlăcrimați. A fost mulțumirea lor, a noastră, a festivalului, a artei filmului, pentru moștenirea lăsată. Apoi, sigur că a revenit și a fost fotografiat. La fel, Francis Ford Coppola astăzi, în 2024, la mai bine de 45 de ani de când schimba regulile artei cinematografului prin «Apocalypse Now» prin Palme d’Or-ul câștigat, dând o lecție tutor celor prezenți atunci pe covorul roșu. A pășit, a mulțumit tuturor, s-a aplecat în fața fiecăruia dintre noi și, simbolic, ne-a lăsat moștenirea de a duce mai departe magia, fără început și fără de sfârșit. Înainte ca întreaga critică mondială să scrie despre filmul său ca fiind un testament, noi, ca fotografi, am aflat asta din privirea pe care ne-a oferit-o înainte de a rula filmul. Iar acum, vom avea datoria de a nu lăsa, vreodată, ca strălucirea de aici să pălească”, a spus regizorul Radu Nema, care a oferit, pentru Gândul, noi imagini de colecție surprinse la festival.

Cristian Radu Nema a oferit, în exclusivitate pentru Gândul, noi imagini de colecție de la importantul eveniment unde se acordă mult râvnitul trofeu Palme d’Or

Cineastul George Lucas, creatorul francizei „Star Wars”, premiat

Actriţa americană Meryl Streep, o legendă a industriei de la Hollywood, premiată de trei ori cu Oscar, a primit marţi seară, în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, un trofeu Palme d’Or onorific, care imortalizează „locul ei de neşters în istoria cinematografiei”.

Alte două trofee Palme d’Or onorifice vor fi atribuite în acest an pe Croazetă: unul pentru studioul de animaţie Ghibli, pe 20 mai, şi celălalt cineastului american George Lucas, creatorul francizei „Star Wars”, în cadrul ceremoniei de încheiere a festivalului.

Foto: Cristian Radu Nema

CITEȘTE ȘI:

Imagini de colecție cu divele de pe covorul roșu de la CANNES, realizate de singurul român acreditat la Festival. „O comuniune cu starurile mondiale”

Doar două staruri de la Hollywood au câștigat două premii Oscar consecutive la categoria „Cel mai bun actor”

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Cuplu-bombă! Fostul a trădat-o cu Ramona Olaru, iar actualul și-a părăsit iubita
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
”Tradus” de Livia cu Spike, Bordea vrea să-i ia în ”piept” pe amândoi! Îi caută...
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Complet ILEGAL în propria locuință. Legea nu dă voie dacă ești proprietar sau chiriaș la...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
O sentință greșită a însemnat 43 de ani după gratii pentru o femeie din SUA
×