Noi imagini de colecție de la CANNES, surprinse de singurul român acreditat la festival: ”Francis Ford Coppola s-a aplecat în fața fiecăruia”

Noi imagini de colecție de la CANNES, surprinse de singurul român acreditat la festival: ”Francis Ford Coppola s-a aplecat în fața fiecăruia”
Fiecare ediție a Festivalului de Film de la Cannes este un adevărat spectacol al eleganței foto: Cristian Radu Nema

Cea de-a 77-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes, care se desfășoară în perioada 14-25 mai 2024, a reunit nume grele ale cinematografiei. Regizorul Cristian Radu Nema a fost singurul fotograf român acreditat la festival. Cineastul a vorbit, pentru Gândul, despre momentul unic în care marele Francis Ford Coppola și-a ridicat pălăria în fața fotografilor, pe care îl compară ca intensitate a emoțiilor cu cel pe care l-a trăit în urmă cu mai bine de zece ani.

Atunci, un alt gigant al cinematografiei, Jean Paul Belmondo, a străbătut covorul roșu și absolut niciun fotograf nu a făcut nicio fotografie, ci toți l-au aplaudat la unison.

Cristian Radu Nema a oferit, în exclusivitate pentru Gândul, noi imagini de colecție de la importantul eveniment unde se acordă mult râvnitul trofeu Palme d’Or.

Fiecare ediție a Festivalului de Film de la Cannes este un adevărat spectacol al eleganței. Ediția din acest an, desfășurată între 14 și 25 mai 2024, cea de-a 77-a din istoria festivalului, a ținut ștacheta sus în ceea ce privește calibrul vedetelor prezente la marele eveniment. La ceremonia de deschidere, printre vedetele care au defilat pe covorul roșu s-a numărat și Jane Fonda, care, la cei 86 de ani, a surprins prin frumusețe și rafinament.

Un alt moment remarcabil a fost acela în care Francis Ford Coppola și-a ridicat pălăria în fața fotografilor. Regizorul Cristian Radu Nema, singurul fotograf român acreditat pe covorul roșu, a vorbit, pentru Gândul, despre acest moment unic.

”Doar în 2011 am trăit ceva asemănător”

„De mai bine de 10 ani, nu am mai trăit un moment de o putere atât de mare și mai profundă, precum gestul lui Francis Ford Coppola de a-și ridica pălăria în fața noastră. A celor ce, încet, încet, ducem moștenirea festivalului mai departe. Doar în 2011 am trăit ceva asemănător, când uriașul Jean Paul Belmondo a străbătut covorul roșu și absolut niciun fotograf nu a făcut nicio fotografie. Au aplaudat la unison, cu aparatele jos. Înlăcrimați. A fost mulțumirea lor, a noastră, a festivalului, a artei filmului, pentru moștenirea lăsată. Apoi, sigur că a revenit și a fost fotografiat. La fel, Francis Ford Coppola astăzi, în 2024, la mai bine de 45 de ani de când schimba regulile artei cinematografului prin «Apocalypse Now» prin Palme d’Or-ul câștigat, dând o lecție tutor celor prezenți atunci pe covorul roșu. A pășit, a mulțumit tuturor, s-a aplecat în fața fiecăruia dintre noi și, simbolic, ne-a lăsat moștenirea de a duce mai departe magia, fără început și fără de sfârșit. Înainte ca întreaga critică mondială să scrie despre filmul său ca fiind un testament, noi, ca fotografi, am aflat asta din privirea pe care ne-a oferit-o înainte de a rula filmul. Iar acum, vom avea datoria de a nu lăsa, vreodată, ca strălucirea de aici să pălească”, a spus regizorul Radu Nema, care a oferit, pentru Gândul, noi imagini de colecție surprinse la festival.

Cristian Radu Nema a oferit, în exclusivitate pentru Gândul, noi imagini de colecție de la importantul eveniment unde se acordă mult râvnitul trofeu Palme d’Or

Cineastul George Lucas, creatorul francizei „Star Wars”, premiat

Actriţa americană Meryl Streep, o legendă a industriei de la Hollywood, premiată de trei ori cu Oscar, a primit marţi seară, în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, un trofeu Palme d’Or onorific, care imortalizează „locul ei de neşters în istoria cinematografiei”.

Alte două trofee Palme d’Or onorifice vor fi atribuite în acest an pe Croazetă: unul pentru studioul de animaţie Ghibli, pe 20 mai, şi celălalt cineastului american George Lucas, creatorul francizei „Star Wars”, în cadrul ceremoniei de încheiere a festivalului.

Foto: Cristian Radu Nema

CITEȘTE ȘI:

Imagini de colecție cu divele de pe covorul roșu de la CANNES, realizate de singurul român acreditat la Festival. „O comuniune cu starurile mondiale”

Doar două staruri de la Hollywood au câștigat două premii Oscar consecutive la categoria „Cel mai bun actor”

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Kevin Spacey a cedat și a izbucnit în lacrimi la TV, când a fost...
Multimilionarul de 71 de ani se însoară cu o ”puștoaică”! I-a lăsat jumătate de avere...
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
Ultimele imagini cu Anca Molnar în viață! Filmare cutremurătoare de la spital, la scurt timp...
Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu voturile de la sectorul 1
Sfâşietor! Ultimul schimb de mesaje între Anca Molnar şi soţul său: 'Te rog să mai...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Cazul Caracal repetat la Brăila. Femeie ucisă în timp ce a cerut ajutor la 112....
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Violeta Bănică are un iubit! Ce părere are Andreea Marin despre alegerea fiicei sale: „Sunt...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Nemții au pus mâna pe noul DUSTER 2024 și l-au tunat. Modificările sunt notabile -...
În ultimul an, aproape 11.000 de români au intrat în clubul bogaţilor. Numărul românilor bogaţi...
A fost găsită BRUMĂ pe MARTE! Cercetătorii credeau că e IMPOSIBIL!
Ungurii fac legea în Europa. Victorie uriașă pentru liderii de la Budapesta
Stațiunile montane din România se transformă. Adio sporturi de iarnă!
„Am plecat...” Anca Molnar a lăsat un mesaj de adio înainte să moară. Make-up artistul...
Știrea momentului! Prezentator celebru, găsit mort în Grecia! Ultimele clipe din viață, surprinse de camerele...
Roberta, discuție cu Bogdan despre Antoni și Rebecca. De ce nu crede în relația lor....
Cum a petrecut Loredana Groza de ziua ei de naștere? Artista a făcut senzație: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Pe vremea lui Ceausescu, Bulă intră în măcelărie: - Aveţi mânzat?
Unul dintre cele mai imprevizibile fenomene meteorologice se intensifică din cauza schimbărilor climatice
×