Prima pagină » Actualitate » Conopidă cu ciuperci și usturoi, rețeta ideală pentru Postul PAȘTELUI. Cum o prepari rapid

Conopidă cu ciuperci și usturoi, rețeta ideală pentru Postul PAȘTELUI. Cum o prepari rapid

Conopidă cu ciuperci și usturoi, rețeta ideală pentru Postul PAȘTELUI. Cum o prepari rapid
foto ilustrativă: sursă foto: Envato

Mai este mai puțin de o lună din Postul Paștelui, iar credincioșii din țara noastră se află în căutarea unor rețete perfecte pentru perioada aceasta. Conopida cu usturoi și ciuperci poate să fie rețeta perfectă pentru zilele de post.

În această perioadă din an, credincioșii din România se află în Postul Paștelui. Postul este unul strict, care mai are aproximativ o lună, dat fiind faptul că ultima zi este pe 19 aprilie. Iar dacă îți dorești o rețetă perfectă pentru zilele de post, conopida cu ciuperci și usturoi este alegerea perfectă.

În plus, ea poate fi pregătită foarte simplu, chiar și pentru cei care nu au prea multă experiență în bucătărie.

Pentru această rețetă delicioasă de post nu ai nevoie decât de o conopidă îndeajuns de mare, 200 grame de ciuperci champignon, două linguri de ulei de măsline, trei căței de usturoi, precum și jumătate de linguriță de sare, dar și alta de piper.

Pe lista ingredientelor se mai află, de asemenea, o jumătate de linguriță de boia dulce sau afumată, dar și puțin pătrunjel tocat. Odată ce ai la îndemână aceste ingrediente, poți să gătești.

Rețeta este foarte ușor de preparat. în primul rând, trebuie să speli conopida, iar apoi să o rupi în bucățele mici. Mai departe, vei tăia ciupercile cât mai mărunt, speli bine usturoiul, iar apoi îl vei toca și pe acesta.

Apoi, vei pune ulei de măsline într-o tigaie suficient de mare, iar după ce s-a încins, se va pune în tigaie și usturoiul. După 30 de secunde, se vor adăuga peste el și ciupercile, care trebuie să se călească maximum 5-7 minute.

Pasul următor este să pui în tigaie și conopida, care va trebui să se călească vreme de 10-12 minute. Între timp, peste acest amestec de legume trebuie adăugate și condimentele. La final, vei avea o rețetă delicioasă, perfectă pentru zilele de post.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și