Un bărbat de 80 de ani din Vicenza, Italia, a avut parte de pățania vieții sale după ce a mâncat din greșeală sandviș cu vopsea de păr despre care credea că este maioneză.
El a confundat tubul de maioneză cu cel de vopseaua de păr a soției sale, ambele aflate pe un raft din bucătărie. L-a scos, l-a întins pe pâine pentru a prepara un sandviș cu șuncă și brânză și s-a apucat să-l mănânce. Incidentul neobișnuit a fost relatat de Corriere del Veneto și de Il Mattino.
Gestul făcut de octogenar neatent i-ar fi putut costa viața. Acuzând dureri constante de stomac și o senzație de arsură, a sunat la Centrul Antiveleni din Verona.
„Pacientul nu dorea să meargă la urgență, dar a urmat instrucțiunile noastre. A ieșit din încurcătură în câteva ore”, au spus medicii care au intervenit.
Octogenarul a făcut tratament cu gastroprotectori. Recomandările pe care pacientul le-a urmat l-au ajutat să-și revină în câteva ore. Aceasta este una dintre cele 14.000 de apeluri pe care Centrul Antiveleni din Verona le primește anual.
„Cei care sună sunt, de obicei, părinți îngrijorați că copiii lor au ingerat orice obiect aflat la îndemână”, explică doctorul Giorgio Ricci, responsabilul institutului.
„Dar nu lipsesc nici vârstnicii bolnavi de demență care fac astfel de greșeli, precum și ciobanii mai puțin experimentați, care au parte de intoxicații cu substanțe de la ciuperci pe care le consideră comestibile.”
Potrivit publicației Il Messagero, Avarie Anne Tierney, o tânără americană de 21 de ani, a murit la Roma după ce a mâncat un sandviș italian cu nuci cajuș într-un restaurant de pe strada Giovanni de Agostino, fiind însoțită de câțiva prieteni. Ea, fiind alergică la nucile caju, i-a comunicat chelnerului afecțiunea. În italiană, termenul folosit pentru nucile caju este „agli anacardi”.
Dar dintr-o eroare de barieră lingvistică, chelnerul nu a înțeles clar ce i-a comunicat tânăra și i-a preparat un sandviș care conținea tocmai ingredientul ce i-a fost fatal. La momentul consumației, tânăra n-a sesizat că a mâncat nuci caju.
Avarie Anne ar fi început să se simtă rău imediat după masă. Observând reacția alergică, ea s-a întors rapid la hotelul unde era cazată pentru a lua dozele necesare de cortizon, dar a avut o criză respiratorie în parcarea hotelului și s-a prăbușit la pământ.
Paramedicii au intervenit rapid, i-au administrat două doze de cortizon și i-au făcut masaj cardiac, dar tânăra a decedat după 30 minute.La fața locului, au sosit polițiștii de la Porta Maggiore, împreună cu personalul Asociației de Sănătate Publică, pentru a verifica restaurantul. Pe profilul ei de Instagram, cu o săptămână înainte de incident, a postat fotografii din timpul excursiilor cu prietenii și colegii.
Sursa Foto: Profimedia
Citește și: O româncă a mâncat o săptămână întreagă cu 74 de LEI. Ce meniu a avut în fiecare zi