Cât a ajuns să coste o porție de hamsii la „împinge tava” în Eforie Nord, acum, în plin sezon? Turiștii au comentat intens prețurile afișate la diverse preparate în localurile de la malul mării. În anumite localuri de pe litoral, sunt practicate prețuri „piperate” pentru diverse preparate, dar și pentru anumite servicii. Altfel, unii dintre turiști s-au arătat uimiți de tarifele percepute pentru o noapte de cazare.
Printre preparatele preferate de turiști, pe litoralul românesc, se numără hamsiile. Savurase cu mujdei sau mămăligă, hamsiile sărate încântă papilele gustative, fiind un preparat rapid și gustos. Turiștii pot găsi porția de hamsii la prețuri diferite, în funcție de local.
Pentru o porție de hamsii la „împinge tava”, de 200 de grame, alături de mămăliguță, tot o porție de 200 de grame, turiștii plătesc 28 de lei.
„Suntem în urmă cu 50 de ani față de litoralul bulgăresc”, a comentat un utilizator la postarea de pe Facebook-ul „Litoralul Online”.
O porție de hamsii cu mămăliguță costă 28 de lei / sursă foto: Facebook
Vezi și: Cu cât a ajuns să se vândă un singur MIC, în Eforie Nord. Turiștii au crezut că este o eroare
În postarea de pe Facebook, pot fi consultate și alte prețuri. De exemplu, o porție de 100 de grame de biban de mare costă 13 lei. Pentru o porție de 100 de grame de calamar pane, prețul este de 16 lei. O porție de 100 de grame de legume pregătite la tigaie costă 7 lei. O porție de ciulama de pui cu mămăliguță costă 25 de lei.
Turiștii care doresc să comande o porție de cașcaval pane vor plăti 12 lei. O sută de grame de pui la cuptor costă 9 lei. Turiștii care vor comanda ciorbă de pui vor plăti 21 de lei. Același preț este cerut și pentru o porție de ciorbă de porc.
Sursă foto: Litoralul Online