Oferte de muncă în străinătate. Ce joburi sunt disponibile pentru cetățenii români

Oferte de muncă în străinătate. Ce joburi sunt disponibile pentru cetățenii români
Publicat: 10/07/2012, 16:03
Actualizat: 21/03/2019, 20:45

Românii care vor să muncească anul acesta în străinătate în state precum Danemarca, Cipru sau Germania pot alege dintre cele 94 de oferte de muncă disponibile prin rețeaua EURES, de cooperare între serviciile publice de ocupare europene, susținută de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Cele mai multe posturi vacante sunt puse la dispoziția lor, în această perioadă, de către angajatorii din Danemarca.

Sursă: date EURES

Danezii angajează medici români. Salariul anual poate ajunge până la 93.000 de euro

Reprezentanții unui spital din sudul peninsulei Jutland pun la dispoziția românilor trei posturi de medic specialist radiolog. Candidații care vor să aplice pentru obținerea unui astfel de loc de muncă trebuie să aibă o experiență vastă în domeniu și să cunoască obligatoriu limbile engleză și germană la nivel avansat.

Salariul minim brut anual pe care îl vor obține lucrând în această funcție va fi de 93.000 de euro, pe lângă acesta ei urmând să primească și alte bonusuri. Angajatorii le promit, printre altele, persoanelor selectate pentru ocuparea posturilor vacante cursuri gratuite de limba daneză, care se vor desfășura înainte de începerea muncii în spital, dar și ajutor în găsirea unei locuințe, în obținerea unei autorizații de medic specialist recunoscută de către autoritățile daneze și în obținerea permisului de ședere în acest stat.

Contractul semnat va fi unul pe o perioadă nedeterminată de timp, medicii urmând să lucreze 37 de ore pe săptămână. Persoanele interesate de obținerea unui astfel de loc de muncă trebuie să trimită pe adresa de e-mail a angajatorului un CV, o scrisoare de intenție și o copie după certificatul medical de specialitate. Documentele trebuie să fie redactate în limba engleză sau în limba germană.

Tot danezii le pun la dispoziție românilor și 30 de locuri de muncă de lucrător calificat în fermele de creștere a animalelor. Cei care vor fi selectați pentru ocuparea posturilor vacante vor îndeplini sarcini precum hrănirea animalelor, realizarea unor tratamente sau curățarea grajdurilor.

Pentru a aplica un candidat trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 18 și 30 de ani, să fie absolventul unui liceu agricol sau al unei facultăți de profil agricol, la specializări precum zootehnie și medicină veterinară, și să cunoască, la nivel avansat, limba engleză.

Salariul lunar brut pe care îl vor obține persoanele selectate pentru ocuparea posturilor este de 1.260 de euro, din el scăzându-se contribuția socială, chiria lunară și impozitul pe venit. Contractul se va semna pe o perioadă cuprinsă între 6 și 18 luni, iar programul de muncă va fi de 37 de ore de lucru pe săptămână. Angajatorii le vor oferi salariaților cazare în apropierea fermei, contracost, sau îi vor ajuta și își găsească o locuință.

Românii care vor să aplice pentru obținerea unui astfel de loc de muncă trebuie să le trimită angajatorilor, prin e-mail, un CV redactat în limba engleză, cu fotografie, diploma de bacalaureat și foaia matricolă, în cazul absolvenților de liceu sau o adeverință care să ateste terminarea studiilor universitare și foaia matricolă, în cazul celor care au urmat cursurile unei facultăți de profil.

Cât poți câștiga ca lucrător forestier în Austria

Austriecii le pun românilor la dispoziție 20 de posturi de lucrător forestier. Candidații care aplică pentru obținerea unui astfel de post trebuie să aibă experiență în domeniu de cel puțin doi ani și să cunoască obligatoriu limba germană la nivel mediu sau avansat.

Angajații vor câștiga un salariu net lunar de 1.300 de euro și vor beneficia de cazare gratuită, de echipament de lucru, de utilaje și de accesorii de lucru. Austiecii le vor pune la dispoziție salariaților, conform ofertei de muncă, și autoturisme, combustibil pentru acestea și service gratuit.

Durata contractului de muncă va fi de șase luni, salariații având posibilitaea de a-l prelungi pe o perioadă de încă trei luni. Cei care vor să aplice pentru obținerea unui post de drujbist trebuie să le trimită angajatorilor, prin e-mail, un CV redactat atât în limba engleză, cât și în limba germană.

Cehii angajează în Praga 20 de manipulanți de marfă

Reprezentanții unei companii din Cehia au în vedere angajarea a 20 de persoane pe posturi de manipulanți de marfă. Persoanele care vor fi angajate vor lucra 40 de ore pe săptămână și vor câștiga un salariu cuprins între 600 și 950 de euro pe lună la care se vor adăuga diferite bonusuri de productivitate. Ei vor avea asigurată, de asemenea, și cazarea.

Candidații care vor să aplice pentru obținerea unui astfel de loc de muncă trebuie să cunoască limbi străine precum engleza, rusa, ceha și slovaca. Cei care au permis de motostivuitorist vor avea un plus în fața angajatorului.

Pentru a obține un loc de muncă de manipulant de marfă persoanele interesate trebuie să trimită, prin e-mail, un CV redactat în limba engleză angajatorilor.

Posturi vacante de maseur fizioterapeut și de bucătar în Cipru

Hotelierii ciprioți oferă românilor patru posturi de maseur fizioterapeut și trei posturi de bucătar specialist în cadrul unităților lor de cazare. Pentru a obține un post de maseur un candidat trebuie să cunoască, printre altele, tehnici de masaj suedez, thailandez, tradițional, indonezian și indian și să știe vorbească limba engleză. Salariul lunar poate varia între 890 de euro pe lună și 1.600 de euro pe lună.

Pentru a primi un post de bucătar în cadrul unui hotel din regiunea Pafos, un candidat trebuie să fie specialist în bucătăria chinezească, indiană sau japoneză, să aibă o experiență de 2 – 5 în domeniu și să aibă cunoștințe de limba engleză și de limba greacă. Salariul lunar pe care îl poate obține un astfel de angajat este de 1.586 de euro, hotelierii promițând asigurarea cazării și a mesei.

Tot în Pafos, ciprioții angajează doi frizeri și un cosmetician care trebuie să cunoască limbile engleză și greacă. Salariu lunar va fi în acest caz de 875 până la 1.600 de euro pe lună.

Persoanele care vor să aplice pentru obținerea acestor locuri de muncă trebuie să le trimită angajatorilor, prin e-mail, un CV și o scrisoare de intenție.

Programatori, manageri și asistenți medicali căutați de către angajatorii germani

Germanii pun la dispoziția românilor două posturi de asistent medical generalist. Pentru a le obține candidații trebuie să aibă o diplomă sau o certificare care să ateste faptul că au această specializare și trebuie să cunoască limba germană pentru a ieși în evidență în fața angajatorilor.

Salariul brut lunar pe care îl pot încasa persoanele selectate pentru ocuparea posturilor vacante este cuprins între 1.500 și 2.100 de euro, iar cazarea și masa sunt asigurate gratuit de către angajatori. Programul de lucru cuprinde 40 de ore de muncă pe săptămână.

Cei care vor să aplice pentru obținerea posturilor respective trebuie să trimită, prin e-mail, un CV și certificările pe care le au în limba română sau traduse în limba engleză și germană.

Reprezentanții unei companii germane vor să angajeze, de asemenea, șase persoane pe posturi precum proiectant mecanică, manager pentru un șantier de construcții, manager proiect, programator roboți, programator software și proiectant elecrotehnică.

Candidații care vor să aplice pentru astfel de locuri de muncă trebuie să dețină certificări în domeniile respective și să știe să lucreze în diferite programe specifice. Experiența în domeniu este și ea importantă, iar cunoștințele de limba engleză și de limba germană sunt necesare. Pentru a aplica românii pot trimite CV-uri redactate în limba engleză pe adresa de e-mail a angajatorilor.

Trei locuri de muncă disponibile în Norvegia

O companie din Norvegia angajează trei reparatori de acoperișuri plate în regiunea Hordaland. Persoanele selectate pentru ocuparea posturilor vacante vor realiza lucrări de acoperire și de tinichigerie. Candidații care vor să aplice pentru obținerea unui astfel de loc de muncă trebuie să aibă o experiență de cel puțin cinci ani în domeniu și să cunoască limba engleză la nivel mediu.

Salariul brut pe care îl vor primi va fi de 21 – 25 de euro pe oră, iar reprezentanții companiei angajatoare susțin că îi vor ajuta pe salariați să își găsească o locuință în Norvegia și să își aducă familia în acest stat.

Cei care vor să aplice pentru obținerea unui post trebuie să le trimită, prin e-mail, angajatorilor un CV și o scrisoare de intenție redactate în limba engleză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
Florin Piersic, OPERAT de urgență! Diagnosticul pus de medici, după ce i s-a făcut rău
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Tragedie în România! A MURIT
Polițista mituită de Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit femeia din partea judecătorilor
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
UNGURII vor să schimbe regulile în toată Europa. Se PREGĂTEȘTE deja decizia: Trebuie să încetăm
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Florin Piersic, dus de urgență la spital! Marelui actor i s-a făcut rău în timpul...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cele mai populare destinații în minivacanța de 1 mai și Paște