PICCJ: Poliția a făcut audieri în cazul Mazăre, Parchetul nu a dispus și nu a efectuat audieri

PICCJ: Poliția a făcut audieri în cazul Mazăre, Parchetul nu a dispus și nu a efectuat audieri
Publicat: 09/08/2012, 13:14
Actualizat: 01/02/2019, 14:32

Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Constanța a audiat o serie de persoane în cazul primarului Radu Mazăre, reclamat polițiștilor de către Organizația constănțeană PDL, Parchetul nedipunând și nefăcând vreo audiere, informează Ministerul Public, la solicitarea presei.

Premierul Victor Ponta, fost procuror, a făcut, joi, 9 august, un apel la procurori să evite situațiile ridicole, el dând exemplu în acest sens anchetarea manechinelor lui Radu Mazăre care au votat la referendum în costume de baie, premierul subliniind, totodată, faptul că „bunul gust și prostul gust” nu sunt consemnate în Codul penal.

Organizația PDL Constanța a făcut plângere penală împotriva primarului Radu Mazăre, care în ziua referendumului ar fi obligat mai multe fotomodele să meargă la vot, Poliția făcând cercetări, care se desfășoară sub supravegherea Parchetului, potrivit procedurii penale.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au fost înregistrate, în perioada 29 iulie – 9 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracțiuni la Legea 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliție, cercetările desfășurându-se sub supravegherea procurorilor”, a comunicat Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curții de Casație și Justiție (PICCJ) .

Sursa citată precizează că unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizația Județeană Constanța a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva numitului Mazăre Radu Ștefan, primarul Municipiului Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare.

Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus și nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de miercuri, la sediul Poliției Municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, care efectuează cercetările în cauză, mai arată PICCJ.

În 29 iulie, PDL Constanța a sesizat Biroul Electoral Județean și Inspectoratul Județean de Poliție, reclamând că primarul Radu Mazăre ar fi încălcat legea referendumului, obligându-le să voteze pe tinerele în costume de baie cu care s-a prezentat la o secție de votare din Mamaia

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a adus, în duminica referendului, la o secție de votare din centrul stațiunii Mamaia, zeci de tinere îmbrăcate în costume de baie identice, în alb și negru, spunându-le acestora: „Hai, fetele, alinierea și la vot!”, adăugând că după vot le dă „liber la plajă”.

„Datoria mea este să am grijă de turiști și de turiste, fie că e vorba de distracție, fie că vorbim de vot, ca atare sunt la datorie”, a declarat Mazăre.

În ziua referendului, întrebat daca legea impune o anumita ținută și dacă nu cumva intrarea doar în slip (și sutien) într-o secție de votare nu se încadrează la ultraj contra bunelor moravuri, Ministerul Administrației și Internelor a comunicat, agenției MEDIAFAX: „Legea privind referendumul nu reglementează o ținută obligatorie în momentul exercitării dreptului constituțional de a vota. Pentru mai multe informații vă rugăm să vă adresați Biroului Electoral Central care are competență”.

În aceea și zi, BEC a transmis presei că situația de la Mamaia ține de competența strică al MAI.

Aflat la Ministerul Justiției, joi, premierul Victor Ponta a făcut un apel la procurori să evite situațiile ridicole, cum ar fi cazul Mazăre.

„Fac acest apel ca fost procuror, țin la meseria de fost procuror și la prestigiul acestei meserii mai mult decât la orice altceva. Prestigiul de om politic e ceva mult mai confuz, dar când ești procuror sau judecător ai un anumit statut. Te pui să le anchetezi pe fetele lui Mazăre? Cred că se întâmplă foarte multe infracțiuni pe litoral în acest moment, vorbesc de furturi, violuri, crime, care chiar trebuie anchetate și trebuie trași (autorii-n.r.) la răspundere penală. Aș vrea să văd că se păstrează cu adevărat prestigiul și seriozitatea magistraților”, a spus Ponta.

Întrebat dacă, atunci când vorbește de prestigiu, are în vedere faptul că unele persoane au mers la o consultare populară în chiloți, Victor Ponta a spus că nu poate fi nimeni anchetat pentru aceasta.

„Bunul gust și prostul gust nu sunt trecute în Codul penal”, a precizat însă premierul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii