PICCJ: Poliția a făcut audieri în cazul Mazăre, Parchetul nu a dispus și nu a efectuat audieri

PICCJ: Poliția a făcut audieri în cazul Mazăre, Parchetul nu a dispus și nu a efectuat audieri
Publicat: 09/08/2012, 13:14
Actualizat: 01/02/2019, 14:32

Biroul Investigații Criminale din cadrul Poliției Constanța a audiat o serie de persoane în cazul primarului Radu Mazăre, reclamat polițiștilor de către Organizația constănțeană PDL, Parchetul nedipunând și nefăcând vreo audiere, informează Ministerul Public, la solicitarea presei.

Premierul Victor Ponta, fost procuror, a făcut, joi, 9 august, un apel la procurori să evite situațiile ridicole, el dând exemplu în acest sens anchetarea manechinelor lui Radu Mazăre care au votat la referendum în costume de baie, premierul subliniind, totodată, faptul că „bunul gust și prostul gust” nu sunt consemnate în Codul penal.

Organizația PDL Constanța a făcut plângere penală împotriva primarului Radu Mazăre, care în ziua referendumului ar fi obligat mai multe fotomodele să meargă la vot, Poliția făcând cercetări, care se desfășoară sub supravegherea Parchetului, potrivit procedurii penale.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au fost înregistrate, în perioada 29 iulie – 9 august, un număr de 16 cauze penale, având ca obiect posibile infracțiuni la Legea 3/2000 privind referendumul, toate acestea fiind în lucru la organele de poliție, cercetările desfășurându-se sub supravegherea procurorilor”, a comunicat Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curții de Casație și Justiție (PICCJ) .

Sursa citată precizează că unul dintre aceste dosare are ca obiect o plângere formulată de către Organizația Județeană Constanța a Partidului Democrat Liberal, formulată împotriva numitului Mazăre Radu Ștefan, primarul Municipiului Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută de art. 52 din Legea 3/2000, cauză aflată în faza actelor premergătoare.

Până în prezent, procurorul de caz nu a dispus și nu a efectuat audieri, o serie de persoane fiind, însă, audiate, în cursul zilei de miercuri, la sediul Poliției Municipiului Constanța – Biroul Investigații Criminale, care efectuează cercetările în cauză, mai arată PICCJ.

În 29 iulie, PDL Constanța a sesizat Biroul Electoral Județean și Inspectoratul Județean de Poliție, reclamând că primarul Radu Mazăre ar fi încălcat legea referendumului, obligându-le să voteze pe tinerele în costume de baie cu care s-a prezentat la o secție de votare din Mamaia

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a adus, în duminica referendului, la o secție de votare din centrul stațiunii Mamaia, zeci de tinere îmbrăcate în costume de baie identice, în alb și negru, spunându-le acestora: „Hai, fetele, alinierea și la vot!”, adăugând că după vot le dă „liber la plajă”.

„Datoria mea este să am grijă de turiști și de turiste, fie că e vorba de distracție, fie că vorbim de vot, ca atare sunt la datorie”, a declarat Mazăre.

În ziua referendului, întrebat daca legea impune o anumita ținută și dacă nu cumva intrarea doar în slip (și sutien) într-o secție de votare nu se încadrează la ultraj contra bunelor moravuri, Ministerul Administrației și Internelor a comunicat, agenției MEDIAFAX: „Legea privind referendumul nu reglementează o ținută obligatorie în momentul exercitării dreptului constituțional de a vota. Pentru mai multe informații vă rugăm să vă adresați Biroului Electoral Central care are competență”.

În aceea și zi, BEC a transmis presei că situația de la Mamaia ține de competența strică al MAI.

Aflat la Ministerul Justiției, joi, premierul Victor Ponta a făcut un apel la procurori să evite situațiile ridicole, cum ar fi cazul Mazăre.

„Fac acest apel ca fost procuror, țin la meseria de fost procuror și la prestigiul acestei meserii mai mult decât la orice altceva. Prestigiul de om politic e ceva mult mai confuz, dar când ești procuror sau judecător ai un anumit statut. Te pui să le anchetezi pe fetele lui Mazăre? Cred că se întâmplă foarte multe infracțiuni pe litoral în acest moment, vorbesc de furturi, violuri, crime, care chiar trebuie anchetate și trebuie trași (autorii-n.r.) la răspundere penală. Aș vrea să văd că se păstrează cu adevărat prestigiul și seriozitatea magistraților”, a spus Ponta.

Întrebat dacă, atunci când vorbește de prestigiu, are în vedere faptul că unele persoane au mers la o consultare populară în chiloți, Victor Ponta a spus că nu poate fi nimeni anchetat pentru aceasta.

„Bunul gust și prostul gust nu sunt trecute în Codul penal”, a precizat însă premierul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Intră în vigoare de la 1 APRILIE. Schimbarea care afectează direct extrem de mulți români
Grigore Caramalac, crima organizată, sportul şi propaganda rusească în Republica Moldova (II)
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Test de cultură generală. Care a fost prima țară care a trecut la ora de...