Cinematografele franceze interzic popcornul și gustările ca măsură de protecție împotriva COVID-19

Cinematografele franceze interzic popcornul și gustările ca măsură de protecție împotriva COVID-19
Cinematografele franceze interzic popcornul și gustările ca măsură de protecție împotriva COVID-19/FOTO: Pixabay
Publicat: 31/12/2021, 18:34

Măsurile COVID-19 care intră în vigoare luni, odată cu încheierea sărbătorilor de Anul Nou în Franța, vor aduce un și un repaus în cinematografele din hexagon unde va fi interzis consumul de popcorn și alte gustări, că măsură de protecție împotriva Covid-19.

Lupta din ce în ce mai aprigă a țării împotriva unei valuri fără precedent de infecții cu COVID-19 pune capăt mâncării și băuturii în cinematografele franceze, chiar în momentul în care acestea dau semne de revenire după denigrarea economică brutală a închiderilor de anul trecut.

Interdicția de cel puțin trei săptămâni de a mânca și de a bea se aplică, de asemenea, la teatre, la sălile de sport și în transportul public.

Pentru proprietarii de cinematografe care speră să atragă spectatorii care au trecut la vizionarea acasă în timpul pandemiei, imposibilitatea de a-i tenta cu dulciuri și băuturi răcoritoare este o altă lovitură mare.

Cinematografele franceze au vândut 96 de milioane de bilete în cele opt luni de la redeschiderea lor din acest an, un salt de 47% față de 2020.

Dar vânzările de bilete sunt în continuare în scădere cu 55% față de 2019, înainte de pandemie, a declarat joi Centrul Național pentru Film și Imagine în Mișcare, în analiza sa privind vânzările anuale ale cinematografelor franceze.

Benoit Ciné Distribution, care aprovizionează 70% din cinematografele franceze cu popcorn, dulciuri și băuturi, a fost inundată atât de comenzi amânate, cât și de cereri de livrare din partea cinematografelor care se așteptau la vânzări bune săptămâna trecută. -fârșitul înainte de interzicerea alimentelor și băuturilor.

„Spider-Man: No Way Home” și „The Matrix Resurrections” ar fi trebuit să fie tiraje uriașe.

„Este ca și cum le-ai spune să pună frâna de urgență la trenul de mare viteză”, a declarat Vincent Meyer, manager la Benoit.

Ce alte restricții COVID-19 sunt puse în aplicare în Franța?

Împotriva infecțiilor COVID-19 care fac ravagii, guvernul speră ca ultimele sale măsuri să limiteze și varianta de omicron care se răspândește rapid – fără a deraia redresarea economică a Franței, care îl împinge la vot pe președintele Emmanuel Macron, amenințat cu realegerea în aprilie.

În plus față de interdicția de a mânca și de a bea, vor exista din nou limite privind numărul de mulțimi în locurile publice, cu nu mai mult de 2.000 permise în interior și 5.000 în exterior.

Limitele nu se aplică mitingurilor de campanie, ceea ce i-a înfuriat pe unii muzicieni care nu vor mai avea voie să cânte pentru mulțimile în picioare. Unii au sugerat, doar pe jumătate în glumă, că concertele lor ar putea fi redenumite drept mitinguri politice.

Bilanțul morților din cauza COVID-19 în Franța se ridică deja la peste 123.000 de persoane. Numărul noilor infecții este mai mare ca niciodată, iar spitalele sunt din nou supraîncărcate cu persoane grav bolnave.

Numeroși experți naționali în domeniul sănătății au cerut măsuri mai dure decât cele anunțate de guvern în această săptămână, unii dintre ei solicitând închiderea în continuare a școlilor și a întreprinderilor.

Beneficiile potențiale ale noii interdicții

Michel Enten, managerul cinematografului Le Fontenelle din orașul Marly-le-Roi, la vest de Paris, a declarat că este ușurat că va rămâne deschis, chiar dacă nu va mai putea vinde vată de zahăr, popcorn, înghețată și băuturi.

El spune că Le Fontenelle a pierdut aproximativ jumătate din clienți în timpul pandemiei, dar se așteaptă ca această nouă interdicție privind alimentele și băuturile să afecteze în special cinematografele mari.

Ar putea însemna asta că spectatorii de film sunt mai predispuși să caute alinare în cinematografele mai mici și artistice ca al ei?

„Există o mulțime de oameni care urăsc să audă zgomote de popcorn în sălile de cinema. Poate că vom câștiga noi spectatori, oameni care se uită la Netflix și își spun: „Acum nu mai există popcorn, hai să fugim la film”, a declarat Michel Enten.

Cinefilii francezi au declarat că au înțeles necesitatea unor măsuri suplimentare, deși unii s-au luptat să vadă vreo logică în a nu-și putea satisface poftele dulci în cinematografe sau teatre, în timp ce restaurantele sunt încă acolo. autorizate să servească mâncare și băuturi.

„Va fi ciudat să mergem la cinema și să nu mai avem parte de toate aceste mici momente”, a declarat Vincent Bourdais în timp ce stătea la coadă la Marly-le-Roi pentru a vedea ultimul Spiderman.

„Adesea, când ne imaginăm cinematograful, ne gândim la sală, la afișele frumoase, la popcorn, la mirosuri”.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”