8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Alexandru Rafila, din izolare: „Medicamentul pe care să nu îl iei niciodată dacă ai COVID. Nici măcar în caz de febră mare”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Alexandru Rafila, din izolare: „Medicamentul pe care să nu îl iei niciodată dacă ai COVID. Nici măcar în caz de febră mare”
Rafila, despre un posibil lockdown: „Problema noastră e că nu am luat măsurile în timp ca să nu ajungem în această situație catastrofală”
Publicat: 11/12/2020, 08:05
Actualizat: 06/04/2021, 14:36

Infectat noul coronavirus, medicul Alexandru Rafila a declarat că se simte bine și face tratament. Președintele Societății de Microbiologie a transmis și un mesaj cu această ocazie, cu privire la un medicament care nu trebuie administrat sub nicio formă în cazul infecției cu coronavirus.

„Mă simt bine. Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Sunt compliant însă în general nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie. Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină.

Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare”.

Curentul electric, întrerupt în București, Ilfov și Giurgiu

Pentru ziua de vineri, E-Distribuție Muntenia anunță o serie de întreruperi în alimentarea cu energie electrică, în mai multe zone din București și din județele Ilfov și Giurgiu, pentru a asigura capacitatea rețelei de funcționare.

În Capitală, următoarele zone vor fi lăsate fără curent electric:

  • Strada Pancota nr. 9 bloc 12N scară B și străzile Mărăcineni, Prelungirea Ghencea, Alunului, Ghindari și Ghioceilor (între orele 9:00 – 14:00), străzile Altoiului, Marin Constantin.
  • Zetari, prelungirea Ferentari, Risipitu Samoilă, Artur Gorovei și intrarea Daliei (între orele 9:00 – 15:00) și pe străzile Fabrica de Glucoză, Ceaikovski, Barbu Văcărescu, Anina, Valea Morii, Aviației și Calea Floreasca (între orele 9:00 – 17:00).

Stația de metrou Eroilor 2, inaugurată în urmă cu nici 3 luni, din nou inundată

Stație de metrou Eroilor 2 din Capitală este din nou problematică. Suroaie de apă curg din tavan. 

Imaginile surprinse joi seară arată cum se scurge apa din acoperiș înainte de scara rulantă pe care se coboară în stația de metrou Eroilor 2, la capătul pasajului care face legătura dintre aceasta și Eroilor 1.

Caz șocant la Spitalul ”Victor Babeș” din București: O pacientă a murit după ce ar fi fost detubată din greşeală de către un brancardier

Un caz șocant ar fi avut loc, joi, pe secția ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București. O pacientă internată la terapie intensivă ar fi murit după ce ar fi fost extubată din greșeală de către un brancardier, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

Finanțare europeană: Cea mai scumpă carte din România va costa 1,5 milioane de euro

Andrei Terian, profesor universitar din Sibiu, a obținut o finanțare de 1,5 milioane de euro, din partea Consiliului European pentru Cercetare, pentru a scrie o istorie a literaturii române. Peste cinci ani, cât estimează profesorul că va dura cercetarea, lucrarea va fi publicată la una dintre cele mai importante edituri  universitare internaționale.

Cercetătorul care a făcut predicții corecte despre evoluția COVID-19: „Pandemia poate fi complet oprită până în toamnă!” Ce spune despre vaccinul anti-COVID (EXCLUSIV)

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma, cel care a făcut predicții dovedite corecte ale evoluției epidemiei, a explicat într-un interviu pentru GÂNDUL.RO că eficiența și specificitatea vaccinului anti-COVID-19 „sunt enorme”, precizând că pandemia de COVID-19 ar putea fi eradicată până în toamnă cu condiția să fie respectat planul de vaccinare. Totodată, medicul spune că autoritățile testează foarte puțin, și chiar dacă vor lua măsuri complete de carantinare în prezent, efectele pozitive se vor vedea abia peste o lună pe curba deceselor: „În fiecare zi, în București, 2,5 % din cazurile de acum vor deceda în următoarele 2-3 săptămâni”, atrage atenția cercetătorul.

GÂNDUL FINANCIAR. Ionuț Pătrăhău, SeedBlink: Avem un potențial uriaș, iar la sfârșitul anului viitor trebuie să fim cu-adevărat o firmă globală

Platforma de equity crowdfunding SeedBlink, cea mai mare din Europa de Sud-Est, ca volum de finanțare și număr de start up-uri finanțate, și-a propus, după primul an de finanțare, să devină o firmă globală, care să listeze companii exclusiv din tehnologie, atât românești, cât și din afara țării, cu investitori din toată lumea, a anunțat Ionuț Pătrăhău, co-fondator și Chief Innovation Officer al SeedBlink, în cadrul emisiunii GÂNDUL FINANCIAR.

Ce sumă fabuloasă i-a plătit multimilionarul Mihai Bizu soției pe care a încercat s-o omoare în jacuzzi! Procurorii au formulat noi acuzații după ce au verificat telefonul afaceristului arestat (EXCLUSIV)

Multimilionarul Mihai Bizu, aflat în arest preventiv după ce, la jumătatea lunii august, ar fi încercat să-și omoare soția, i-a plătit femeii o sumă fabuloasă, care a ajuns în conturile acesteia prin intermediul unui mediator. După ce a primit banii, nevasta lui Bizu și-a schimbat declarația dată inițial. Chiar și așa, pe numele omului de afaceri au fost demarate cercetări pentru o nouă infracțiune, după ce anchetatorii au finalizat percheziția informatică a telefonului mobil folosit de omul de afaceri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
Iată ce salariu primesc angajații din marile restaurante fast-food în România
×