8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Cine a „îngropat” industria românească? Secretele marilor privatizări

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Cine a „îngropat” industria românească? Secretele marilor privatizări
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Cine a „îngropat” industria românească? Secretele marilor privatizări
Publicat: 24/05/2022, 08:09
Actualizat: 24/05/2022, 08:33

Secretele privatizărilor din România, începute imediat după dispariția regimului Ceaușescu, vor fi readuse la suprafață într-un serial realizat de Gândul. 

EXCLUSIV VIDEO. Culisele dispariției industriei românești. ”Îngroparea” coloșilor industriali din perioada comunistă, între teoriile conspirației, grupuri de interese și erori economice

La finalul anului 1989, în România existau 80 de fabrici, dintre care 30 erau în București, iar printre ele amintim de Vulcan, Tractorul, Electroputere, Semănătoarea, Rocar, UMEB, Electroaparataj, Tricodava, Spicul, Danubiana, Hidromecanica.  

Vladimir Putin ar fi fost vizat de o tentativă de asasinat

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi fost vizat de o tentativă de asasinat, la scurt timp de la declanșarea ofensivei din Ucraina.

Dmitri Rogozin vrea denumiri rusești pentru insulele Kurile, disputate cu Japonia

Dmitri Rogozin, directorul general al agenției spațiale Roscosmos, a declarat, luni, că insulele Kurile, subiect de dispută teritorială cu Japonia, ar putea fi rebotezate după nave rusești și evenimente din războiul ruso-japonez de la începutul secolului 20.

VIDEO Nicușor Dan: „În ceea ce privește mijloacele de transport, iar suntem în mare suferință. Avem achiziția pe tramvaiele și autobuzele electrice cu bani europeni”

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, la B1 TV, care vor fi investițiile în transportul public din București. Este vorba despre achiziția de tramvaie, autobuze electrice și troleibuze, precum și despre lucrări la șinele de tramvai. Oficialul a precizat, însă, că toate acestea schimbări vor fi făcute cu bani europeni, și nu din bugetul local.

Marius Tucă Show începe marți, 24 mai, de la ora 20.00, live pe gandul.ro

Tu când ți-ai întrebat ultima dată corpul dacă mai poate? Când ți-ai menajat creierul de tot ce este nociv în jur? Când ai dat curs strigătului de ajutor al sufletului? La o primă citire, pot părea simple truisme, însă sunt adevăruri pe care deseori preferăm să le igorăm.

VIDEO Sorin Cîmpeanu: „Propunerea mea e să avem un debut de salariu minim pe economie pentru toți profesorii la început de carieră. Interdicția cu privire la meditațiile făcute cu proprii elevi de la clasă datează din 2018”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, la B1 TV, că vrea ca meditațiile date de profesori propriilor copii de la clasă să fie interzise prin lege și să existe o comisie de specialiști care să verifice acest aspect. De asemenea, oficialul a vorbit și despre salariile mici ale cadrelor didactice, pe care le consideră total nemotivante.

”Negocieri” à la Kremlin. Putin vrea să-i învețe tocmai pe ucraineni pașii noului cazacioc

În timp ce conflictul din Ucraina va intra, din păcate, în cea de-a patra lună a ostilităților, Moscova transmite că este ”pregătită” – din nou! – să se așeze la masa negocierilor. Dacă situația nu ar fi tragică, s-ar putea crede că ironia s-a înșurubat, impetuoasă, la Kremlin, iar Vladimir Putin nu numai că-și minimalizează adversarii direcți care i-au făcut ferfeniță blitzkriegul desenat pe hărți de ofițerii Statului Major, dar dă cu tifla și întregului Vest.

VIDEO Generalul (r) Virgil Bălăceanu: „Ucrainenii au început contraofensiva. Acum rușii caută să reziste cât mai bine”

Ucrainenii au început contraofensiva în zona de nord-est a Harkovului. S-au schimbat rolurile iar acum rușii sunt cei care trebuie să reziste asaltului ,a spus Generalul (r) Virgil Bălăceanu, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult