8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Înotătorul David Popovici a devenit primul campion european al României în proba de 200 metri liber

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Înotătorul David Popovici a devenit primul campion european al României în proba de 200 metri liber
David Popovici (în mijloc) / FOTO: Profimedia
Publicat: 07/11/2021, 08:00
Actualizat: 07/11/2021, 08:03

Înotătorul David Popovici a devenit la 17 ani primul campion european al României în proba de 200 metri liber, sâmbătă, în cadrul competiției care se desfășoară în orașul rusesc Kazan. Pentru țara noastră este primul titlu european în bazin scurt de când se organizează această competiție, din 1991.

Sportivul, plecat de la CSA Steaua la CS Dinamo, în luna septembrie a acestui an, a încheiat proba cu timpul 1:42.12, fiind un nou record național.

A murit artistul Petrică Mâţu Stoian după ce a fost transportat în stare gravă la ATI Reşiţa. Îndrăgitul interpret era în tratament post-COVID

Artistul de muzică populară Petrică Mâțu Stoian a murit, după ce a fost transportat în stare gravă la secţia ATI de la spitalul din Reşiţa. A ajuns la spital cu o bronhopneumonie post COVID şi cu stare septică, spun medicii.

Potrivit medicilor, când a ajuns la spitalul din Reșița, Petrică Mâțu Stoian se afla într-un șoc septic ceea ce înseamnă că organele îi erau foarte afectate și cedau rând pe rând. Artistul a fost intubat pentru că nu a suportat mască de oxigen, iar în urmă cu câteva minute a decedat pe secția de ATI la Reșița. Acesta era vaccinat cu ambele doze.

Vaccinarea anti-Covid, în scădere continuă: Doar 71.000 de români s-au imunizat în ultimele 24 de ore

71.171 de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore în România, iar de la debutul campaniei de imunizare s-a ajuns la un număr de 7.267.888 de persoane vaccinate, 6.515.715 dintre acestea cu schema de două doze, iar 995.242 au făcut și a treia doză.

În ultima zi doar 32.200 de persoane și-au făcut prima/singura doză de vaccin, jumătate față de câți erau fix în urmă cu o săptămână.

Valeriu Gheorghiță: Am putea să ajungem la finalul anului la o imunitate de grup de peste 75%

„Dacă va fi păstrat ritmul vaccinării din această perioadă, România va ajunge la 55% din populație vaccinată, iar împreună cu persoanele care au fost infectate, care au trecut prin boală, am putea să ajungem la finalul anului la o imunitate de grup de peste 75%”, a declarat sâmbătă, la Maratonul Informării, colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

Gheorghiță a mai precizat că sunt peste 13 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 administrate la nivel național de la debutul campaniei de vaccinare. Peste 7,2 milioane de persoane au primit cel puțin o doză de vaccin.

Bilanț Covid în România, 6 noiembrie 2021: Peste 8.000 de noi cazuri și aproape 400 de decese, în ultimele 24 de ore. 31 de copii sunt internați la ATI

În România s-au înregistrat 8.057 de noi cazuri de COVID-19 și 390 decese, în ultimele 24 de ore, conform datelor transmise sâmbătă, 6 noiembrie, de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

De asemenea, au fost raportate 5 decese anterioare. În secțiile ATI sunt internați 1.867 de bolnavi, între care 31 copii.

Raed Arafat: Tratamentul contra Covid-19 e mai toxic decât orice vaccin

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, în cadrul „Maratonului Informării”, că oamenii trebuie să se vaccineze şi nu să aştepte tratamentul împotriva Covid-19, care este mai toxic decât un vaccin, acesta din urmă stimulând sistemul imunitar natural.

Un bărbat din Neamț și-a înjunghiat soția și fiicele gemene de 3 luni. Una dintre fetițe a murit la spital, iar sora sa e în stare critică

Un bărbat de 40 de ani din orașul Roman, județul Neamț, și-a înjunghiat – sâmbătă dimineața – soția și fiicele gemene de 3 luni. Femeia e în stare stabilă, dar una dintre fetițe a murit decedat la spital, iar sora sa e în stare critică. Agresorul a fost reținut și dus la poliție pentru audieri, anunță Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Neamț.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 7 noiembrie 2021. Capricornii se pot simți mai obosiți

Horoscopul zilei de 7 noiembrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate. Cu Luna în tranzit prin Săgetător suntem mai veseli, mai bine dispuși și mai deschiși la cunoaștere, la aventură și explorarea unor situații necunoscute care ne intrigă de ceva vreme.

FOTO: Profimedia

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Ungaria a dat ordin. Șoferii români care au interzis peste graniță. Se aplică din 1...
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?