8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat: „Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Raed Arafat: „Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem”
/Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
Publicat: 18/10/2021, 08:00
Actualizat: 18/10/2021, 16:05

Raed Arafat a declarat duminică seara, la Digi24, că se fac afirmații false împotriva vaccinării în cadrul unor dezbateri televizate, iar oamenii simpli care urmăresc platformele respective le cred. „Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem”, spune Raed Arafat.

„Sunt oameni care răspândesc știri false în timpul unor dezbateri de la unele televiziuni, care invită astfel de persoane, iar aceste persoane vin cu teorii împotriva vaccinării, se pronunță împotriva oricărei măsuri luate de autorități pentru a limita răspândirea bolii, ba unii chiar au ajuns să nege existența pandemiei, deși este recunoscută de o lume întreagă”, a spus Raed Arafat.

Șeful DSU spune că unul dintre factorii care au influențat rata mică de vaccinare este informația falsă, răspândită în spațiul public.

„Oamenii au fost păcăliți. Punct. Trebuie să recunoaștem. Au reușit unii să păcălească populația în halul în care numai 30 și ceva la sută să se vaccineze. Să zicem că mai erau 20 și ceva la sută pe care n-aveai cum să-i convingi, pentru că întotdeauna erau împotriva oricărui vaccin. Diferența a fost păcălită de cei care au mințit și care au venit cu informații false și au reușit să le răspândească mult mai bine decât informațiile corecte sau informațiile bazate pe știință, așa că la acest moment cred că trebuie să stăm toți și să ne gândim în liniște, fără să mai ascultăm pe unul, pe altul, să stăm să ne gândim pentru noi”, a declarat Raed Arafat. Citește mai mult

Loteria Vaccinării: Numărul câștigător a fost extras la cea de-a treia ediție săptămânală

Numărul câștigător este 1.534.176 și intră în posesia a 100.000 de lei. La această extragere au participat numerele de ordine din intervalul 1.344.171 – 1.627.567, corespunzătoare participanților care s-au înscris, conform Regulamentului, până vineri, 15 octombrie, la orele 12:00

Duminică, 17 octombrie 2021, a avut loc cea de-a treia extragere săptămânală la Loteria Vaccinării.

Cioloș este așteptat azi în Parlament cu lista de miniștri

Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament lista cu miniștrii propuși pentru cabinetul său și programul de guvernare.

Biroul Naţional al USR şi Comitetul Politic al partidului au aprobat duminică lista membrilor guvernului propuşi de Dacian Cioloş şi programul de guvernare.

Lista membrilor guvernului propuşi de Dacian Cioloş

Prim-ministru – Dacian Cioloș

Ministerul Finanțelor – Dragoș Pîslaru

Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica (fost prefect al Capitalei)

Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna (fost viceprim-ministru în Guvernul Cîțu)

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – George Cățean

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Mihai Goțiu

Ministerul Justiției – Stelian Ion (fost ministru în în Guvernul Cîțu)

Ministerul Apărării Naționale – Nicu Fălcoi

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Claudiu Năsui (fost ministru în în Guvernul Cîțu)

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Cristian Ghinea (fost ministru în în Guvernul Cîțu)

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Ionuț Moșteanu

Ministerul Energiei – Cristina Prună

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Cătălin Drulă (fost ministru în în Guvernul Cîțu)

Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Oana Țoiu

Ministerul Sănătății – Ioana Mihăilă (fost ministru în în Guvernul Cîțu)

Ministerul Culturii – Iulia Popovici

Ministerul Tineretului și Sportului – Tudor Pop

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Monica Berescu

Ministerul Educației – Corina Atanasiu

VIDEO | Dragnea: Cu OUG 13 eu mi-am luat-o cu vârf şi îndesat, ca şi cum eu eram singurul care a gândit-o

Fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Kanal D, că „cu OUG 13 și-a luat-o cu vârf şi îndesat”, fiind contrariat că toată vina a fost plasată pe umerii săi, deși nu el a fost singurul care a gandit-o. De asemenea, el a precizat că nu a forțat pe nimeni să adopte OUG de genul acesta.

„Cu OUG 13 eu mi-am luat-o cu vârf şi îndesat. (…) Nu am fost în guvern, toată a fost asumată sau pusă în braţele mele şi cu ea am rămas până în ziua de azi. Ca şi cum eu eram singurul care a gândit-o, am făcut-o, am moşit-o, am modificat-o, am aprobat-o, numai exista nimeni altcineva. Nu cred că dintre premieri cineva a fost fortaţ să facă ceva. Mihai Tudose poate să spună dacă i-am spus vreodată să adopte o ordonanţă de genul ăsta sau de amnistie sau de graţiere”, a declarat Liviu Dragnea.

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Jupiter iese din retrogradare în zodia Vărsător

Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate.

Jupiter, Marele Benefic al astrologiei, își încheie astăzi mersul retrograd prin zodia Vărsător, mers început cu aproximativ jumătate de an în urmă. O serie de situații cu care ne-am confruntat în primăvară se pot relua pentru a fi rezolvate și, în plus, ne vom recăpăta mare parte din entuziasm și ne vom face planuri de viitor mai optimiste. Este important să profităm până în decembrie de oportunitățile aduse de Jupiter, deoarece va mai reveni în Vărsător abia peste 12 ani.

O româncă în vârstă de 105 ani a mers să-și facă a treia doză de vaccin

Zoea Baltag, o româncă în vârstă de 105 ani, a mers duminică să-și facă a treia doză de vaccin. La prima tură de vaccinare, ea a fost convinsă de nepoata sa, care este medic.

„A treia doză la venerabila vârstă de 105 ani. Doamna Zoea Baltag, în vârstă de 105 ani, a primit astăzi, la Centrul de vaccinare de la Palatul Național al Copiilor, a treia doză de vaccin Pfizer BioNTech împotriva COVID-19”, anunță RO Vaccinare.

„M-a convins nepoata mea, care e medic, că singura soluție să scăpăm e vaccinul”, spunea Zoea Baltag în luna martie, după ce a primit a doua doză de vaccin împotriva COVID-19.

Măsură propusă de guvernul Cioloș: Certificatul verde, obligatoriu pentru orice activitate

Guvernul Cioloș propune în programul de guvernare făcut public duminică mai multe de măsuri punctuale pentru depășirea crizei cu care se confruntă sistemul sanitar. Potrivit informațiilor din program, certificatul verde ar urma să condiționeze atât accesul la evenimente și magazine, cât și demiterea angajaților care refuză să îl prezinte.

În plus, cabinetul premierului desemnat dorește impunerea unei vacanțe de două săptămâni a elevilor, care să fie recuperată în vara anului viitor prin prelungirea anului școlar, măsură impusă pentru a opri valul de infectări cu coronavirus.

VIDEO | Dragnea, întrebat dacă a ordonat protestul din 10 august: Nu am dat niciun ordin la MAI sau Jandarmerie. Dar nu am înţeles de ce au fost agresaţi jandarmii

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la Kanal D, că în momentul în care protestele din 10 august au degenerat, el nu se afla în București și precizează că nu a dat niciun ordin, mai mult decât atât, el spune că nu a discutat cu nimeni din cadrul MAI sau din Jandarmerie la acel moment. Acesta a afirmat că a văzut doar la TV tot ce se întâmpla în fața Guvernului și nicio structura a statului nu l-ar fi informat.