8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | Rusia nu reușește să captureze Kievul nici în a patra zi de la invazie. Ce spune Joe Biden despre un Al Treilea Război Mondial

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | Rusia nu reușește să captureze Kievul nici în a patra zi de la invazie. Ce spune Joe Biden despre un Al Treilea Război Mondial
Soldați ucraineni în Lugansk | Foto – Profimedia Images
Publicat: 27/02/2022, 08:00
Actualizat: 27/02/2022, 10:16

Răsare soarele în Ucraina, în a patra zi de la invazia rusă. Un gazoduct și un depozit petrolier au fost bombardate de trupele lui Vladimir Putin, dar Kievul rezistă. (Citește mai multe aici…)

Pentagon: Ruşii au în prezent peste 50% din forţele lor de luptă comasate pe teritoriul ucrainean

Forţele ruse au acum în Ucraina „zeci de mii” de militari, potrivit unui înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA. Rusia a comasat peste 150.000 de militari în jurul Ucrainei, a adăugat el. În afara unităţilor de luptă, există şi unităţi pentru logistică şi alte misiuni. (Citește mai multe aici…)

Germania a închis spațiul aerian pentru avioanele rusești

Germania a ordonat interzicerea intrării avioanelor rusești în spațiul aerian al țării, potrivit ministrului german al Transporturilor, Volker Wissing. Restricția este în curs de implementare duminică dimineața, a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al ministerului. (Citește mai multe aici…)

Explozii masive în sud-vestul Kievului, la aproximativ o oră după ce sirenele au alertat capitala Ucrainei

Două explozii masive au avut loc în sud-vestul Kievului, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Atacul pare să fi fost lansat de forțele rusești la aproximativ 20 de kilometri de centrul orașului, relatează CNN. (Citește mai multe aici…)

Președintele Joe Biden dezvăluie cum s-a evitat opțiunea celui de-al Treilea Război Mondial

Preşedintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că unica alternativă la sancţiunile împotriva Rusiei pentru invadarea Ucrainei ar fi fost un al treilea război mondial, lăsând să se înțeleagă că această opțiune a fost evitată. (Citește mai multe aici…)

Rusia, decuplată de la sistemul financiar global. Casa Albă și Comisia Europeană anunță decizia de expulzare a mai multor bănci rusești din SWIFT

Mai multe bănci din Rusia vor fi excluse din sistemul global de plăți interbancare SWIFT, relatează CNN. Totodată, activele internaționale ale Băncii Centrale Ruse vor fi înghețate. (Citește mai multe aici…)

Un jurnalist ucrainean a fost ucis de soldaţii ruşi

Un jurnalist ucrainean a fost ucis de soldaţii ruşi în regiunea Herson, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Anunțul a fost făcut de procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova. (Citește mai multe aici…)

Horoscopul zilei de 27 februarie 2022. „Vărsătorii” sunt nervoși și agitați

Horoscopul zilei de 27 februarie 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate. (Citește mai multe aici…)

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult