8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | Trupele ruse au atacat Kievul. Explozii puternice și focuri în vestul și sudul capitalei Ucrainei

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 | Trupele ruse au atacat Kievul. Explozii puternice și focuri în vestul și sudul capitalei Ucrainei
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26/02/2022, 08:00
Actualizat: 26/02/2022, 11:00

Echipele CNN din capitala Ucrainei, Kiev, raportează explozii puternice în vestul și sudul orașului sâmbătă dimineața. Cerul, încă întunecat, s-a luminat cu o serie de fulgere la orizont. În zonă există o bază militară.

„În primele ore ale zilei de sâmbătă, videoclipuri de la martori oculari arată explozii care au loc într-o zonă de la nord-vest de Kiev. În zonă există o bază militară. Echipele CNN din capitală au raportat, de asemenea, că au auzit explozii puternice în vestul și sudul orașului. La scurt timp după aceea, Serviciul de Stat al Comunicațiilor Speciale al Ucrainei a declarat că au loc ciocniri și într-o suburbie de est”, se arată în relatarea live a CNN. (Citește mai multe aici…)

Forța de Răspuns a NATO, activată pentru prima dată în istoria Alianței Nord-Atlantice: Suntem pregătiți să folosim puterea tuturor forțelor noastre pentru a apăra Alianța

Forța de răspuns a NATO a fost activată, pentru prima dată în istoria Alianței Nord-Atlantice, ca măsură defensivă de răspuns la invazia  neprovocată și nejustificată a Ucrainei de către Rusia.

Comandantul suprem aliat al NATO, generalul Tod Wolters, a activat forța multinațională formată din forțe terestre, aeriene, maritime și operațiuni speciale ale aliaților, care se pot desfășura rapid în sprijinul alianței NATO. (Citește mai multe aici…)

Peste 400 de cetățeni indieni care lucrau în Ucraina vor fi repatriați sâmbătă, anunță Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

Sâmbătă, 26 februarie, de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București vor decola, la orele 9:00, respectiv 12:00, două zboruri de repatriere pentru cetățeni indieni care lucrau în Ucraina, în momentul declanșării conflictului militar cu Rusia, a anunţat, vineri seara, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB). (Citește mai multe aici…)

Casa Albă a cerut Congresului să aprobe un ajutor de 6,4 miliarde dolari pentru Ucraina

Casa Albă a cerut vineri Congresului să aprobe un ajutor de 6,4 miliarde de dolari pentru Ucraina, care a solicitat, în aceeași zi,  asistență financiară de urgență de la Fondul Monetar Internațional (FMI).

Ucraina se află într-o situație financiară care ar putea deveni rapid disperată, în contextul în care agenția de rating Fitch a retrogradat vineri ratingul datoriei pe termen lung al țării, invocând riscul de nerambursare a datoriei după invazia rusă. (Citește mai multe aici…)

Polonia, Republica Cehă şi Bulgaria au închis vineri noapte spaţiul aerian pentru companiile aeriene ruseşti

Polonia, Republica Cehă şi Bulgaria au anunţat vineri închiderea spaţiului lor aerian companiilor aeriene ruseşti, în urma agresiunii Ucrainei de către Moscova. Marea Britanie a anunțat, la rândul său, că spaţiului aerian al Regatului Unit e închis de vineri noaptea  pentru avioanele private ruseşti. (Citește mai multe aici…)

Moscova restricționează parțial accesul la Facebook, anunță autoritatea rusă de reglementare

Moscova a anunțat că limitează parțial accesul la rețeaua socială Facebook a companiei americane Meta, pe care o acuză că „cenzurează” mass-media rusă, relatează Reuters.

Autoritatea de reglementare a comunicațiilor de stat din Rusia acuză Facebook că a ignorat cererile sale de ridicare a restricțiilor impuse asupra a patru instituții de presă ruse: agenția de știri RIA, postul Zvezda TV al Ministerului Apărării și site-urile gazeta.ru și lenta.ru. (Citește mai multe aici…)

Ucraina a cerut FMI asistență financiară de urgență. Fitch retrogradează ratingul datoriei pe termen lung

Agenția de rating Fitch a retrogradat vineri ratingul datoriei pe termen lung al Ucrainei, invocând riscul de nerambursare a datoriei după invazia rusă. De asemenea, Ucraina a solicitat asistență financiară de urgență de la Fondul Monetar Internațional (FMI), a declarat vineri directorul general al instituției, Kristalina Georgieva. (Citește mai multe aici…)

Un militar ucrainean s-a sacrificat aruncând în aer podul pe care se afla pentru a opri tancurile rusești

Un inginer din armata ucraineană și-a sacrificat viața aruncând în aer un pod, pentru a opri invazia tancurilor rusești care vin dinspre Crimeea.

Povestea a fost descrisă pe Facebook într-o postare a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Fratele nostru a murit. Fapta sa eroică a încetinit semnificativ înaintarea inamicului, ceea ce a permis unității să redistribuie și să organizeze apărarea”, se arată în postarea Statului Major Ucrainean. (Citește mai multe aici…)

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase