A fost rupere de nori, marți seară, în Craiova. O stradă s-a surpat, în urma ploii torențiale (FOTO-VIDEO)

Publicat: 08/06/2021, 22:53
Actualizat: 10/06/2021, 08:22

O ploaie torențială, care a durat mai bine o oră, a creat haos pe străzile din orașul Craiova. Zeci de mașini au rămas blocate în bălți uriașe, demisolul Muzeului Olteniei a fost inundat, iar o stradă s-a surpat.

A început să plouă puțin după ora 17:30, iar cantitatea de apă a fost atât de mare încât șoferii abia mai puteau înainta în trafic.

Unii au oprit mașinile, pentru că nu se mai vedea nimic prin parbriz, iar mulți au rămas blocați. Canalizarea nu a mai făcut față și s-au format bălți uriașe, așa încât apa a ajuns la aproape un metru în anumite zone.

Alți șoferi au fost nevoiți să se descalțe și să meargă prin apă, ca să poată să-și împingă mașinile.

„Eu nu am văzut așa ceva niciodată la Craiova. A plouat și nu se vedea nimic. Vizibilitatea era zero. Am oprit, iar când am vrut să pornesc, apa ajunsese la motor, așa că am intrat cu picioarele în apă și am împins mașina”, a spus un șofer din Craiova.

Demisolul Secției de Istorie a fost inundat, iar apa a ajuns în zona de depozitare a muzeului.

“Eu nu am văzut așa ceva până acum. Dacă se mai întâmplă să mai plouă la noapte, aceasta trebuie neapărat golită apă, și nu poate fi preluată apa. Aici este zona de depozitare, expozițiile nu au fost afectate”, a precizat Florin Ridiche, managerul Muzeului Olteniei.

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj au intervenit pentru a evacua apa și pentru a evita ca obiectele de patrimoniu să fie afectate de inundații.

O stradă s-a surpat, în urma ploii torențiale

Au fost probleme mari și pe strada Gheorghe Bibescu din oraș. Potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, capacele de canalizare au sărit sub presiunea apei, iar acest lucru ar fi dus la prăbușirea asfaltului.

Reprezentanții Primăriei au mers în zonă cu cei de la Compania de Apă pentru a găsi soluții. Strada a fost reabilitată în anul 2016 și nu mai era în garanție.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj a anunțat că, în urma fenomenelor meteo extreme, Craiova aflându-se sub cod portocaliu de averse și vânt puternic, pompierii au intervenit pentru degajarea a patru copaci căzuti pe patru autoturisme și a unuia căzut pe cablurile de alimentare ale tramvaiului. De asemenea, a fost evacuată și apa din subsolurile mai multor case și blocuri.


Citește și: