Bruno Bonduelle, fostul CEO al gigantului „Bonduelle”, a murit la vârsta de 89 de ani

Bruno Bonduelle, fostul CEO al gigantului „Bonduelle”, a murit la vârsta de 89 de ani
Bruno Bonduelle, fostul CEO al gigantului „Bonduelle”, a murit la 89 de ani (FOTO - Twitter/Gregory Sanson)
Publicat: 18/09/2022, 20:14
Actualizat: 18/09/2022, 20:16

Bruno Bonduelle, fostul CEO al gigantului „Bonduelle”, a murit vineri, la vârsta de 89 de ani. Membru celei de-a cincea generații de la înființarea afacerii de familie cu același nume, specializată în conserve și legume congelate, a condus compania între anii 1985 și 1994. De asemenea, s-a implicat puternic în promovarea orașului francez Lille.

Bruno Bonduelle s-a stins din viață în orașul Marcq-en-Barœul, a anunțat compania, sâmbătă, 17 septembrie, confirmând informații de la cotidianul La Voix du Nord, potrivit Le Monde.

„Bruno Bonduelle a fost un jucător cheie în transformarea grupului, pe care l-a susținut în extinderea acestuia în Franța (…) și la nivel internațional prin extinderea activității în Spania, Portugalia și Europa Centrală. Salutăm memoria unui mare căpitan de industrie al cărui spirit antreprenorial și îndrăzneală au permis dezvoltarea economică și socială a multor actori din metropola Lille”, se arată în comunicatul companiei.

Bruno Bonduelle a fost CEO al companiei omonime, din 1985 până în 1994, înainte de a prelua conducerea, devenind apoi membru al consiliului său de administrație. Mandatul său a fost marcat în special de preluarea concurenței sale, Cassegrain, în 1989.

Pe lângă sarcinile sale de conducere, Bruno Bonduelle a investit foarte mult în promovarea regiunii Lille. Astfel, printre altele, a fost președinte al Asociației pentru Promovarea Internațională a Lille Métropole, președinte al asociației patronale Comité Grand Lille, sponsor al candidaturii Lille la Jocurile Olimpice din 2004 și președinte al Camerei de Comerț și Industrie. Lille Metropole.

Bruno Bonduelle a fost marcat de imaginea negativă pentru regiunea filmului „Germinal„ de Claude Berri, în 1993. De asemenea, el a cochetat puțin și cu lumea politică, prezentându-se la alegerile regionale din 1998 din Nord-Pas-de-Calais, sub eticheta „Génération Ecologie”.

Grupul Bonduelle, un gigant în sectorul său, a realizat o cifră de afaceri de 2,9 miliarde de euro în cursul exercițiului financiar 2021-2022 (încheiat pe 30 iunie).

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase