A murit Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Național

A murit Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Național
Sursă foto: Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti
Publicat: 03/02/2022, 15:58
Actualizat: 03/02/2022, 15:58

Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Național, a murit la vârsta de 68 de ani, a anunțat ministrul Culturii, Lucian Romașcanu.

„Acum am primit o veste tristă, una din prea multele care au venit din lumea culturii în ultima vreme… Ioan Onisei, directorul general interimar al Teatrului Național, a plecat dintre noi”, a scris Romașcanu pe Facebook.

”Jurist de profesie a fost un mare susținător al culturii în diversele poziții pe care, cu onoare, le-a ocupat: deputat, vicepreședintele CNA, director general adjunct al TNB de peste 7 ani. A participat, cu discreție și profesionalism, la succesele TNB, fiind umbra ubicuă a altui mare dispărut, Ion Caramitru”, a mai spus ministrul Culturii.

Cine era Ioan Onisei

Onisei a preluat conducerea Teatrului Național după ce fostul director general, Ion Caramitru, a murit în septembrie 2021.

Colegii din Teatrul Național ”I. L. Caragiale” din București anunță cu profundă întristare trecerea în neființă a managerului interimar, IOAN ONISEI. Expert în management cultural, audiovizual, cinematografie și drepturi de autor, consilier al Ministerului Culturii, IOAN ONISEI a ocupat în perioada 2014-2021 funcția de director general adjunct, preluând, după dispariția lui Ion Caramitru, atribuțiile de manager interimar. Întregul colectiv al teatrului deplânge dispariția lui prematură și transmite familiei îndoliate întreaga compasiune. Dumnezeu să-l odihnească!”, au scris reprezentanții TNB pe Facebook.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase