A murit Pavel Visner. Fostul mare baschetbalist avea 82 de ani

A murit Pavel Visner. Fostul mare baschetbalist avea 82 de ani
A murit Pavel Visner. Fostul mare baschetbalist avea 82 de ani / Foto: Prosport.ro
Publicat: 22/11/2021, 17:58

Federația Română de Baschet anunță decesul lui Pavel Visner sau Poli Visner, cum îl alintau prietenii. Legenda baschetului românesc s-a stins la 82 de ani, din cauza unor probleme pulmonare. Fostul internațional face parte din generația de aur a baschetului românesc, fiind un „pilon” al echipei istorice Dinamo București, în anii 1960-1970.

Sportivul remarcabil a fost atras de baschet încă din copilăria petrecută la Arad, scrie frbaschet.ro.

Pavel Visner s-a transferat la CU Arad pe la începutul anilor 1960 la Dinamo București, echipa pentru care a jucat până în 1974, când a renunțat la sport și a intrat în cadrul Ministerului de Interne.

Palmaresul lui Pavel Visner

Ultima performanță sportivă în afara titlului cucerit de roș-albi în 1974 a fost și calificarea în sferturile de finală în Cupa Campionilor Europeni.

Pavel Visner a cucerit mai multe trofee cu echipa Dinamo București (8 titluri naționale), dar a avut succes și în străinătate, unde a evoluat sub tricoul naționalei României.

Aflat în plină ascensiune, Visner a fost selectat pentru naționala României și a participat, alături de alte nume grele ale baschetului nostru, printre care Mihai Nedeff, Horia Demian, Emil Niculescu si Horatiu Giurgiu, si la doua editii ale Campionatelor Europene sub comanda antrenorilor Constantin Herold (editia din 1961 – locul 7) si Vasile Popescu (editia din 1963 – locul 11).

Visner, inclus în galeria „Legendelor”

În 2015, cu ocazia ALL STAR GAME organizat chiar în Sala Dinamo, a fost inclus în galeria „Legendelor Baschetului Românesc”, primind de la FRB și o diplomă de excelență pentru întreaga sa activitate sportivă.

„Pe aceasta cale, Federatia Romana de Baschet isi exprima compasiunea si profundul regret pentru disparitia prematura a celui care a fost Pavel Visner, adresand totodata sincere condoleante familiei indurerate”, se arată pe site-ul Federației Române de Baschet unde a fost postată și o descriere aparte a fostului sportiv.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase