Noi detalii despre decesul celui de-al doilea bărbat care a fost torturat de polițiștii de la Secţia 16

Noi detalii despre decesul celui de-al doilea bărbat care a fost torturat de polițiștii de la Secţia 16
Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 29/03/2021, 16:30
Actualizat: 29/03/2021, 16:34

Unul dintre bărbaţii care a reclamat că a fost bătut și torturat de poliţiştii de la secţia 16 de Poliţie Bucureşti a fost găsit mort. Decesul lui vine la nici trei săptămâni după moartea celuilalt bărbat.

Noi detalii despre decesul bărbatului

Bărbatul decedat se numește Mihai Ionuț Ghiorghe. Decesul s-a produs în apartamentul unui prieten, situat pe strada Iacob Andrei, o stradă rău famată din sectorul 5, cartier Ferentari, unde este un ghetou plin de narcomani.

Mihai Ionuț Ghiorghe ar fi fost un consumator înrăit de droguri

De altfel, acesta este cunoscut ca un consumator înrăit de droguri și ar fi suferut și de unele tulburări psihice. În cazul morții acestuia a fost întocmit un dosar de moarte suspectă, instrumentat de Serviciul Omoruri. Cadavrul nu prezenta urme de violență și nici necropsia nu a relevat semne ale unei morți violente. Ca urmare, până ce analizele toxicologice vor fi gata (durează 6 luni), cauza morții va fi neprecizată. Nu s-a făcut o legătură de cauzalitate între bătaia pe care a încasat-o de la polițiști și decesul survenit acum două zile. Cel mai probabil, moartea a fost provocată de o supradoză.

În urmă cu aproximativ 10 zile, un alt bărbat, victimă a polițiștilor de la Secția 16, a decedat. Este vorba de Teodor Nicolae Gheorghe.

UPDATE

Autopsia nu a relevat cauza morţii bărbatului. Cauza decesului este neprecizată, iar analizele toxicologice vin în 6 luni.

Ce spune Lucian Bode, Ministrul de Interne

Lucian Bode a declarat că a trimis Corpul de Control Secţia 16 de Poliţie din Capitală şi că „va face ordine”.

„Corpul de Control al ministrului realizează o acţiune de control la Secţia 16. Imediat ce va fi finalizată această acţiune, concluziile le voi prezenta public. Pe de altă parte, am văzut şi eu aceste informaţii (că au murit după ce au făcut publice torturile – n.r.). Nici nu poate fi vorba, nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparaţii cu oameni care depun la un moment dat o plângere şi ulterior dispar”, spune Lucian Bode.

Ministrul de Interne a spus că nu va intra în detaliile anchetei acum, din dorinţa de a respecta dorinţa familiei celui de-al doilea tâăr decedat, însă va face public din ce cauză a murit bărbatul.

„O să vedeţi, nu vreau să intru în detalii, dar, spre exemplu, ultimul, din păcate, cel de-al doilea cetăţean, suferea de o boală incurabilă. Nu vreau să intru în alte detalii. Familia a comunicat aceste detalii şi nu doreşte să facă alte comentarii şi respectăm această dorinţă. Până la urmă se poate prezenta public cauza decesului, pentru a nu exista astfel de suspiciuni, dar vă asigur că la secţia 16 voi face ordine. Aştept rezultatul Corpului de Control”, a mai spus Bode.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Avocatul Cuculis a anunțat că moartea bărbatului de 39 de ani este inexplicabilă, drept pentru care la Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a deschis dosar penal pentru moarte suspecta. El a fost găsit mort în imobilul unui prieten din Rahova.

Astazi (chiar în aceste momente) i se face autopsia în vederea stabilirii cauzei decesului.

Fosta soție, copilul minor și parintii acestuia vor continua dosarul unde Mihai solicita de la Poliția Română 500.000 de euro cu titlu de daune morale.

Câteva indicii arată ca moartea băiatului este suspectă: ușa apartamentului descuiata, efectele personale lăsate în imobil, deși de obicei le lua după el, a mai transmis avocatul Cuculis.

Polițiști de la Secția 16 din București, acuzați de răpire și tortură

În septembrie 2020, doi tineri au reclamat că au fost bătuţi de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-au atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie„

„În aceste împrejurări, în scopul pedepsirii uneia dintre persoanele vătămate pentru reproşurile adresate, 7 dintre inculpaţi, având asupra lor armamentul din dotare, au lipsit-o în mod ilegal de libertate, încătuşând-o şi transportând-o împotriva voinţei sale pe un teren viran situat la periferia municipiului Bucureşti, Sectorul 4, unde 5 dintre aceştia au exercitat pentru aproximativ 30 de minute violenţe fizice asupra victimei, aplicându-i lovituri repetate cu corpuri contondente în zona superioară a corpului, a capului, a membrelor superioare şi inferioare, dar şi în zona degetelor mâinilor şi tălpilor.

Totodată, unul dintre inculpaţi a supus persoana vătămată unor tratamente degradante. În tot acest timp, ceilalţi doi agenţi de poliţie au asistat în mod pasiv la violenţele exercitate asupra persoanei vătămate. După exercitarea actelor de violenţă, victima a fost abandonată pe respectivul teren viran”, spun procurorii.

Unul dintre agresori – lider într-un mare sindicat din Poliție!

Unul dintre polițiștii care sunt acuzați de sechestrare și tortură ar fi Viorel Șeicaru, lider în cadrul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), potrivit surselor GÂNDUL.RO.

„La data de 01.09.2020, în jurul orelor 01.45, inculpaţii făceau parte dintr-un filtru de poliție organizat în zona străzii Calea Șerban Vodă din mun. Bucureşti, context în care au fost abordaţi de persoanele vătămate G.M.I. şi G.T.N. care le-au adresat reproşuri cu privire la nepurtarea măștilor de protecție în contextul epidemiologic SARS-COV2”, arată procurorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Vedeta de filme pentru adulți Jenna Jameson a mai primit o lovitură după ce medicii...
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Românca al cărei nume este gravat pe mașinile Tesla se luptă acum cu Elon Musk....
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de...
Alimentul-minune pe care japonezii îl mănâncă înainte de a merge la somn. Se trezesc fericiți...
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Costel Corduneanu va fi înmormântat într-un sicriu de lux! Prețul lui atinge sume de ordinul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Un inginer Boeing spune că producătorul american de avioane a ignorat îngrijorările legate de siguranţă:...
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a dat interdicție totală în România din data de 3 Mai. Decizia este finală şi...
Mașina preferată a românilor dispare. Nu se va mai găsi deloc în Europa
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
Tavi Clonda s-a săturat de jignirile din mediul online! Artistul intenționează să îi blocheze pe...
De ce Denisa Tănase nu a devenit mamă până la 37 de ani: " Îmi...
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui...
Corpurile femeilor au devenit „câmpuri de luptă”, avertizează ONU