A plecat prințul de Liechtenstein cu trofeul lui Arthur? Ministrul Mediului dezvăluie unde este acum cel mai mare urs împușcat vreodată în România

A plecat prințul de Liechtenstein cu trofeul lui Arthur? Ministrul Mediului dezvăluie unde este acum cel mai mare urs împușcat vreodată în România
A plecat prințul de Liechtenstein cu trofeul lui Arthur? Ministrul Mediului dezvăluie unde este acum cel mai mare urs împușcat vreodată în România / Sursa FOTO: agentgreen.ro
Publicat: 07/05/2021, 11:59

Trofeul ursului Arthur nu a părăsit România! După ce a fost împușcat de prințul Emanuel von Liechtenstein, „Regele Carpaților” a rămas în județul Covasna și se află la la asociația de vânătoare care a organizat partida. Cel puțin asta susține ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Pe de altă parte, politicianul UDMR este de părere că prințul Emanuel von Liechtenstein nu are nicio vină pentru ce s-a întâmplat. Asta, chiar dacă el este cel care a tras și l-a omorât pe cel mai mare urs vânat vreodată în România. „A fost invitat”, îi ia apărarea Tanczos Barna. Ministrul Mediului este de părere că membrii asociației de vânătoare trebuie trași la răspundere, ei fiind cei care s-au ocupat de punerea în aplicare a autorizației.

În plus de asta, prințul de Liechtenstein nici măcar nu a plecat din țară cu blana și capul lui Arthur, arată ministrul! Tanczos Barna dă asigurări că stârvul se află încă în județul Covasna, la respectiva asociație de vânătoare.

Ministerul schimbă legea

Legea din România nu interzicea până acum invitarea străinilor la partide de vânătoare. Folosim timpul trecut fiindcă Tanczos Barna anunță că s-au schimbat regulile. Pe viitor, străinii nu vor mai putea fi chemați să împuște urși în România, derogarea și avizul de extragere fiind acordat numai pentru personalul tehnic al asociației. În plus, timpul în care poate împușca ursul s-a scurtat de la 60 la 15 zile. „Sunt oameni, sute de mii sau zeci de mii în țară, care sunt vânători. Sunt și ei cetățeni ai acestei țări. Vânătoarea este o activitate derulată de când există omul. Este reglementată, are un cod de etică, cum se face, cum nu se face, se interzice braconajul, se face în condiții foarte strict reglementate și, până la urmă, este intervenția umană pentru asigurarea unui echilibru”, a spus ministrul.

În opinia lui Tanczos Barna, prințul Emanuel von Liechtenstein nu se face vinovat cu nimic, de vreme ce a fost invitat în România: „O să facem o analiză pentru ultimii patru ani, să vedem de câte ori se pot repeta aceste situații. A fost invitat, adus. Astăzi, legea nu interzice mot-a-mot ca altcineva dintr-o altă asociație sau dintr-o altă țară europeană să participe la un act de extragere a acelui exemplar. Eu nu sunt de acord, repet, ca aceste ordine de derogare să fie folosite pentru altceva”.

Trofeul este în ţară. Blana și craniul, asta înseamnă trofeu. Nu, nu pleacă nici într-un fel din țară! Nu va pleca, nu există aşa ceva! Nu poate pleca! Blana și craniul sunt în județul Covasna, la acea asociație de vânătoare. Nu poate să plece din ţară. Este faptă penală dacă pleacă din ţară. Este o discuţie întreagă de ani de zile cu vânătorii, de ce nu se poate scoate din ţară. Nu se poate! Punct!” – Tanczos Barna, ministrul Mediului

Ministrul Mediului insistă: Arthur nu era cel mai mare urs din țară!

Referitor la afirmația că Arthur era cel mai mare urs din țară, politicianul UDMR își păstrează părerea inițială. Nu se poate stabili că Arthur a deținut acest record. Tanczos Barna insistă chiar că au fost urși și mai mari vânați în Carpații de la noi.

„Cel mai mare urs din România în funcţie de ce? Dacă ne uităm la recordurile din perioada în care se putea vâna, avem multe exemplare cu peste 600 de puncte extrase, vânate, împuşcate. Este un exemplar foarte mare, cu siguranţă, nu aş putea să spun dacă este cel mai mare din ţară, nimeni nu poate spune acest lucru. Este un exemplar foarte mare, fără doar şi poate este valoros, orice exemplar mare este valoros, da”, a declarat ministrul Mediului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”