A venit iarna! Cod galben de ceață și polei în mai multe zone din România

A venit iarna! Cod galben de ceață și polei în mai multe zone din România
Foto: Mediafax
Publicat: 04/12/2022, 11:52
Actualizat: 04/12/2022, 11:57

A venit iarna! Prima lună de iarnă a venit cu vreme rea și temperaturi scăzute, iar meteorologii au transmis duminică mai multe atenţionări de tip nowcasting – cod galben de ceaţă densă şi polei în zone din mai multe judeţe din țară.

Până la ora 12:00 se va semnala local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului în zona joasă a județului Bistriţa-Năsăud.

De aseamenea, până la ora 14:00, în zona joasă a județului Caraş-Severin, în localitățile Moldova Nouă, Pojejena, Sichevița, Sasca Montană, Coronini, Gârnic, Șopotu Nou, Socol, Cărbunari, Naidă, se  vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze care vor depăși la rafală local 55…65 km/h,

În județul Sibiu, în localitățile Tălmaciu, Racovița, Turnu Roșu, Boița, se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55…70 km/h. Codul galben de vînt este valabil până la ora 17:00.

A venit iarna! Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni

Săptămâna 5-12 decembrie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, a transmis ANM, care precizează că ploile vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice, vestice, nord-vestice și centrale.

Săptămâna 12-19 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. De asemenea, cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în vest, nord-vest și centru.

Săptămâna 19-26 decembrie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în majoritatea regiunilor, informează ANM. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 26 decembrie-2 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, spun meteorologii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase