Accident feroviar în Vrancea. Două trenuri încărcate cu cereale s-au ciocnit

Publicat: 01/12/2022, 11:54

Un accident feroviar s-a produs joi dimineață în județul Vrancea. Două trenuri încărcate cu cereale s-au ciocnit pe calea ferată.

Accidentul s-a produs la ora 9,55 pe raza Sucursalei Regionale de Căi Ferate Galați, între stațiile Gugești și Sihlea (între Mărășești și Râmnicu Sărat), pe firul II. ISU Vrancea a fost sesizat prin apel la 112 că în zona Dumbrăveni a avut loc o coliziune între două trenuri de marfă. Cele două trenuri transportau cereale.

Coliziunea a avut loc în zona km.181 pe magistrala CF 500, relația Gugești-Sihlea. Potrivit primelor informații, au deraiat locomotiva unuia dintre trenuri și patru vagoane. Nu au fost raportate victime. Circulația feroviară a fost oprită pe ambele fire.

Autoritățile au intervenit cu o autospecială de stingere și modulul SMURD (ambulanță SMURD + autospecială de descarcerare).

Reacția CFR

Potrivit CFR, ambele trenuri implicate în accident aparțin unor operatori privați. Se pare că locomotiva unuia dintre trenuri s-a defectat, iar mecanicul nu a mai putut controla garnitura, care a patinat și a intrat într-un alt tren privat de marfă, care aștepta la sector.

În urma impactului, locomotiva și primul vagon din compunerea trenului de marfă care a fost lovit au deraiat.

„Pentru asigurarea continuității traficului, toate trenurile de călători, care urmau să tranziteze această zona, vor circula deviat pe ruta Mărășești – Tecuci – Barboși – Făurei – Buzău și retur.

Această măsură va fi menținută până la repunerea pe șină a locomotivei și a vagonului deraiat, inclusiv retragerea garniturii de marfă din zona respectivă.

Menționăm totodată faptul că, rezentanții SRCF GALAȚI vor asigura suportul tehnic necesar operatorilor privați pentru intervenția la fața locului, astfel încât zona afectată să fie eliberată și redeschisă traficului în condiții de siguranță.

CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar va luat toate măsurile operative necesare pentru redeschiderea liniei în cel mai scurt timp”, transmite CFR SA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase