Actrița Natașa Raab s-a stins din viață. Era devastată după moartea soțului ei

Actrița Natașa Raab s-a stins din viață. Era devastată după moartea soțului ei
Natașa Raab s-a luptat în ultimii ani cu mari probleme de sănătate
Publicat: 23/10/2023, 19:23
Actualizat: 23/10/2023, 22:26

O mare stea a cinematografiei și a teatrului s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani. Natașa Raab, nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru prestația din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011), a încetat din viață. În urmă cu trei ani, actrița a fost diagnosticată cu boala Parkinson, iar, pe lângă problemele de sănătate, era dărmâmată sufletește din cauza morții soțului său.

În ultimii ani, actrița Natașa Raab a trecut prin multe necazuri. În anul 2019, soțul ei a murit, iar pierderea acestuia a devastat-o pe actriță, care scria la acea vreme pe o rețea socială că vrea să moară și ea.

”Am rămas a nimănui. Doamne, soțul meu, Val DR. Gutul m-a lăsat singură, a nimănui. Vreau să mor și eu! Avea doar 66 de ani!!!”, a fost mesajul pe care actrița l-a postat imediat după decesul soțului ei.

Pe lângă suferința prin care a trecut după moartea omului drag, actrița s-a luptat și cu probleme de sănătate. După boala autoimună, care i-a afectat vorbirea și memoria, fusese diagnosticată și cu Parkinson.

Teatrul Național din Craiova: A fost una dintre actrițele etalon ale scenei craiovene

„Cu imensă durere anuntăm ca s-a stins din viață Natașa Raab, una dintre cele mai iubite actrițe ale teatrului și filmului românesc.

Pregnantă personalitate a peisajului cultural craiovean, actrița Natașa Raab a fost dăruită cu o energie debordantă, necontenind a-și manifesta preaplinul histrionic în mai multe zone de interes artistic, de la roluri de teatru, film și televiziune, până la înregistrări de albume audio, prezentări de spectacole, turnee și zeci de participări cu trupa Teatrului Naţional Craiova la marile Festivaluri de teatru ale lumii.

Înzestrată cu o frumusețe statuară, carismatică, puternică, foarte feminină și feministă, dar și umilă, călăuzită de credința nestrămutată într-un Dumnezeu care o iubește și o veghează mereu, cu o carieră artistică notabilă, Natașa Raab a fost una dintre actrițele etalon ale scenei craiovene, fiind laureată de-a lungul timpului cu numeroase premii și distincții. De la premiul UNITER pentru debut, în anul 1989, cu rolul Elena Andreevna, din spectacolul „Unchiul Vanea”, de A.P.Cehov, regia Mrcea Cornișteanu, până la ascensiunea sa din zona cinematografiei, majoritatea filmelor în care a jucat au fost apreciate la nivel internațional.

O apariție electrizantă, o înfățișare seducătoare și o prezență puternică, Natașa Raab a fost una dintre actrițele iubite de camera de filmat: i s-a încredințat rolul mamei în fimul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (regia Adrian Sitaru, 2011, premiat la festivalul Internațional Locarno, Elveția), dar și rolul Dr. Olga Cerchez din pelicula „Poziția copilului” (regia Călin Netzer, 2013, Ursul de Aur la Berlinala din 2013).

Admirând-o în rolul Elena Andreevna, Valentin Silvestru, unul dintre cei mai duri critici de teatru, scria despre Natașa Raab: „actriţă înaltă, mlădioasă, cu ţinută elegantă şi un chip gânditor, de o frumuseţe severă, o atitudine încordată şi un mers sigur (…) Actriţa a realizat fără cusur, în chip proeminent, cu fineţe extremă şi cu o nuanţă de mister, cel mai interesant caracter al spectacolului.

Dumnezeu să o odihnească!”, transmite Teatrul Național din Craiova.

Actrița Natașa Raab s-a născut în localitatea Huedin, din județul Cluj, la 15 iulie 1953. În adolescență, cânta jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj. A cântat muzică populară la Ansamblul Mărțișorul, a studiat canto cu Stela Simonetti și a jucat pe scena Teatrului Național de la Cluj, împreună cu actorul George Motoi.

A absolvit Liceul ”Gheorghe Barițiu” din Cluj-Napoca și I.A.T.C. București, la clasa profesorului Mircea Albulescu, promoția 1988.

În tinerețe, actrița a cochetat și cu lumea modei, colaborând ca model cu Centrul de Creație UCECOM.

Încă de la absolvire, a fost actriță la Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova. A colaborat și cu Teatrul Odeon din București.

A jucat în spectacole ca „…Escu” de T. Mușatescu, ”O masă pe cinste” de G. Astalos, ”Pragul albastru” de I.D. Sârbu, ”Ferma animalelor” de George Orwell, ”Tărâmuri întunecate” de Harding Lernay și ”Hamlet” de W. Shakespeare.

Natașa Raab a jucat și în filme remarcabile, cum ar fi „Lumini și umbre” (în rolul Lola), „Adela” (în rolul Ligia, în regia lui Mircea Veroiu), „Acordați circumstanțe atenuante” (în rolul Rodica, în regia lui Lucian Bratu) și o serie de alte producții cinematografice și seriale TV.

Ea a fost nominalizată la Premiul Gopo pentru cea mai bună actriță în rol principal, ca urmare a interpretării rolului principal din filmul „Din dragoste cu cele mai bune intenții” (2011).

CITEȘTE ȘI:

DOLIU în lumea teatrului românesc. A murit un actor îndrăgit de o întreagă generație

Actrița Sylvia Năstase A MURIT, la vârsta de 80 de ani. Mesaje emoționante ale familiei și ale Teatrului Național din București

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
„Am găsit-o la 100 de metri de mașină”. Șoferul începător care a provocat teribilul accident...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Schimbare pentru TOȚI cei cu BULETINE de identitate. Decizia momentului în România
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
„Săracii” oameni bogați. Cu ce probleme se confruntă milionarii și miliardarii?
×