Acuzații grave la Spitalul de Urgență Craiova. Două tinere susțin că tatăl lor ar fi fost lăsat să moară, fără să fie văzut de un medic

Publicat: 07/12/2022, 15:45

Fetele unui bărbat de 54 de ani au depus plângere la Poliție după ce tatăl lor ar fi murit fără să fie văzut de un medic specialist și fără să-i fie recoltate analize. Ele spun că asistenta de gardă ar fi mărturisit că nu a recoltat probe pentru că nu avea eprubetă. În paralel, au fost depuse plângeri și la Colegiul Medicilor Dolj, dar și la Direcția de Sănătate Publică Dolj.

Fetele pacientului susțin că tatăl lor a ajuns la spital în data de 14 octombrie și a fost internat în Secția de Cardiologie. Ele acuză că, pe această secție, bărbatul nu a fost văzut decât de un medic rezident și nu i-au fost recoltate analize.

„Pe noi ne interesează demersul de pe 14 până pe 16. Nu a fost vizitat de niciun medic în aceste zile. Un medic rezident vine și spune că nu are ce să-i facă până luni, atunci când vin medicii. Că așa se procedează în spital, trebuie să aștept să mor. El pur și simplu își număra orele, până luni”, a precizat una dintre fiice.

Fetele erau plecate din țară în momentul respectiv și au vorbit cu tatăl lor doar la telefon. Când acesta nu a mai răspuns și-au dat seama că s-a întâmplat ceva grav și au trimis niște apropiați la spital să vadă ce se întâmplă cu bărbatul. Ele susțin că atunci asistenta l-a găsit în stare de inconștiență. Bărbatul a suferit un stop cardiac în data de 16 octombrie și a fost mutat la Terapie Intensivă, unde a și decedat două zile mai târziu. Cele două fete au mers la spital să ceară explicații. Și acolo a fost deschisă o anchetă.

„S-a declanșat o anchetă de către poliție, dar și conducerea spitalului a declanșat o analiză a acestei situații. Este în curs de desfășurare. La sfârșitul analizei se vor trage și concluziile și dacă aceștia vor fi găsiți vinovați vor fi sancționați conform faptelor”, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Craiova.

„În spital existau eprubete pentru recoltarea de probe biologice”

Fetele pacientului decedat susțin că asitenta de pe secție le-a spus că nu ar fi avut eprubetă pentru recoltarea analizelor. Reprezentanții unității medicale neagă acuzațiile.

“Conducerea a verificat să-i spunem această afirmație a asistentei și a constatat că în spital existau eprubete pentru recoltarea de probe biologice. Așa că informația nu este una care să corespundă cu realitatea”, a mai spus Geormăneanu.

Poliția a deschis dosar penal.

“În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă”, a precizat Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inpectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Cele două fete au mai depus plângeri la Colegiul Medicilor Dolj, dar și Direcția de Sănătate Publică.

Georgiana Stănescu
Georgiana Stănescu este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova. În perioada 2005-2008 a fost corespondent Prima TV în judetele Dolj și Olt, iar din anul 2008 a fost corespondent al postului Realitatea TV. În anulciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase