Acuzații șocante în județul Bacău: Un tânăr de 21 de ani a fost reținut pentru zoofilie, după ce a fost prins dezbrăcat lângă iapa lui

Acuzații șocante în județul Bacău: Un tânăr de 21 de ani a fost reținut pentru zoofilie, după ce a fost prins dezbrăcat lângă iapa lui
Acuzații șocante în județul Brașov: Un tânăr de 21 de ani a fost reținut pentru zoofilie, după ce a fost prins dezbrăcat lângă iapa lui / Sursa foto: Ziarul de Bacău
Publicat: 12/08/2022, 13:29
Actualizat: 12/08/2022, 15:04

Acuzații șocante în județul Bacău. Un tânăr de 21 de ani a fost reținut sub acuzația de zoofilie, după ce a fost prins dezbrăcat lângă iapa lui. Ulterior, el a fost plasat sub control judiciar.

Un tânăr de 21 de ani, din județul Bacău, a fost reținut de ofițerii de la Biroul Protecția Animalelor (IPJ Bacău) după ce a fost prins de un vecin dezbrăcat în grajd.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru zoofilie, dar pentru că nu prezența un pericol public, el va fi cercetat pe control judiciar.

„La dată de 5 august, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe rază comunei Horgesti a fost săvârșită o fapta de natură penală asupra unei cabaline.

Polițiștii au stabilit că pe 29 iulie, pe drumul comunal din comună, un tânăr de 21 de ani a comis acte de natură sexuală asupra unei cabaline. Tânărul a fost reținut pentru zoofilie și ultraj. Cercetările continuă în acest caz” a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Cătălina Păduraru, citată de presa locală.

Zoofilia, pedepsită cu închisoare până la 7 ani

La data de 16 mai 2022, în Monitorul Oficial al României, a fost publicată Legea nr. 138 din 2022, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004, privind protecţia animalelor, care prevede majorarea limitelor speciale ale pedepselor și ale amenzilor contravenționale prevăzute în forma de bază a actului normativ.

Prevederile Legii 205/2004 urmăresc asigurarea condiţiilor de viaţă şi bunăstare ale animalelor cu sau fără stăpân, consfinţind o serie de drepturi şi obligaţii în sarcina deţinătorilor de animale. Acestora din urmă le-au fost instituite responsabilităţi privind întreţinerea şi supravegherea animalelor, tratamentul aplicat acestora excluzând orice act de cruzime şi violenţă, transmite Poliția Română.

Elementul de noutate adus de Legea 138/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 205/2004 este zoofilia, care a fost reglementată în dreptul național, reprezintă infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Majorarea limitelor speciale este necesară, întrucât acesta creează premisele responsabilizării cetăţenilor, prin încadrarea faptei într-o categorie superioară a pericolului social, spun oficialii Poliției Române.

De asemenea, în cazul condamnării pentru una dintre infracțiunile prevăzute de textul de lege, instanța poate dispune, ca pedeapsă complementară, interdicția de a deține animale, pentru o perioadă de la un an la 5 ani.

Din punct de vedere social, rolul pedepselor complementare este de responsabilizare a celui care a fost condamnat pentru o faptă de natură penală.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Reghecampf și greșeala vieții. Prodanca îl vrea în pușcărie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”