ALEGERI PARLAMENTARE 2020. La Spitalul Marius Nasta se votează, în condiții de pandemie

ALEGERI PARLAMENTARE 2020. La Spitalul Marius Nasta se votează, în condiții de pandemie
La Spitalul Marius Nasta se votează, în condiții de pandemie. Foto: Antena 3
Publicat: 06/12/2020, 16:29
Actualizat: 06/04/2021, 14:36

Pacienții din unitățile medicale din București votează, duminică, la alegerile parlamentare. La spitalul Marius Nasta democrația continuă, iar membri ai comisiei de vot de la Biroul Electoral al Sectorului 5 merg cu urna mobilă la persoanele infectate care și-au exprimat dorința de a exercita dreptul de vot,

Imbrăcați în combinezoane speciale pe care le poartă și medicii, membrii comisiei electorale merg cu urna din ușă în ușă, la fiecare salon, și stau la dispoziția tuturor persoanelor care își doresc să voteze.

Foto: Antena 3

Pe lângă procedura clară de siguranță, cei care și-au dorit să își exprime opțiunea electorală au fost nevoiți să depună o cerere până ieri, 5 decembrie, și să prezinte documentele necesare care atestă că se află în carantină sau în izolare.

Potrivit managerului Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, 12 pacienți internați în unitatea medicală au cerut să voteze cu urna mobilă.

Zeci de pacienți din unitățile medicale din Capitală au solicitat urna mobilă

Comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila„, Florentina Ioniță-Radu, a afirmat că au cerut să voteze cu urna mobilă 30 de pacienți de la unitatea medicală și șase pacienți de la unitatea ROL 2.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, medicul Bogdan Oprița, a declarat pentru AGERPRES că 27 de pacienți au solicitat urna mobilă.

Se votează cu urna mobilă și la Spitalul Universitar de Urgență București, unde au fost făcute 32 de solicitări în acest sens.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului „Elias”, Silvius Negoiță, 8 pacienți internați în unitatea medicală au solicitat să voteze cu urna mobilă.

La Spitalul „Dr. Victor Babeș” au fost făcute în jur de 100 de solicitări pentru votul cu urna mobilă.