Alergătorii înscriși la Maratonul Internațional București au cucerit centrul Capitalei. Unde și până la ce oră sunt restricții rutiere

Alergătorii înscriși la Maratonul Internațional București au cucerit centrul Capitalei. Unde și până la ce oră sunt restricții rutiere
Maratonul Internațional București 2021 / Sursa: Alexandra Pandrea
Publicat: 31/10/2021, 11:11

Alergătorii înscriși la cursele Maratonului Internațional București participă duminică la cursele de 21 și 42 de kilometri.

În total, 1500 de alergători s-au înscris la Maratonul Internațional București,care se află, duminică, în a doua zi de desfurare. Până la ora 15:30, sunt restricții impuse pe mai multe artere din centrul Capitalei.

Live de la linia de finiș:

Traseul restricțiilor

Până la ora 15,30, restricţiile vor fi valabile pentru bulevardul Libertăţii – segmentul cuprins între bulevardul Naţiunilor Unite şi Splaiul Independenţei – ambele sensuri – amenajare/start. În plus, traseele a 41 de linii ale Societăţii de Transport Bucureşti au restricţii.

Brigada Rutieră recomandă, ca rute alternative, bulevardul Mihail Kogălniceanu – Piaţa Universităţii – bulevardul Nicolae Bălcescu – bulevardul Gh. Magheru; bulevardul Naţiunile Unite – strada Izvor – bulevardul Tudor Vladimirescu – bulevardul George Coşbuc – bulevardul Regina Maria; bulevardul I.C. Brătianu – Calea Călăraşilor – Piaţa Hurmuzachi; bulevardul Mărăşeşti – bulevardul Dimitrie Cantemir – bulevardul Octavian Goga – Calea Dudeşti – şoseaua Mihai Bravu – Piaţa Hurmuzachi.

„Brigada Rutieră recomandă conducătorilor de autovehicule să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun, în special pentru metrou, să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia”, informează un comunicat al Brigăzii Rutiere.

Calificare pentru mondiale

Raiffeisen Bank Bucharest Marathon este un eveniment marca #RunInBucharest, organizat de Bucharest RUNNING CLUB și este un eveniment criteriu de calificare pentru Campionatele de Atletism Europene (Munchen, 2022) și Mondiale (Oregon, 2022), precum și pentru Campionatul Mondial 40+ destinat alergătorilor amatori, a cărui finală va avea loc în cadrul Maratonului de la Londra din 2022.

La Raiffeisen Bank Bucharest Marathon (30-31 octombrie) au acces doar alergătorii care sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, precum şi cei care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Eventimentul sportiv e orgnizat fprp spectatori.

Ei trebuie să facă dovada înregistrării și vor prezenta dovada vaccinării sau vindecării de infecţia cu virusul SARS-CoV-2, prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Mai mult, din cauza numărului ridicat de cazuri infectări cu COVID-19 din în București organizatorii au adoptat măsuri suplimentare de protecției, prin punerea la dispoziție în zona Sport Expo a unui centru de testare pentru alergătorii care vor veni să-și ridice kiturile de participare sau să se înscrie la unele dintre cursele Raiffeisen Bank Bucharest MARATHON.

„Ca organizatori ai celor mai mari evenimente de alergare din România, este obligația noastră să asigurăm un eveniment care respectă toate criteriile de siguranță. Stă în puterea noastră să prevenim și să minimizăm riscurile, precum și să gestionăm posibilele situații de cazuri pozitive asimptomatice în rândul membrilor comunității de alergători participanți la eveniment. Înscrierile la eveniment mai sunt deschise până pe 26 octombrie, la miezul nopții”, a declarat Valeria Răcilă van Groningen, președinta Bucharest RUNNING CLUB.

Testarea este opțională și gratuită pentru toți participanții și va fi efectuată de o clinică acreditată de Ministerul Sănătății.

 

Tags:
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață