VIDEO | Alexandru Arșinel: ”Întâlnirea cu Stela Popescu a fost o mare realizare a vieții mele și despărțirea de ea m-a făcut să pierd protecție”

Publicat: 31/01/2022, 23:37
Actualizat: 01/02/2022, 00:52

Actorul Alexandru Arșinel a povestit, la Antena 3, că în ultimii ani s-a confruntat cu o serie de probleme de viață care l-au marcat profund. Meseria de actor nu l-a prins niciodată „liber”, dar se bucură că a avut mereu curaj să spună în față tuturor celor care conduceau destinele „scenei de teatru” a României. El spune că una dintre marile realizări a fost întâlnirea cu Stela Popescu, un înger păzitor și un garant al protecției de-a lungul anilor.

Întrebat cu ce probleme de viață s-a confruntat în ultima vreme, Alexandru Arșinel a spus: „Cu viața. În ultima vreme, în orice zi care a trecut m-am confruntat cu probleme de viață pe care într-un fel sau altul a trebuit să le birui. Părerea mea este că merită să te lupți pentru viață. Este cel mai minunat obiectiv și în același timp și cele mai minunate realizări dacă reușești să înaintezi. Dacă o să mă întrebi vreodată, în viața mea, în confruntările pe care le-am avut cu meseria mea, niciodată nu am fost prins pe liber. Chiar și când stai acasă cu burta în sus te gândești la ceva la care ai muncit”.

Alexandru Arșinel spune că bătăliile cu viața au început odată cu dorința publicului de a  apărea pe scenele teatrelor. Atât el, cât și Stela Popescu erau foarte apreciați de public, pentru că aveau curajul să spună lucrurilor pe nume.

„Odată cu dorința publicului de a ne vedea, de a mă vedea într-o anumită conjuctură, într-o anumită combinație. Publicul ne aprecia datorită unor emisii pe care le făceam. Eram așteptați ca cei care vin să spună ceva și ne bucura acest lucru. Uneori, unii ne invidiau că spuneam ceea ce spunem și asta o făceam pentru că ne-am câștigat un anumit prestigiu. Pentru mine, întâlnirea cu Stela Popescu a fost o mare realizare a vieții mele, iar despărțirea de ea m-a făcut să pierd o anumită acumulare și protecție de-a lungul anilor”, a mai spus marele actor.

Stela Popescu a fost pentru Alexandru Arșinel ca un înger păzitor și ca un garant în fața celor care voiau să se atingă de prestigiul actorului.

„Da, reprezenta un garant și în același timp vedea în întâmpinarea unui Arșinel care la rândul lui era calat pe direcția asta. Unul care nu tăcea din gură și care își alesese în repertoriu, în general, rele. Am avut noroc cu Stela, norocul meu. Fiecare se naște cu un anumit destin și eu am avut destinul… adică nu mi-a plăcut să tac, chiar dacă uneori mi-a fost puțină teamă, mi-a fost greu să mă opresc și îmi plăcea, și așa am devenit un luptător. M-am luptat pentru multe lucruri, și ca să fiu responsabil, și ca să găsesc un repertoriu cât mai adecvat, și ca să apăr scriitorii și creatorii care ne scriau pentru spectacol”, a adăugat Arșinel.

Maestrul Alexandru Arșinel spune că se află în teatru din 1954, ocupând și funcția de director de teatru timp de 20 de ani.

„Din 1954, 20 de ani ca director de teatru. Ca secretar de partid am avut 10 ani, ăsta conducea într-un fel sau altul ce se întâmplă. Trebuie să te zbați pentru această funcție… ca să nu pătrundă Partidul prea puternic și să nu mai poți să scrii”, a adăugat Arșinel.

Alexandru Tosa
Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Ce au plănuit RUŞII în România. Planul secret al lui Putin, dat în vileag la...
Gmail introduce o nouă funcție. Ce se schimbă la adresele de email
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Un joc video popular din anii ’80 a inspirat o invenție surprinzătoare